آیا خوابیدن به کمر در بارداری ضرر دارد؟
بهترین وضعیت خواب در دوران بارداری حالت SOS Sleep On Side مخفف است.
مادر باردار به جهت سازش با این تغییرات مجبور است یک سری عادات خود را کنار بگذارد و این کار سختی است. اما مجبور هستید برای استراحت خودتان و افزایش امنیت جنین این کار را انجام دهید. در این مقاله نیز یک سری توضیحات تکمیلی در رابطه با طرز خوابیدن در بارداری به شما مامان های عزیز ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
چه عواملی باعث ایجاد اختلال در خواب مادر در بارداری می شود؟
عوامل مختلفی می تواند خواب شما را بخصوص در شب در این دوران به هم بزند که عبارتند از:
بزرگ شدن شکم
درد پشت و کمر
سوزش معده
کوتاه شدن تنفس
بی خوابی به دلیل نگرانی های مختلف مانند زایمان
پس این عوامل می توانند باعث شوند شما نتوانید حالت یا پوزیشن خوابی را که در گذشته به آن عادت کرده اید را داشته باشید و یا به راحتی نمی توانید به خواب بروید. اما یکی از دلایل دیگر ، باورهای نادرست راجع به بندناف است که توضیح می دهم.
بهترین وضعیت خواب در دوران بارداری حالت SOS Sleep On Side مخفف است. این عبارت به معنی خوابیدن به پهلو می باشد. یعنی هم می توانید به پهلوی راست و هم به پهلوی چپ بخوابید. اگرچه خوابیدن به پهلوی چپ، باز هم بهتر است زیرا خون رسانی و تغذیه رسانی در طول خواب به جنین بهتر انجام می شود . در این حالت بهتر است کمی پاها را به سمت سینه جمع کنید و یک بالش بین ۲ زانویتان قرار دهید. حتی می توانید از بالشت های مخصوص بارداری هم استفاده کنید.
نحوه صحیح خوابیدن برای مادری که سوزش سر دل دارد؟
اگر شما در بارداری از احساس درد در ناحیه قلب و یا سوزش معده رنج می برید با استفاده از تغییر زاویه تخت یا چند بالشت حین خواب ، کمی بالاتنه ی خود را بالاتر قرار دهید . در این حالت بواسطه ی زاویه ای که ایجاد کرده اید از برگشت غذا به مری جلوگیری می کنید. همچنین در صورت افزایش ترشح اسید معده در شب می توانید از بیسکوییت های شور برای کاهش اسید استفاده کنید.
نحوه خوابیدن در مادری که در پا و اندام تحتانی دچار ورم می شود چگونه است؟
این مادران بهتر است علاوه بر خوابیدن به پهلو، یک بالش کوچک زیر پای خود (از زانو تا پایین ) قرار دهند تا برگشت وریدی پا ( جریان خون در رگ های پا) به راحتی انجام شده و ورم پا کاهش پیدا کند و بتوانند راحت تر به خواب بروند.
وضعیت های نامناسب خوابیدن در بارداری
یکی از سوالاتی که تقریبا ذهن همه مادران باردار را مشغول می کند، این است که آیا خوابیدن به پشت در بارداری، باعث پیچش بندناف می شود یا خیر؟ در ادامه به طور کامل پاسخ این سوال را توضیح می دهیم.
خوابیدن روی شکم ( دمر ) در بارداری
بسیاری از خانم ها سوال می کنند که من از کی دیگر نمی توانم دمر بخوابم؟ در بارداری تا زمانی که رحم داخل شکم برآمده نشده (تا حدود 12-14 هفتگی) باشد ، به روی شکم خوابیدن مشکل خاصی ایجاد نمی کند. اما کم کم با رشد رحم و بزرگ شدن شکم، دیگر حتی اگر خودتان هم بخواهید خوابیدن به این حالت برایتان سخت است.
خوابیدن به پشت ( طاق باز ) در بارداری
شاید مهم ترین سوال مادران راجع به خوابیدن، همین باشد . خیلی وقت ها نیز پیش می آید که بیدار می شوید و می بینید به پشت خوابیده اید! برای یکی دو ساعت یا چند دقیقه در این حالت خوابیدن وحشت نکنید، اتفاقی برای فرزندتان نمی افتد. این حالت بیدار شدن هم واکنش بدنتان به این قضیه بوده است. اما تداوم این حالت در بارداری می تواند باعث کمردرد، مشکلات تنفسی، مشکلات گوارشی، هموروئید ( بواسیر )، کاهش فشار خون و کاهش گردش خون بین شما و جنین و در موارد نادر خفگی نوزاد شود.
یکی از شایعترین سوالات شما در زمان بارداری این است که از کی دیگه به پشت نخوابم ؟ ؟ اصلا چرا در بارداری توصیه می شود به پشت نخوابید؟
برای توضیح این مسئله باید بدانید ورید اجوف تحتانی، خون را از اندام های پایین به سمت قلب هدایت میکند. اگر رحم شما به قدری سنگین شده باشد که بتواند با طاقباز خوابیدن شما، روی این رگ فشار بیاورد، موجب میشود برگشت خون در قلب و مغز دچار اختلال شود. در این حالت مادر دچار افت فشارخون و تنگی نفس لحظه ای و موقتی می شود که با برگشت به پهلو ، رفع می شود. از طرفی خون رسانی به جنین هم کاهش پیدا می کند که در قسمت قبل توضیح دادیم چه خطراتی را ایجاد می کند.
سخن آخر
در پایانامیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و یادتان باشد که در دوران بارداری هم به خوابتان و هم به رژیم غذاییتان توجه بیشتری داشته باشید تا انرژی کافی برای همه دوران بارداری داشته باشید . و دچار ضعف و خستگی بیش از اندازه نشوید. فکر نکنید خستگی بیش از حد اشکالی ندارد و طبیعی است این موارد بصورت طولانی مدت می تواند بعد از زایمان عوارض زیادی برای شما ایجاد کند
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼