مراقبت دوران بارداری، زدن واکسن ام ام آر
سرخجه نادر است اما اگر در حین بارداری آن را بگیرید، می تواند برای نوزاد متولد نشده خطرناک باشد.
سرخجه نادر است اما اگر در حین بارداری آن را بگیرید، می تواند برای نوزاد متولد نشده خطرناک باشد. شما می توانید با اطمینان از واکسیناسیون MMR، که شامل سرخجه است ، پیش از شروع تلاش برای بارداری ، از این کار جلوگیری کنید.
اگر به فکر بارداری هستید یا به طور کلی باردار هستید، درمورد واکسیناسیون در برابر MMR باید بدانید.
اگر قصد بارداری دارید: اگر می خواهید به زودی باردار شوید و هنوز واکسن MMR را دریافت نکرده اید (یا اگر نمی دانید قبلاً آن را به دست آورده اید) ، می توانید آزمایش دهید و در صورتی که قبلا آن را دریافت کرده اید و یا کلا بیماری سرخجه را گرفته باشید شما از این بیماری مصون هستید.اگر مصون هستید ، می توانید بلافاصله برای بارداری تلاش کنید .
اگر باردار هستید: اگر واکسن MMR را قبل از بارداری دریافت کرده اید ، در این صورت مصون هستید و لازم نیست نگران سرخجه باشید.
اما اگر واکسن MMR را در دوران بارداری دریافت کرده اید ، دیگر هیچ دلیلی برای وحشت نیست ، اما پزشک را در صورت تمایل به نظارت بر شما اطلاع دهید.
اگر تاکنون واکسن MMR را دریافت نکرده اید ، مدت کوتاهی بعد از زایمان این کار را انجام دهید. برخی از پزشکان توصیه می کنند واکسیناسیون را قبل از ترک بیمارستان انجام دهند و برخی دیگر توصیه می کنند که آن را در ویزیت پس از زایمان انجام دهند. این به شما در جلوگیری از بیمار شدن و انتقال عفونت به کودک کمک می کند و به محافظت از حاملگی های آینده شما کمک می کند.
سرخجه چیست؟
سرخجه (همچنین به عنوان سرخک آلمانی نیز شناخته می شود) نوعی بیماری است که توسط ویروس ایجاد می شود.
این ویروس ناشی از هوا است ، به این معنی که هنگام انجام کارهایی مانند سرفه یا عطسه می تواند از طریق هوا پخش شود.
علائم شامل موارد زیر است:
بثورات
گلو درد
درجه حرارت بالا
تورم غدد.
برخی از افراد به هیچ وجه علائمی ندارند. این بدان معنی است که آنها می توانند ویروس را به شخص دیگری منتقل کنند بدون اینکه متوجه شوند.
قبل از بروز هرگونه علائم ، فرد می تواند تا ۲۱ روز ویروس داشته باشد.
چرا ابتلا به سرخجه برای زنان باردار خطرناک است؟
به ویژه برای زنان در سن باروری ، واکسیناسیون MMR بسیار مهم است. عفونت با ویروس سرخجه ، که می تواند باعث علائم خفیف آنفلوآنزا و بثورات در کودکان و بزرگسالان شود ، به طور کلی جدی نیست. همچنین ، به لطف واکسیناسیون های دوران کودکی بسیار نادر است (واکسن سرخجه از سال ۱۹۶۹ موجود است و واکسن MMR از سال ۱۹۷۱ در دسترس است). اما اگر یک مادر در انتظار آن باشد و آن را به کودک در حال رشد خود در رحم منتقل کند ، می تواند آسیب جدی به جنین وارد کند.
خطرات احتمالی بارداری که مربوط به عفونت سرخجه است (نه واکسیناسیون سرخجه) شامل موارد زیر است:
نقایص هنگام تولد (سندرم سرخجه مادرزادی): خطر ابتلای کودک در ابتلا به سندرم سرخجه مادرزادی بستگی به این دارد که مادر در دوران بارداری عفونت را منقبض کند. در طول سه ماهه اول ، خطر نزدیک به ۸۵ درصد است. عفونت بین هفته سیزدهم و شانزدهم بارداری منجر به سندرم مادرزادی سرخجه در حدود ۵۴ درصد نوزادان می شود. این خطر در سه ماهه دوم به ۲۵ درصد کاهش می یابد و عفونت های سه ماهه سوم به ندرت منجر به نقایص مادرزادی هنگام تولد می شود. این سندرم اغلب شامل کوری ، کاهش شنوایی ، نقص قلب ، میکروسفالی (یک سر کوچک) و عقب ماندگی ذهنی است.
حتی اگر الان سرخجه نادر است ، پزشکان معمولاً همه خانم ها را آزمایش می کنند تا ببینند که در اولین مراجعه به دوران بارداری از عفونت مصون هستند.
سرخجه می تواند برای رشد کودک بسیار خطرناک باشد ، به خصوص در مراحل اولیه بارداری. این می تواند باعث شود:
از دست دادن شنوایی
نقایص چشم
نقایص قلب
ضربه مغزی
سقط جنین
سرخجه یک بیماری نادر است ، اما اگر قصد بارداری دارید ، شما می توانید قبل از شروع تلاش برای بارداری ، کودک خود را با واکسیناسیون محافظت کنید.
چگونه می توانم متوجه شوم که آیا به واکسیناسیون نیاز دارم؟
در صورتی که در کودکی واکسن سرخجه زده باشید دیگر نیازی به واکسن سرخجه ندارید.در دوران کودکی معمولا قبل از رسیدن به ۶ سالگی در دو نوبت واکسن MMR تزریق می شود.پس در دوران بزرگسالی زمانی که قصد بارداری داشته باشید و در صورتی که در کودکی واکسن زده باشید دیگر نیازی به واکسیناسیون ندارید.
اگر مطمئن نیستید با پزشک معالج خود بررسی کنید.
اگر نمی دانید پزشک شما در آن زمان چه کسی بوده است یا هیچ راهی برای اطمینان از اینکه واکسن زده اید وجود دارد ، می توانید دوباره آن را دریافت کنید.
واکسیناسیون دوباره ضرری به شما وارد نمی کند.
چگونه می توانم محافظت کنم؟
برای واکسینه شدن می توانید به درمانگاه و یا بهداشت محله خود مراجعه کنید.بین دو واکسن باید یک ماه از هم فاصله وجود داشته باشد.
چه موقع باید واکسیناسیون کنم؟
بهتر است حداقل یک ماه قبل از تلاش برای بارداری آن را دریافت کنید. از آنجا که این یک واکسن زنده است (از شکل بسیار ضعیفی از ویروس استفاده می کند تا بدن شما بتواند ایمنی در برابر ویروس را ایجاد کند ) ، دریافت آن با MMR در دوران بارداری توصیه نمی شود.
بنابراین بهتر است پس از دریافت آخرین واکسن MMR خود ، یک ماه دیگر قبل از بارداری استفاده کنید.
من قبلاً باردار شده ام آیا نیاز به واکسن دوباره دارم؟
اگر قبلاً دو واکسن MMR داشته اید ، دیگر به آنها احتیاج نخواهید داشت.
اگر مطمئن نیستید ، با پزشک عمومی خود ملاقات کنید تا دریابید که به چه چیزهایی نیاز دارید.
خطر واکسن MMR در دوران بارداری
سرخجه (سرخک آلمانی) در دوران بارداری می تواند باعث سقط جنین و سایر مشکلات اساسی شود ، بنابراین به زنان توصیه می شود تا در روز واکسیناسیون های MMR (سرخک ، اوریون و سرخجه) به عنوان راهی برای کاهش خطرات بمانند. اما اگر به طور تصادفی واکسیناسیون MMR را در دوران بارداری انجام دادید ، باید نگران باشید؟
واکسن MMR به منظور محافظت در برابر سرخجه ، روبولا (سرخک) و اوریون طراحی شده است. این ویروس ها با ویروس های ضعیف (ضعیف) زنده (بر خلاف بسیاری از واکسن هایی که با ویروس های کشته شده تهیه شده اند) تهیه می شوند ، بنابراین پزشکان معمولاً توصیه می کنند حداقل یک ماه پس از دریافت واکسن از جلوگیری از بارداری خودداری کنند تا خطر ابتلا به عفونت کاهش یابد.
با این وجود ، بعضی اوقات ممکن است زنان از واکسیناسیون آگاهی نداشته باشند که باردار هستند. برخی دیگر ممکن است زودتر از یک ماه از واکسن MMR باردار شوند.
محققان در مطالعاتی که به واکسیناسیون MMR در دوران بارداری مراجعه کرده اند ، متوجه شدند:
هیچ یک از این افراد نوزادی با سندرم سرخجه مادرزادی به دنیا نیاوردند.
میزان سقط جنین بالاتر از جمعیت عمومی نبود.
محققان نتیجه گرفتند که به نظر نمی رسد واکسیناسیون سرخجه در اوایل بارداری خطرناک باشد. با این وجود ، پزشکان همچنان توصیه می کنند که کمی حتماً منتظر بمانند و بعد برای بارداری اقدام کنند .
اگر واکسن سرخجه را در دوران بارداری دریافت کرده اید چه می شود؟
اگر در دوران بارداری واکسن MMR دریافت کرده اید ، سعی کنید وحشت نکنید و نترسید. توصیه در مورد انتظار برای باردار شدن پس از واکسیناسیون سرخجه بر اساس یک خطر نظری است ، نه بر اساس مدارکی مستند.
احتمال وجود دارد ، همه چیز خوب و عادی پیش برود.
چه کسی باید واکسن MMR را دریافت کند؟
طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، کلیه بزرگسالانی که در سال ۱۹۵۷ یا بعد از آن متولد شده اند باید حداقل یک تزریق MMR داشته باشند ، مگر اینکه:
واکسن ها قبل از بارداری
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی با بیمار صحبت می کند.
قبل از بارداری ، یاد بگیرید که چگونه از خود و فرزندتان در برابر بیماریهای جدی محافظت کنید. برای اطمینان از اینکه همه ی واکسن ها را انجام داده اید، با متخصص بهداشت خود صحبت کنید.
سابقه واکسیناسیون خود را پیدا کنید
مهم است که یک رکورد دقیق از واکسن های خود داشته باشید. به اشتراک گذاشتن این اطلاعات با متخصصان مراقبت های بهداشتی قبل از بارداری و پیش از تولد ، به شما کمک می کند تا واکسن هایی را که قبل و در دوران بارداری به آن نیاز دارید ، تعیین کنید. اگر شما یا متخصصان مراقبت های بهداشتی سابقه فعلی واکسن های خود را ندارید ، می توانید:
از والدین یا مراقبین دیگر بپرسید که آیا هنوز پرونده ایمن سازی مدرسه شما را دارند یا خیر. از آنها بپرسید که کدام بیماریهای کودکی را قبلاً داشته اید زیرا بیماری در دوران کودکی ممکن است در بزرگسالی مصونیت لازم را ایجاد کند.
با متخصص بهداشت و درمان قبلی خود یا مکانهای دیگری که ممکن است واکسیناسیون دریافت کرده اید تماس بگیرید .
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در مورد نحوه یافتن آنها ، به مقاله ما در مورد نحوه یابی و پیگیری سوابق واکسن مراجعه کنید. حتی اگر نمی توانید سوابق خود را پیدا کنید ، متخصص بهداشت و درمان شما می تواند با توصیه واکسن های مناسب از سلامت شما و کودک شما محافظت کند
حاصل کنید که سابقه واکسیناسیون شما به روز شده است
حتی قبل از بارداری ، اطمینان حاصل کنید که همه واکسن های خود را به روز کرده اید. به روز بودن به شما و فرزندتان در برابر بیماری های جدی و قابل پیشگیری کمک خواهد کرد. به عنوان مثال ، سرخجه یک بیماری مسری است که اگر در حین بارداری آن را دریافت کنید می تواند خطرناک باشد. این می تواند باعث سقط جنین یا نقایص جدی هنگام تولد شود.
با واکسن MMR خود را در مقابل سرخجه محافظت کنید
بهترین محافظت در برابر سرخجه واکسن MMR (سرخک-اوریون-سرخجه) است. اگر با واکسن MMR به روز نیستید ، قبل از بارداری به آن احتیاج خواهید داشت. حتماً آزمایش خون قبل از بارداری انجام دهید تا ببینید آیا از این بیماری مصون هستید یا خیر.
تا یک ماه پس از دریافت واکسن MMR از بارداری خودداری کنید و ایمنی شما با آزمایش خون تأیید می شود.
واکسن های دیگر
بعضی از خانمها ممکن است قبل ، حین یا بعد از بارداری به واکسنهای دیگر احتیاج داشته باشند. به عنوان مثال ، اگر یک زن باردار در یک آزمایشگاه کار کند یا به کشوری سفر کند که ممکن است در معرض بیماری مننژوکوک قرار بگیرد ، پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی وی ممکن است واکسیناسیون مننژین را توصیه کنند.
هپاتیت B
نوزادی که مادرش به هپاتیت B مبتلاست ، در معرض خطر ابتلا به هپاتیت B در حین زایمان است. مادران ، در مورد آزمایش هپاتیت B و اینکه آیا باید واکسینه شوید ، با متخصص بهداشت خود صحبت کنید.
هپاتیت A
برای زنان باردار که سابقه بیماری کبدی مزمن دارند ، پزشکان یا متخصصان مراقبت های بهداشتی ممکن است واکسن هپاتیت A را توصیه کنند.
واکسن های مسافرتی
خانمهای باردار که قصد مسافرت بین المللی را دارند ، باید حداقل ۴ تا ۶ هفته قبل از سفر با پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنند تا در مورد هرگونه نکات ویژه ای یا واکسن های لازم صحبت کنند. برای راهنمایی های بیشتر درباره نحوه آماده سازی سفر با خیال راحت ، به سلامت مسافر مراجعه کنید.
واکسن های بعد از زایمان
متخصصان بهداشت و درمان ممکن است توصیه کنند بعضی از خانمها بلافاصله پس از زایمان واکسن خاصی دریافت کنند. واکسیناسیون پس از زایمان به محافظت از مادران از مریض شدن کمک می کند و در صورت امکان شیر دادن به نوزاد ، برخی از آنتی بادی ها را از طریق شیر مادر به کودک منتقل می کنند. واکسیناسیون بعد از بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است اگر مادران قبل یا در دوران بارداری واکسن خاصی دریافت نکردند.
با این حال ، مادران اگر منتظر بمانند تا بعد از تولد واکسینه شوند ، بلافاصله آنتی بادی های محافظ دریافت نمی کنند. این امر به این دلیل است که حدود 2 هفته پس از واکسینه شدن قبل از ایجاد آنتی بادی بدن طول می کشد.
کودک همچنین برای محافظت در برابر بیماری های جدی کودک ، شروع به دریافت واکسن های خود می کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼