ادرار در دوران بارداری، علت وجود تکه سفید
شاید شما هم جزو آن گروه از زنان باردار هستید که متوجه وجود تکههای سفید در ادرارتان شدهاید. یا حتی احساس میکنید زمان زیادی را در دستشویی میگذرانید. قطعا تکرر ادرار، علامتی است که هیچ خانم بارداری از آن لذت نمیبرد.
شاید شما هم جزو آن گروه از زنان باردار هستید که متوجه وجود تکههای سفید در ادرارتان شدهاید. یا حتی احساس میکنید زمان زیادی را در دستشویی میگذرانید. خب ادرار در دوران بارداری، تغییر میکند و قطعا تکرر ادرار، علامتی است که هیچ خانم بارداری از آن لذت نمیبرد.
علت وجود تکههای سفید در ادرار
شرایط زیادی وجود دارد که باعث میشود تکههای سفید در ادرار شما ظاهر شوند. بسیاری از آنها به راحتی قابل درمان هستند ، اما هنوز هم باید با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که نشانه مشکلی جدیتر نیست.
عفونت مجاری ادراری
عفونتهای دستگاه ادراری، یکی از شایعترین علل تکههای سفید در ادرار هستند. معمولا باکتریها میتوانند باعث عفونت در دستگاه ادراری شوند.
عفونتهای دستگاه ادراری، یکی از شایعترین علل تکههای سفید در ادرار هستند. معمولا باکتریها میتوانند باعث عفونت در دستگاه ادراری شوند.
بیشتر عفونتهای دستگاه ادراری، مجرای ادرار یا مثانه شما را در دستگاه ادراری تحتانی تحت تاثیر قرار میدهند، اما میتوانند حالب و کلیهها را هم تحت تاثیر قرار دهند .
سایر علائم عفونتهای دستگاه ادراری شامل این موارد است:
- احساس سوزش هنگام ادرار کردن
- تکرر ادرار
- افزایش میل به ادرار کردن
- مشکل در دفع بیش از مقدار کمی ادرار
- ادرار خونی یا کدر
- ادرار تیره
- ادراری که بوی قوی دارد
- درد لگن
- احساس فشار در لگن
- درد در قسمت پایین شکم
در صورت این علائم باید به دنبال درمان فوری پزشکی باشید:
- تب شدید
- تهوع و استفراغ
تکان دادن - لرز
- درد قابل توجه در کمر و پهلوها
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری چه علائمی دارد؟
بارداری
ذرات سفید در ادرار شما میتواند نشاندهنده این موضوع باشد که شما باردار هستید. ترشحات طبیعی واژن، معمولا رقیق و شیریرنگ هستند. ترشحات واژن در دوران بارداری افزایش مییابد که کاملا طبیعی است. برخی از این ترشحات ممکن است هنگام ادرار کردن نشت کنند و ظاهری شبیه لکههای سفید داشته باشند.
اما اگر باردار هستید و ترشحاتی دارید که سفید نیستند، بهخصوص اگر صورتی یا تیرهتر به نظر میرسند، لازم است به پزشک مراجعه کنید.
سایر علل ترشحات سفید در ادرار عبارتند از:
- سنگ کلیه
- عفونتهای مقاربتی
- واژینوز باکتریایی
- تخمکگذاری
بیشتر بخوانید: قرص فلوکونازول برای عفونت، نحوه مصرف
تکرر ادرار در بارداری از چه زمانی شروع میشود؟
تکرر ادرار یکی از رایجترین علائم اولیه بارداری است که در سه ماهه اول بارداری، حدود هفته چهارم شروع میشود.
اغلب زنان در اواخر بارداری، از حدود هفته 35 به بعد هم باید در دفعات بیشتری ادرار کنند. حتی شاید در طول شب هم مجبور شوید بارها به دستشویی بروید. این اتفاق در طول سه ماهه سوم افزایش مییابد.
تکرر ادرار یکی از رایجترین علائم اولیه بارداری است که در سه ماهه اول بارداری، حدود هفته چهارم شروع میشود. اغلب زنان در اواخر بارداری، از حدود هفته ۳۵ به بعد هم باید در دفعات بیشتری ادرار کنند.
علت تکرر ادرار در بارداری چیست؟
ادرار بیش از حد به دلیل هورمون بارداری اچسیجی است که جریان خون را در ناحیه لگن شما افزایش میدهد.
اچسیجی همچنین جریان خون به کلیههای شما را افزایش میدهد که در دوران بارداری فعالتر میشوند.
همانطور که کلیههای شما بهتر عمل میکنند، بدن شما سریعتر از شر مواد زائد خلاص میشود.
رحم در حال رشد شما هم مسئولیت این اتفاق را بر عهده دارد، چون به مثانه شما فشار میآورد و فضای کمتری را برای ذخیره ادرار به مثانه میدهد.
نزدیک به پایان سه ماهه سوم ، زمانی که کودک شما در حال آماده شدن برای زایمان است، سر او به داخل لگن میافتد و به طور مستقیم روی مثانه شما فشار میآورد.
در این شرایط، شما بیشتر از هر زمان دیگری به دستشویی میروید.
پیشنهاد ویژه: آشنایی با مراکز سونوگرافی در کلینیک نی نی بان
چگونه ادرار در طول بارداری تغییر میکند؟
بسیاری از زنان باردار در طول بارداری خود تغییراتی در ادرار را تجربه میکنند. حتی بسیاری از زنان حتی قبل از اینکه اولین قاعدگی خود را از دست بدهند یا آزمایش بارداری انجام دهند، بیشتر از حد معمول ادرار میکنند.
دلیل این اتفاق این است که بدن پس از کاشت جنین در رحم هورمون بارداری اچسیجی را تولید میکند و این هورمون میتواند باعث تکرر ادرار شود.
با رشد جنین، رحم شروع به فشار دادن روی مثانه میکند که باعث میشود اندازه آن کوچکتر شود. با ادامه بارداری، رحم بر روی مثانه، مجرای ادرار و ماهیچههای کف لگن فشار وارد میکند و این فشار منجر به میل به تکرر ادرار میشود.
نشت مقداری ادرار هنگام عطسه، سرفه یا خنده طبیعی است. در این شرایط، ممکن است انجام تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن مفید باشد.
بیشتر بخوانید: ورزش کگل زنان چیست؟
تغییرات رایج در ادرار در دوران بارداری
اگر ادرار شما تیرهتر و غلیظتر به نظر میرسد، میتواند نشانهای از کمآبی بدن باشد. زنان باردار باید بیش از حد معمول آب بنوشند و رنگ ادرار میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که آیا مایعات کافی دریافت میکنید یا نه.
تهوع صبحگاهی و بهویژه استفراغ شدید هم میتواند منجر به کمآبی بدن شود.
هنگامی که باردار میشوید، هورمونهای شما ممکن است باعث تغییر بوی ادرار شوند. اما بوی قوی ادرار ممکن است نشاندهنده عفونت دستگاه ادراری باشد.
ممکن است به دلیل خونریزی واژینال ، خون در ادرار شما ظاهر شود. اگر در هر زمانی از بارداری خود متوجه این موضوع شدید، با پزشک خود تماس بگیرید.
برخی از زنان ممکن است خونریزی خفیف لانهگزینی را در همان ابتدای بارداری تجربه کنند که لزوما نشاندهنده مشکل نیست. زنان همچنین ممکن است بعد از رابطه جنسی، معاینه داخلی یا آزمایش پاپاسمیر هم دچار خونریزی خفیف شوند. خونریزی واژن همچنین میتواند نشانه عفونت واژن، یا دهانه رحم باشد.
در دوران بارداری با تکرر ادرار چه کنم؟
سعی کنید هنگام ادرار کردن، مثانه خود را با خم شدن به جلو، کاملا خالی کنید.
به این موضوع فکر نکنید که مصرف مایعات را کاهش دهید. بدن شما و جنینتان در طول بارداری به یک منبع ثابت مایعات نیاز دارد، بهعلاوه، کمآبی بدن میتواند منجر به عفونتهای دستگاه ادراری شود.
بیشتر بخوانید: آیا رابطه زناشویی در بارداری ضرر دارد؟
آیا میتوانم از تکرر ادرار در دوران بارداری پیشگیری کنم؟
برای پیشگیری از تکرر ادرار یا کاهش آن، علاوه بر تخلیه کامل مثانه هر بار که به دستشویی میروید، این ترفندها را امتحان کنید:
مواد ادرارآور مانند کافئین را کنار بگذارید . این مواد باعث میشوند که بیشتر اوقات ادرار کنید.
قبل از خواب نوشیدنی نخورید. اگر متوجه شدید که برای دستشویی رفتن در طول شب باید از خواب بیدار شوید، سعی کنید مصرف مایعات را درست قبل از خواب محدود کنید.
پیشنهاد ویژه: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان در کلینیک نی نی بان
تکرر ادرار در دوران بارداری کی به پایان میرسد؟
از آنجایی که اندامهای داخلی در زنان متفاوت است، میزان تکرر ادرار در بارداری هم در هر زن ممکن است متفاوت باشد. برخی از زنان به سختی متوجه آن میشوند، در حالی که برخی دیگر در طول دوران بارداری خود از آن رنج میبرند. تکرر ادرار معمولا تا ماه نهم بارداری و تا زمان زایمان ادامه دارد .
بیشتر بخوانید: فشار خون پایین در بارداری، خطر در کمین جنین
چه زمانی باید در مورد تکرر ادرار در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنم؟
اگر همیشه میل به دستشویی رفتن دارید (حتی پس از دفع ادرار)، یا اگر به نظر میرسد که مشکل بدتر میشود، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است آزمایشهایی انجام دهد تا ببیند آیا شما به عفونت ادراری مبتلا شدهاید یا نه. همچنین مراقب رنگ ادرار خود باشید تا از هیدراته ماندن خود مطمئن شوید. رنگ ادرار باید شفاف و زرد کمرنگ باشد، نه تیره.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼