۲۳۱۱۱۴
۵۱۲۸
۵۱۲۸

کنترل و درمان اختلال مسمومیت بارداری

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که اختلال مسمومیت بارداری چگونه کنترل و درمان می شود؟

سوال : اختلال مسمومیت بارداری چگونه کنترل و درمان می شود؟

پاسخ : مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی اختلالی است که به طور کلی بعد از هفته ۲۰ ام بارداری رخ می‌دهد و با بالا رفتن ناگهانی فشارخون و علائمی از آسیب به اندام‌ها از جمله کبد و کلیه ظاهر می‌شود. همچنین ممکن است علائم دیگری مشاهده شود (یا شاید با علائمی همراه نباشد) از جمله وجود پروتئین در ادرار (دفع پروتئین) و ورم شدید دست‌ها و صورت. وقتی که این وضعیت (همچنین تحت عنوان فشارخون بارداری (PIH) یا مسمومیت بارداری شناخته می‌شود) قبل از هفته ۳۲ بارداری تشخیص داده شود، به آن مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی زودرس میگویند.

برای آگاهی بیشتر از کنترل و درمان اختلال مسمومیت بارداری به سراغ دکتر نازنین علوی، جراح و متخصص زنان، زایمان و نازایی رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر نازنین علوی یا دریافت نوبت از دکتر نازنین علوی کلیک کنید.

کنترل و درمان اختلال مسمومیت بارداری

مسمومیت بارداری چیست؟

مسمومیت بارداری یا همان پره اکلامپسی (Preeclampsia)، که قبلاً توکسمی نامیده می‌شد، نوعی مسمومیت است که در زمان بارداری اتفاق می‌افتد. این اتفاق هنگامی است که زنان باردار دارای فشار خون بالا، پروتئین در ادرار و تورم در پاها و دست ها دارند. ممکن است میزان آن خفیف تا شدید باشد. مسمومیت بارداری معمولاً در اواخر بارداری اتفاق می افتد، گرچه ممکن است زودتر یا درست پس از زایمان رخ دهد.
مسمومیت بارداری یک حالت بیمارگونه است که در اثر قرار گرفتن در معرض یک ماده سمی ایجاد می شود که باعث اختلال عملکردی و یا آسیب ساختاری می شود. اگرچه اکثر مسمومیت ها در دوران بارداری تصادفی است، اما تا یک پنجم آن می‌تواند به عنوان بخشی از یک اقدام خودکشی یا اقدام به عمد باشد.
پره اکلامپسی یک عارضه بارداری است که غالبا با فشار خون بالا اتفاق می‌افتد و علائم مسمومیت بارداری، آسیب به سیستم ارگان‌های بدن، اغلب کبد و کلیه ها مشخص می‌شود. مسمومیت بارداری معمولاً پس از ۲۰ هفته بارداری در زنانی که فشار خون آنها طبیعی بوده شروع می شود. در صورت عدم درمان مسمومیت بارداری می‌تواند عوارض جدی - حتی کشنده - برای شما و کودک شما به همراه داشته باشد. اگر در بارداری خیلی زود مبتلا به پره اکلامپسی شده‌اید تا کودک خود را به دنیا بیاورید، شما و پزشک با یک کار چالش برانگیز روبرو هستید. کودک شما به زمان بیشتری برای بالغ شدن نیاز دارد، اما باید از قرار دادن خود یا کودک در معرض عوارض جدی خودداری کنید. به ندرت مسمومیت بارداری پس از زایمان نوزاد ایجاد می‌شود، وضعیتی که تحت عنوان پره اکلامپسی پس از زایمان شناخته می شود.

کنترل و درمان اختلال مسمومیت بارداری

علائم مسمومیت بارداری

این نوع مسمومیت گاهی بدون علائم اتفاق می افتد. فشار خون بالا ممکن است به آرامی ایجاد شود، یا ممکن است شروع ناگهانی داشته باشد. نظارت بر فشار خون قسمت مهمی از مراقبت های دوران بارداری است. زیرا اولین علامت پره اکلامپسی معمولاً افزایش فشار خون است. تیم هوم کا می‌تواند در تمام مراحل بارداری همراه شما باشد و فشار خون شما را در منزل یا محل کارتان زیر نظر داشته باشد تا به مسمومیت بارداری دچار نشوید. فشار خون بیش از ۱۴۰/۹۰ میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) یا بیشتر - ثبت شده در دو نوبت، حداقل با فاصله چهار ساعت - غیرطبیعی است.

چه زمانی علائم مسمومیت بارداری ظاهر می شوند؟

مسمومیت بارداری می تواند در اوایل ۲۰ هفته از بارداری اتفاق بیفتد، اما این اتفاقی نادر است. علائم اغلب پس از ۳۴ هفته شروع می‌شود. در چند مورد، علائم پس از تولد ، معمولاً طی ۴۸ ساعت پس از زایمان ایجاد می شود. این علائم تمایل دارند خود به خود از بین بروند اما تا ۱۲ هفته پس از تولد ممکن است ادامه یابند.

در مسمومیت بارداری برای کودک چه اتفاقی می افتد؟

مسمومیت بارداری یا همان پره اکلامپسی بر عروق حامل خون به جفت تأثیر می‌گذارد. اگر جفت خون کافی دریافت نکند، ممکن است کودک شما خون و اکسیژن ناکافی و مواد مغذی کمتری دریافت کند. این می‌تواند منجر به رشد کند جنین شود که به عنوان محدودیت رشدی جنین ، وزن کم هنگام تولد یا تولد زودرس شناخته می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.