ضروری ترین اقدامات قبل و حین بارداری
ضروری ترین اقدامات قبل و حین بارداری، شامل چه کارهایی می شود؟ دوره بارداری، یکی از مهمترین دوران زندگی زوجها است که گذراندن موفقیتآمیز آن نیازمند توجه و مراقبتهای بسیاری میباشد. اقدامات و مراقبتهای بارداری فقط به ۹ ماه حاملگی ختم نمیشود و بسیاری از موارد را باید پیش از اقدام به فرزندآوری مد نظر قرار داد.
ضروری ترین اقدامات قبل و حین بارداری، شامل چه کارهایی می شود؟ دوره بارداری، یکی از مهمترین دوران زندگی زوجها است که گذراندن موفقیتآمیز آن نیازمند توجه و مراقبتهای بسیاری میباشد. اقدامات و مراقبتهای بارداری فقط به ۹ ماه حاملگی ختم نمیشود و بسیاری از موارد را باید پیش از اقدام به فرزندآوری مد نظر قرار داد. آشنایی با علائم و نشانههای هر یک از مراحل بارداری، راههای تقویت بدن و به ویژه رحم، رژیم غذایی مناسب بارداری، سوابق پزشکی اثرگذار بر جنین و... نکاتی است که میتواند شانس یک حاملگی موفقیتآمیز و تولد نوزاد سالم را افزایش دهد.
برنامه ریزی برای بارداری
فرقی نمی کند که برنامه مورد نظر خود را بنویسید یا خیر. چه بخواهید بچهدار بشوید چه نخواهید باید برای آن برنامه ریزی کنید و بدانید چطور به هدف مورد نظر رسید. به عنوان مثال وقتی قصد ندارید بچه دار شوید؛ از روش های پیشگیری از بارداری مانند مصرف قرصهای ضدبارداری استفاده می کنید. برای باردار شدن نیز باید برنامه ریزی مشخص داشت. از جمله کار هایی که باید در دوران قبل بارداری انجام داد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ملاقات و مشورت با پزشک متخصص و فوق تخصص زنان و زایمان و نازایی
تغذیه مناسب
انجام آزمایشات قبل از بارداری
سبک زندگی سالم
دوری از الکل، سیگار و انواع دخانیات
رسیدن به وزن مناسب
داشتن شرایط پزشکی و سلامتی مناسب
سلامت روانی
آزمایشات قبل از بارداری انجام دهید
وضعیت سلامت بدن تاثیر زیادی در پیشروی هر چه بهتر فرآیند بارداری دارد. برای اینکه پزشک بتواند از سطح سلامت شما مطلع شود، انجام آزمایشاتی را پیشنهاد میکند. با توجه به جواب آزمایش، پزشک ممکن است مصرف مکمل و مولتیویتامین را تجویز کند.
ممکن است بپرسید قبل از بارداری چه ویتامین هایی بخوریم؟ در پاسخ باید به موارد زیر اشاره کرد:
فولیک اسید که برای جلوگیری از ناهنجاریهای عصبی جنین در سه ماهه اول بارداری مصرف میشود.
ویتامین D که نقش پررنگی در بهبود کیفیت استخوانها دارد.
ویتامین A که مصرف بیرویه آن باعث بروز نواقصی در جنین میشود.
آزمایش خون از دیگر آزمایشات قبل از بارداری است که موارد زیر را مشخص میکند:
گروه خونی
مثبت منفی بودن Rh خون
میزان چربی و قند خون
کمخونی
مقاومت سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریهایی مانند تالاسمی، هپاتیت، سرخچه و بیماریهای خطرناک دیگر.
اصلاح عادتهای غذایی
هنوز زمان آن نرسیده است که میزان غذای مصرفی خود را افزایش دهید، اما باید با مصرف غذاها و مواد مغذی، بدن خود را برای یک بارداری سالم آماده کنید. سعی کنید روزانه دو پیمانه؛ معادل یک فنجان، میوه و دو پیمانه و نیم سبزیجات مصرف کنید. غلات کامل، غذاهای سرشار از کلسیم نظیر شیر، آب پرتقال غنیشده با کلسیم، ماست و انواع مواد غذایی حاوی پروتئین مثل لوبیا، آجیل، دانهها، محصولات حاوی سویا، مرغ و گوشت را در رژیم غذایی خود جای دهید. با این وجود که متخصصان دربارۀ میزان کافئینی که مصرف آن در دوران بارداری بیخطر است توافق نظر ندارند ولی همۀ آنها معتقدند که زنان باردار و زنانی که قصد باردار شدن دارند باید از مصرف زیاد کافئین خودداری کنند. زنانی که قصد باردار شدن دارند نیز بهتر است این نکته را رعایت کنند. اگر از طرفداران جدی مصرف ماهی هستید، در این زمان باید به نوع آنها دقت کنید. ماهی منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، ویتامین D و دیگر مواد مغذی است که برای رشد مغز و چشمهای جنین بسیار ضروری است، با این حال توصیه میشود زنانی که در سن باروری هستند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼