اهمیت سافتمارکرها در آنومالی اسکن
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که اهمیت سافتمارکرها در آنومالی اسکن چیست؟
سوال: اهمیت سافتمارکرها در آنومالی اسکن چیست؟
پاسخ: سافت مارکرها یافته هایی سونوگرافیک با اهمیت نامشخص هستند که اغلب در جنین های نرمال دیده می شوند. این یافته ها موقتی بوده، معمولاً با عوارض کلینیکی همراه نیستند و با افزایش سن جنین و یا بعد از تولد از بین می روند با این وجود، بعضی از آنها می توانند ریسک وجود اختلالات آنوپلوئیدی را افزایش دهند.
اهمیت تست غربالگری جنین
سونوگرافی جنین در سه ماهه دوم که به آنومالی اسکن معروف است، معمولاً در هفته ۱۸ تا ۲۲ انجام می شود و یکی از تست های غربالگری جنین است که طبیعی بودن یا غیر طبیعی بودن جنین را بررسی می کند. دو نوع یافته سونوگرافیک غیر طبیعی در این تست غربالگری گزارش می شود. نوع اول نشانگرهای ناهنجاری های ساختاری اصلی جنین را تشکیل می دهند که در صورت وجود این نشانگر ها با اطمینان زیادی می توان گفت جنین دارای مشکل است. نوع دوم نشانگرها به عنوان «نشانگرهای احتمالی» آنوپلوئیدی اهمیت کمتری به آنها داده شده است که به سافت مارکرها (soft marker) یا "نشانگرهای نرم" آنوپلوئیدی شناخته می شوند. این نشانگرها غیراختصاصی و اغلب گذرا هستند و به راحتی در سونوگرافی سه ماهه دوم بارداری قابل تشخیص هستند.
انواع سافت مارکرها
افزایش ضخامت پشت گردن جنین (NF)
کوتاهی تیغه بینی (NB)
روده اکوژن
پیلکتازی کلیه یا هیدرونفروز
کوتاهی استخوان بازو (Humerus length) و کوتاهی استخوان ران (Femur length)
توده اکوژن
کیست کوروئید پلکسوس
نکات مهم سافت مارکر ها
در مورد ژنتیک سونوگرام و بررسی soft marker sها ؛این نکات مهم است :
مهم ترین آنها در سه ماهه دوم؛شامل nfیا nuchal foldو NBیا nasal bone است.
در صورت افزایش ضخامت nf(بین هفته ۱۶تا ۲۰ به بیش از ۵میلی متر و بین هفته ۲۰ تا ۲۲ به بالای ۶ میلی متر )انجام حداقل niptیا ترجیحا آمنیوسنتز توصیه میشود .
در صورت absent nasal bone در سه ماهه دوم نیز آمنیوسنتز و در صورت هایپوپلاستیک بودن آن نیز niptو یا امنیو سنتز توصیه میشود (برای تشخیص nbهایپوپلاستیک از فرمول نیست nbبه bpdاستفاده کنید که نباید کمتر از ۱به ۱۰ باشد یعنی اگر bpd برابر با ۴۰ میلی باشد،؛حداقل میران قابل قبول nbبرابر با ۴ میلی است ).
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼