هشدار «روده» درباره «بارداریهای پر خطر»
مسمومیت بارداری تا هفت درصد از حاملگیها را تحت تاثیر قرار میدهد و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار جنین را در سراسر جهان میکشد. این بیماری با فشار خون بالا مشخص میشود.
علائم اولیه عوارض مرگبار بارداری از طریق تغییرات در روده شناسایی و با استفاده از یک آزمایش خون سریع، از قبل غربالگری مشخص میشوند و میتوان بیماریهای رایجی مانند مسمومیت بارداری (پره اکلامپسی) دیابت بارداری و همچنین یک بیماری کبدی به نام کلستاز داخل کبدی را تشخیص داد.
تاثیر بارداری بر روده
به دلایلی که هنوز مشخص نیست، بارداری روی بیوم روده تاثیر میگذارد و دانشمندان از این واقعیت برای کمک به نشان دادن هر یک از این سه عارضه بارداری استفاده کردهاند.
مسمومیت بارداری تا هفت درصد از حاملگیها را تحت تاثیر قرار میدهد و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار جنین را در سراسر جهان میکشد. این بیماری با فشار خون بالا مشخص میشود.
دیابت بارداری
تا ۱۰ درصد افراد تحت تاثیر دیابت بارداری قرار میگیرند و [این عارضه] نوزادان را در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار میدهد. بیماری جدی کبدی کلستاز داخل کبدی تقریبا هفت درصد افزایش مرگ پیرا زایشی [مرگ جنین یا نوزاد قبل یا هنگام زایمان] را به همراه دارد.
نشانگرهای احتمالی پیامدهای بارداری
دکتر رونگرونگ شوان، که در این زمینه تحقیق کرده، گفت: «ما پخش اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه را در طول بارداری طبیعی و در طول سه نوع خاص بارداری پیچیده با دیابت بارداری، مسمومیت بارداری و کلستاز داخل کبدی، تجزیه و تحلیل و مقایسه کردیم.»
دکتر شوان توضیح داد که اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاهی که تجزیه و تحلیل شدند، «محصولات ناشی از سوختوساز» باکتریهای طبیعی در رودهاند و «میتوانند به عنوان نشانگرهای احتمالی پیامدهای بارداری استفاده شوند.
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که سطوح پایین اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه در بیماران مبتلا به کلستاز داخل کبدی میتواند به دلیل کمبود فلور موجود در بیوم روده باشد و اسید هگزانوییک ممکن است با التهاب مربوطه در ارتباط باشد.
تغییرات در سطح اسیدهای چرب
این گروه در این مطالعه ۱۱۲ زن را انتخاب کردند تا دریابند که آیا تغییرات در سطح اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه معروف به متابولیتها، میتواند نشانهای از عوارض بارداری باشد یا نه.
گروه به چهار دسته تقسیم شد؛ آنهایی که حاملگی سالم داشتند و آنهایی که مبتلا به مسمومیت بارداری، دیابت بارداری یا کلستاز داخل کبدی تشخیص داده شدند.
سابقه پزشکی هر یک را گرفتند و نمونه خونشان را از نظر میزان هفت اسید چرب دارای زنجیره کوتاه یعنی استیک، پروپیونیک، بوتیریک، ایزوبوتیریک، ایزووالریک و اسید هگزانوییک تجزیه و تحلیل کردند.
در هر سه گروهی که این عوارض را داشتند، در میان اسیدهای چرب دارای زنجیره کوتاه موجود، به ویژه اسید ایزوبوتیریک، چندین نشانگر زیستی قوی ظاهر شد.
افراد مبتلا به دیابت حاملگی و مسمومیت بارداری میزان بالایی از اسید ایزووالریک، استیک و پروپیونیک داشتند.
در همین حال، زنانی که مبتلا به کلستاز داخل کبدی تشخیص داده شدند، سطوح بسیار کمتری از هر اسید چرب دارای زنجیره کوتاه، بار ایزوبوتیریک، داشتند. میزان اسید هگزانوییک آنان نیز بهوضوح با بیماری آنها همخوانی داشت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼