رژیم غذایی در بارداری و همه بایدها و نبایدهایش
مهمترین نکته در خصوص تغذیه در دوران بارداری به وزن مادران باردار مربوط است به این معنی که به هیچ عنوان مادر نباید در ۹ ماه بارداری وزن کم کند بلکه باید بین ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم وزن اضافه کند.
خبرگزاری ایرنا: دکتر کیومرث دانشور متخصص تغذیه و فوق تخصص رژیم درمانی گفت: مهمترین نکته در خصوص تغذیه در دوران بارداری به وزن مادران باردار مربوط است به این معنی که به هیچ عنوان مادر نباید در ۹ ماه بارداری وزن کم کند بلکه باید بین ۱۲ تا ۱۸ کیلوگرم وزن اضافه کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از پزشکان در این رابطه دستورات غلطی ارائه می دهند، گفت: حتی در خصوص مادران چاق نیز به نسبت اضافه وزن که با درجه BMI سنجیده می شود، اضافه وزنی بین شش تا ۱۰ کیلوگرم در دوران بارداری لازم است.
وی افزود: دومین نکته در خصوص مادران باردار این است که باید هر روز یک ساعت پیاده روی داشته باشند اما به صورت آرام و تفریحی.
وی در ادامه با بیان اینکه سه ماهه اول حاملگی بسیار مهم است، گفت: در سه ماهه اول ˈویارˈ به معنی حالت تهوع که با کاهش اشتها همراه است در مادران باردار امری طبیعی است که در این خصوص ساده ترین توصیه مکیدن آب نبات است.
وی مصرف آب میوه را از دیگر ضروریات تغذیه در دوران بارداری عنوان کرد و گفت: نوشیدن روزانه سه تا چهار لیوان آب میوه توسط مادر برای رشد و سلامت جنین لازم است.
دکتر دانشور در ادامه مصرف روزانه یک تا دو لیوان شیر و سایر لبنیات پرچرب را به مادران باردار توصیه کرد و گفت: مصرف پروتین نیز از نیازهای ضروری روزانه در مادران باردار است که توصیه می شود گوشت گوسفند، اولویت اول در تغذیه مادران باردار باشد.
وی همچینن مصرف سبزیجات و میوه جات تازه را از مهمترین نیازهای تغذیه ای مادران باردار برشمرد.
دکتر دانشور افزود: یکی از مشکلات شایع در دوران بارداری یبوست است که برای رفع این مشکل مصرف میوه ها با پوست و همچنین نوعی فیبر به نام فیبر ژله ای شامل توت خشک ، انجیر خشک ، خرمای خشک ، برگه قیسی ، برگه هلو و غیره در آب خیسانده و شبانه یک لیوان توصیه می گردد.
وی ترش کردن را یکی دیگر از مشکلات شایع دوران بارداری عنوان کرد و گفت: برای رفع این مشکل، مصرف چای با آبلیمو بعد از هر وعده غذایی و همچنین نوشیدن نوشابه سیاه با آبلیمو توصیه می شود.
دکتر دانشور، همچنین مصرف انواع نوشیدنی های گازدار را برای مادران باردار، مفید عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه زنان باردار از نظر جامعه شناسی تغذیه، گروه محتاجان نامیده می شوند، گفت: بر این اساس می توان نتیجه گرفت که هیچ محدودیتی از نظر تغذیه در دوران بارداری وجود ندارد.
وی در عین حال تاکید کرد: زنان باردار از مصرف محصولات صنعتی از جمله کباب لقمه، همبرگر ، چیپس ، پفک ، روغن جامد و سایر روغن هایی که مواد شیمایی مضر دارند، خودداری کنند.
این متخصص تغذیه در ادامه، مصرف روغن امگا ۳ و در هفته دو بار مصرف روغن حیوانی را به مادران باردار توصیه کرد.
وی در پایان مصرف روزانه سه لیوان آب پرتقال و دو لیوان شیر پرچرب را در زیبایی نوزاد بسیار موثر عنوان کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼