سونا در دوران بارداری، خطر دارد؟
یک جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه هر گونه افزایش دمای بدن برای زن باردار خطرناک است، گفت: استفاده از سونا در بارداری با نقایص لوله عصبی همراه است.
جامعه آنلاین: یک جراح و متخصص زنان با اشاره به اینکه هر گونه افزایش دمای بدن برای زن باردار خطرناک است، گفت: استفاده از سونا در بارداری با نقایص لوله عصبی همراه است.
دکتر صبا زرگرزاده در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه رفتن به سونا در دوران بارداری خطرناک است، گفت: قرار گرفتن به مدت ۱۰ دقیقه یا بیشتر در آب گرم سونا سبب افزایش درجه حرارت بدن تا حد ۳۹ درجه و افزایش دمای بدن مادر میشود که برای جنین خطرناک است.
وی گفت: تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که در زنانی که در هفته ۴ تا ۶ نخست بارداری، دمای بالا را تجربه کردهاند، افزایش خطر بروز سقط جنین و نقایص لوله عصبی جنین از جمله ناهنجاریهای وخیم مغز یا نخاع شوکی بروز میکند.
زرگرزاده گفت: در صورتی که زن بارداری برای استفاده از سونا برنامهریزی کرده باشد و یا بخواهد در دوران بارداری از سونا استفاده کند، برای کاهش خطرات باید زمان ماندن در جکوزی را به کمتر از ۱۰ دقیقه کاهش دهد.
وی یادآور شد: هنگام استفاده از سونا باید از نشستن در نزدیکی مجرای خروجی آب که آب گرم تازه وارد حوضچه میکند به شدت پرهیز شود.
این جراح و متخصص زنان با تاکید بر اینکه زن باردار نباید بیش از یک نوبت درهفته از سونا استفاده کند، گفت: وی باید به محض عرق کردن یا احساس هر نوع ناراحتی از محیط خارج شود.
زرگرزاده یادآور شد: در صورت مناسب نبودن حال یا افزایش دمای بدن در اثر تب و نرمش یا استفاده قبلی از سونا، نباید از سونا استفاده شود.
وی گفت: اگر زنی در اوایل بارداری به مدت طولانی از سونا استفاده کرده باشد، باید در مورد راههای تشخیص نقایص لوله عصبی در دوران بارداری با پزشک معالج مشورت کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼