۶۱۶۱۹
۱ نظر
۱۸۳۰۵۳
۱ نظر
۱۸۳۰۵۳

تخم شربتی در بارداری مفید است؟

مصرف گیاهان با سایر موادی که اعمال طبیعی یا غیر طبیعی بدن را تحت تأثیر قرار می‏دهند، در دوران بارداری ممنوع است.

پرسش: با سلام می خواستم بدونم خوردن روزی یک تا دو لیوان تخم شربتی در بارداری مفید است یا مضر؟ ممنون از راهنماییتون

پاسخ: به طور کلی مصرف گیاهان با سایر موادی که اعمال طبیعی یا غیر طبیعی بدن را تحت تأثیر قرار می‏دهند، در دوران بارداری - مگر در صورت نیاز مبرم به آنها - ممنوع است. بنابراین در دوران بارداری تخم شربتی مصرف نکنید.

تخم شربتی در بارداری مفید است؟
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
خوردن تخم شربتی در بارداری نه تنها ضرری برای شما و جنینتان ندارد بلکه می‌تواند سبب تقویت قلب و زیبایی نوزاد هم بشود، به شرطی که در خوردن آن زیاده روی نکنید.
آیا خوردن تخم شربتی در بارداری ضرر دارد؟ آیا ممکن است خوردن دانه‌های تخم شربتی اثر سوئی بر جنین داشته باشد؟ مصرف آن در دوران شیردهی مجاز است؟ اگر این سوالات ذهن شما را به خود مشغول کرده است، برای گرفتن پاسخ به این سوالات ادامه این مطلب را دنبال کنید.

تخم شربتی چیست؟
تخـم شربتی در واقع دانه گیاه ریحان است و آن را به شکل دانه‌های سیاهی می‌شناسیم که برای تهیه‌ شربت استفاده می‌شود. این دانه‌های سیاه حدود یک میلی‌متر بوده که دارای شکل بیضی است. این دانه‌ها وقتی در آب قرار می‌گیرند، به سرعت آن را به خود جذب کرده و تا ۱۲ برابر اندازه اولیه خود بزرگ می‌شوند. با توجه به این خاصیت جاذب آب بودن، این دانه می‌تواند به میزان قابل توجهی آب اندام‌های مختلف بدن را تامین کنند.

یک نوشیدنی پرطرفدار
تخم شربتی در میان ایرانیان طرفداران بسیاری دارد و از آن دانه‌های شناخته شده است که بعلت داشتن خواص متعدد، مردم آن را به وفور مصرف می‌کنند. تخـم شربتی در واقع همان دانه‌های گیاه و سبزی ریحان است که برای تهیه‌ی شربت مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از مردم دانه های چیا و تخـم شربتی را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند و تخم شربتی را بعنوان دانه‌ی چیا مصرف میکنند که این اشتباه است، زیرا دانه‌های چیا و تخـم شربتی با هم تفاوت داشته و از گیاهان مختلفی بدست می‌آیند. خانم‌های باردار هم جزو افرادی هستند که به این نوشیدنی علاقه دارند. پس با این حساب، مطالعه ادامه مطلب، اطلاعاتی بیشتری را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

تخم شربتی در بارداری مفید است؟
خواص خوردن تخم شربتی در بارداری
تخم شربتی خواص متعددی داشته و در بین ما ایرانیان طرفداران زیادی دارد. این دانه دارای خواص و مواد مغذی زیادی بوده و سرشار از پروتئین ، آهن، پتاسیم و کلسیم است. برخی از زنان باردار در مورد خوردن یا نخوردن تخم شربتی در دوران بارداری مردد هستند و نمی‌دانند که آیا خوردن تخم شربتی در دوران بارداری ضرری برای آنها و نوزادشان دارد یا خیر؟ در جواب به این سوال باید گفت که خوردن تخم شربتی در بارداری ضرری برای جنین و مادر نداشته ولی مانند هر خوراکی دیگری توصیه می‌شود که در خوردن آن اعتدال را رعایت کنید.

تاثیر خوردن تخم شربتی در بارداری بر زیبایی کودک
توصیه می‌شود که در دوران بارداری روزانه ۱۰ گرم تخم شربتی مصرف کنید. این کار برای تقویت قلب و مزاج و زیبایی نوزاد شما بسیار مفید است. ضمن اینکه مصرف تخم شربتی در دوران شیردهی سبب افزایش شیر مادر هم می‌شود. البته باز هم باید توجه داشته باشید که نباید در مصرف آن زیاده روی کرد، زیرا زیاده روی در مصرف تخم شربتی سبب سر گیجه و همچنین بروز اختلال در بینایی می‌شود.

در دوران بارداری چه بخوریم تا فرزندی زیبا داشته باشیم
در دوران بارداری خوردن میوه های مانند سیب، هلو، انار شیرین (خوردن پرده های سفید انار نیز بشدت توصیه شده است) و گلابی در زیبایی و سلامت پوست کودک و سلامت پوست مادر باردار تاثیر زیادی دارد. خوردن خربزه، آناناس و عسل باعث روشنی، طراوات و شادابی پوست کودک و مادر می شود.
توصیه: در دوران بارداری صبح را با خوردن میوه هایی مانند سیب، هلو، گلابی و انار به صورت ناشتا شروع کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
خوردن هویج، نعنا روغن زیتون و زرشک باعث رفع مشکلات کبد مادر و پاک سازی آن می شود و همچنین بر سلامت و زیبایی پوست کودک نیز تاثیر مستقیم می گذارد.
استفاده از رازیانه و بادیان در زیبایی چشم جنین موثر است و خوردن شنبلیه می تواند موهای کودک را پرپشت کند. کاسنی و عرق کاسنی باعث ازدیاد گردش خون مادر و زیبایی پوست کودک می شود.
تخم شربتی در بارداری مفید است؟
خوردنی های دوران بارداری برای زیبایی بچه
خوردن میان وعده هایی مانند شیر گردو و شیر و خرما علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز مادر به سلامت و زیبایی کودک آینده کمک می کند، همچنین خوردن بادام و شیر آن برای زیبا شدن پوست کودک و مادر مناسب است.
نکته: برخی از افراد با هضم شیر و مشتقات آن مشکل دارند استفاده از شیر بادام به عنوان جایگزینی برای لبنیات بهترین راه حل است، شیر بادام دارای انواع ویتامین ها، کلسیم و آهن است و برای سلامت قلب، استخوان، چشم، زیبایی پوست و تناسب اندام مفید است.

زیبایی جنین در ماه هشتم بارداری
از ماه هشتم بارداری به بعد خوردن روزانه یک سیب را فراموش نکنید زیرا تاثیر زیادی بر زیبا شدن کودک دارد.
خوردن تخم شربتی برای چه افرادی ممنوع است؟
- اشخاصی که به کرم معده مبتلا هستند.
- افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می‌کنند.
- افرادی که به گلوتن حساسیت دارند.
- افرادی که دارای فشار خون پایین هستند و قرص فشار مصرف می‌کنند.

خواص دانه‌های تخم شربتی
تخم شربتی سرشار از پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و خوردن تخم شربتی برای افرادی که مشکل جذب کلسیم دارند بسیار مفید است، زیرا خوردن تخم شربتی به بهبود انتقال کلسیم به استخوان‌ها بسیار کمک می‌کند.
۱- کنترل فشار خون
همانطور که می‌دانید فشار خون پس از خوردن غذا و خصوصا غذاهای نشاسته ای بالا می‌رود و اگر به همراه غذا تخم شربتی بخورید سبب می‌شود که این نشاسته آهسته‌تر باز شده و در نتیجه انرژی شما در طول روز متعادل خواهد شد. ضمن اینکه با متعادل نگهداشتن فشار خون، شانس ابتلا به بیماری دیابت کم می‌شود.
۲- تقویت اعصاب
اگر در طول روز یک الی دو مرتبه تخم شربتی را در عرق باد رنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کرده و بنوشید، برای تقویت اعصابتان بسیار مفید خواهد بود. تخم شربتی خلق و خوی فرد را خوب می‌کند، و همچنین خستگی مفرط ذهنی، تنش‌های عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیایی را برطرف می‌کند.
۳- درمان عفونت
برای درمان عفونت و زخم می‌توانید از روغن تخم شربتی استفاده کنید.
۴-کاهش وزن
اگر مایل به کاهش وزن هستید، می‌توانید تخم شربتی را در آب حل کرده و بنوشید. این دانه‌ها باعث ایجاد سیری می‌شود و در نتیجه از خوردن و افزایش کالری بدن جلوگیری می‌کند.

تخم شربتی در بارداری مفید است؟
سایر خواص تخم شربتی
- تخم شربتی دارای خواص عطسه آور و ملین است.
- به رفع احساس تشنگی و عطش کمک می‌کند.
- حاوی مقادیر فراوانی از امگا۳ است.
- تخم شربتی برای درمان بیماری‌های تنفسی بسیار مفید است.
- از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، می‌تواند سیاه سرفه را برطرف ‌کند.
مخلوط تخم شربتی با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی ، آنفولانزا و برونشیت بسیار موثر است.

مصرف در دوران بارداری و شیردهی
گفته شده است در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است.
مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر می شود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.

موارد منع مصرف
- اشخاص مبتلا به کرم معده نباید از تخم شربتی استفاده کنند.
- زیاده روی در مصرف تخـم شربتی موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود.
- مصرف این دانه‌ها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد می‌خورند نیز توصیه نمی‌شود.
- توجه داشته باشید که این دانه‌های ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما جزو افراد حساس به این ترکیب هستید در مصرف آن دقت کنید.
- اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید نیز بهتر است قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنید.
- تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشار خون می‌شود برای همین سالمندانی که داروی ضدف شار مصرف می‌کنند باید حواسشان به مصرف آن باشد.

ارزش غذایی تخم شربتی
ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم تخم شربتی
انرژی ۲٫۰۳۴ کیلوژول
کربوهیدرات ها ۴۲٫۱۲ گرم
فیبر ۳۴٫۴ گرم
چربی ۳۰٫۷۴ گرم
چربی های اشباع شده ۳٫۳۳۰
چربی های تک اشباع نشده ۲٫۳۰۹
چربی های چند اشباع نشده ۲۳٫۶۶۵
پروتئین ۱۶٫۵۴ گرم
ویتامین آ ۵۴ میکروگرم
کلسیم ۶۳۱ میلی گرم
آهن ۷٫۷۲ میلی گرم
منیزیم ۳۳۵ میلی گرم
منگنز ۲٫۷۲۳ میلی گرم
فسفر ۸۶۰ میلی گرم
پتاسیم ۴۰۷ میلی گرم
سدیم ۱۶ میلی گرم
روی ۴٫۵۸ میلی گرم

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • سوگل
    درباره تخم شربتی در بارداری مفید است؟

    یه جا نوشتید در حد اعتدال ایراد نداره ..ولی دوباره این قسمت نوشتید که در دوران بارداری مصرف نشود!!!!!!!!

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.