درمان زود انزالی چیست؟
انزال زودرس زمانی اتفاق میافتد که مرد به ارگاسم میرسد و در حین مقاربت، زودتر از آنچه میخواهد انزال میکند. این مقاله را بخوانید تا با درمان زود انزالی آشنا شوید.
درمان زود انزالی با مواردی از جمله یادگیری تکنیکهای به تاخیر انداختن انزال، مشاوره و مصرف دارو انجام میشود. با ما همراه باشید تا به طور کامل ببینید درمان زود انزالی چیست و چگونه است.
در این مقاله میخوانید:
- زود انزالی چیست؟
- دلایل زود انزالی
- عوارض زود انزالی
- تشخیص زود انزالی
- درمان زود انزالی
- درمان خانگی زود انزالی
- سوالات متداول
زود انزالی چیست؟
انزال زودرس (PE) شایعترین نوع مشکل انزال است که در آن، مرد قبل از اینکه خودش یا همسرش بخواهد انزال میکند. البته تنوع گستردهای در معنای PE برای افراد مختلف در موقعیتهای مختلف وجود دارد و به عنوان مثال، ممکن است از انزال در پیشنوازی، تا توانایی دخول در دقایق متمادی متغیر باشد.
دلایل زود انزالی
دلیل زود انزالی واقعاً مشخص نیست، اما میتوان گفت افرادی که سروتونین مغزشان کم است، انزال آنها معمولاً زمان کوتاهتری میبرد. علل روانشناختی زود انزالی عبارتند از:
- استرس
- افسردگی
- اضطراب
- احساس گناه
- مشکلات رابطه
- عدم اعتماد به نفس یا تصویر ضعیف از بدن
- نگران عملکرد جنسی خود بودن
- احساسات منفی در مورد ایده رابطه جنسی (سرکوب جنسی)
- تجربیات جنسی اولیه
- سوء استفاده جنسی
برخی از شرایط فیزیکی نیز ممکن است باعث زود انزالی شوند که قبل از آشنایی با درمان زود انزالی باید با آنها آشنا باشید:
- سطوح هورمونی غیرمعمول
- سطوح نامنظم انتقال دهندههای عصبی
- التهاب یا عفونت در پروستات یا مجرای ادرار
- ویژگیهای ژنتیکی به ارث رسیده از والدین
گاهی اوقات، زود انزالی میتواند در افراد مبتلا به اختلال نعوظ نیز اتفاق بیفتد. به همین دلیل، درمان اختلال نعوظ ممکن است باعث از بین رفتن انزال زودرس نیز بشود.
بیشتر بخوانید: طول مدت استاندارد رابطه جنسی چقدر باید باشد؟/ مدت زمان مناسب رابطه زناشویی!
عوارض زود انزالی
اگر رابطه شما به دلیل زود انزالی آسیب ببیند، اولین قدم شما باید پیدا کردن یک مشاور ازدواج یا درمانگر جنسی باشد. زود انزالی میتواند فرزندآوری را نیز با مشکل مواجه کند، زیرا ممکن است اسپرم به تخمک نرسد و به همین دلیل، توانایی بارور کردن آن را نداشته باشد. افسردگی مربوط به زود انزالی میتواند بر میل جنسی یا عملکرد شما نیز تاثیر بگذارد که در این شرایط هم باید از یک تراپیست کمک بگیرید.
تشخیص زود انزالی
درمان زود انزالی در مردان بدون تشخیص درست آن ممکن نیست. برای تشخیص زود انزالی پزشک شما ممکن است با این سوال شروع کند که آیا همیشه این مشکل را داشتهاید یا اینکه یک چیز جدید است. علاوه بر این، ممکن است در مورد زندگی جنسی یا روابط شما نیز سوال بپرسد و حتی معاینه فیزیکی نیز انجام دهد.
اگر پزشک حدس بزند که مشکلات عاطفی باعث زود انزالی شما شده، ممکن است شما را به یک متخصص مربوط به این حوزه ارجاع دهد. اگر هم مشکلات جسمی را باعث زود انزالی شما بداند، ممکن است از شما بخواهد که به یک اورولوژیست مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: سرد مزاجی زنان، علت و درمان
درمان زود انزالی
درمان این بیماری با مراجعه به مشاور شروع میشود. یک روانشناس یا روانپزشک میتواند به شما کمک کند تا با مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب یا استرسی که ممکن است در زود انزالی شما نقش داشته باشند مقابله کنید. سایر راههای درمان زود انزالی عبارتند از:
درمان زود انزالی با دارو
هیچ داروی خاصی نیست که فقط برای درمان این بیماری تایید شده باشد، اما داروهای مورد استفاده برای درمان موارد دیگر ممکن است در برخی موارد یاری رسان شما باشند. این داروها عبارتند از:
- داروهای ضد افسردگی: یکی از عوارض جانبی برخی از مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) ارگاسم تاخیری است، اما این داروها یک سری عوارض جانبی دیگر نیز دارند که شامل حالت تهوع و خواب آلودگی میشود. پس یعنی امکان دارد با مصرف این داروها یک مشکل را با مشکل دیگر عوض کنید. از این رو باید با پزشک خود درباره انتخاب یک روش درمانی مناسب مشورت کنید.
- ترامادول: ترامادول یک مسکن است که میتواند انزال را به تاخیر بیندازد و احتمالاً زمانی تجویز میشود که داروهای ضد افسردگی دیگر کمکی به شما نمیکنند. البته این دارو اعتیاد آور است، بنابراین امکان دارد که برای شما خوب نباشد.
- داروهای اختلال نعوظ: این داروها ممکن است به شما در حفظ نعوظ کمک کنند و مواردی از جمله سیلدنافیل سیترات (ویاگرا)، تادالافیل (سیالیس) یا واردنافیل HCI (لویترا) را شامل میشوند.
درمان زود انزالی با کرمها یا اسپریهای بی حس کننده
برای درمان زود انزالی میتوانید به جای قرص، یک کرم بی حس کننده یا اسپری نیز روی سر آلت تناسلی خود قرار دهید تا حساسیت آن کمتر شود. البته بگذارید حدود ۳۰ دقیقه بماند، اما قبل از رابطه جنسی حتماً آن را بشویید تا نعوظ خود را از دست ندهید.
درمان خانگی زود انزالی
حدود 95 درصد از افراد با کمک درمانهای روانشناختی، پزشکی و رفتاری از زود انزالی بهبود مییابند. از این رو، میتوانید تکنیکهای رفتاری زیر را در خانه امتحان کنید:
- برخی از افراد متوجه میشوند که اگر در طول رابطه جنسی به چیز دیگری فکر کنند، میتوانند مدت طولانیتری دوام بیاورند.
- گاهی اوقات ضعیف بودن عضلات کف لگن نیز به زود انزالی کمک میکند. در نتیجه، توصیه میشود که تمرینات کگل انجام دهید.
- پوشیدن کاندوم نیز ممکن است کمک کننده باشد، زیرا تا حدی حساسیت آلت تناسلی شما را از بین میبرد و میتوانید بیشتر دوام بیاورید.
- تمرین یوگا، مصرف مکملهای گیاهی و تغییر رژیم غذایی نیز از درمانهای خانگی زود انزالی هستند.
بیشتر بخوانید: رفلکسولوژی درمان زود انزالی
سوالات متداول
چگونه میتوان زود انزالی را برطرف کرد؟
برای برطرف کردن زود انزالی باید از پزشک کمک بگیرید و راههایی از جمله مشاوره، دارو یا تکنیکهای رفتاری را امتحان کنید.
میانگین زمان انزال زودرس چقدر است؟
زود انزالی در عرض 1 تا 3 دقیقه پس از دخول در حین رابطه جنسی رخ میدهد.
چرا من فقط ۳۰ ثانیه در رختخواب دوام میآورم؟
همانطور که گفتیم، دلایل متعددی برای انزال زودرس وجود دارد. برای تعیین اینکه آیا دلایل شما روانی، عاطفی یا جسمانی هستند، با پزشک خود صحبت کنید.
کلام آخر
درمان زود انزالی به روشهای مختلفی انجام میشود که یکی از آنها مشاوره است. بعضی از افراد نیز با مشورت با پزشک خود به مصرف دارو یا کرمها و اسپریهای بی حس کننده روی میآورند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼