بی اختیاری ادرار بعد از زایمان، نگران نباشید
اگر همراه با سایر علائم پس از زایمان مانند درد پرینه و یبوست، متوجه شدید که کنترل مثانه برایتان پس از زایمان دشوارتر است، تنها نیستید. بی اختیاری ادرار پس از زایمان، بسیاری از خانمها را درگیر میکند.
اگر همراه با سایر علائم پس از زایمان مانند درد پرینه و یبوست، متوجه شدید که کنترل مثانه برایتان پس از زایمان دشوارتر است، تنها نیستید. بی اختیاری ادرار پس از زایمان، بسیاری از خانمها را درگیر میکند.
بی اختیاری ادرار پس از زایمان بسیار شایع است، اما راهکارهایی وجود دارد که میتواند به مدیریت و کاهش مشکلات بی اختیاری در طول زمان کمک کند.
بی اختیاری ادرار پس از زایمان چیست؟
بی اختیاری ادرار پس از زایمان، نشت غیر ارادی ادرار است که میتواند بعد از بارداری و زایمان رخ دهد.
شما ممکن است این از دست دادن کنترل مثانه را هنگام خندیدن، عطسه، سرفه یا انجام یک فعالیت شدید تجربه کنید و بعد از زایمان بسیار رایج است.
در واقع، تخمین زده میشود که حدود نیمی از زنان بزرگسال ممکن است بی اختیاری ادرار پس از زایمان را تجربه کنند.
چه چیزی باعث بی اختیاری پس از زایمان میشود؟
شما میتوانید این علامت رایج پس از زایمان را به گردن عضلات ضعیفشده در دوران بارداری و زایمان در اطراف مثانه و لگن بیندازید. نتیجه این است که ممکن است کنترل جریان ادرار شما پس از زایمان دشوارتر باشد.
به علاوه، همانطور که رحم شما در هفتههای بعد از زایمان کوچک میشود، مستقیما روی مثانه مینشیند و به آن فشار میآورد که باعث میشود مهار ادرار سخت شود.
تغییرات هورمونی در طول و بعد از بارداری میتواند به مثانه شما هم آسیب بزند.
بیشتر بخوانید: تشنج پس از زایمان، علت چیست؟
بی اختیاری پس از زایمان چقدر طول میکشد؟
ممکن است چند هفته یا حتی چند ماه طول بکشد تا بی اختیاری ادرار پس از بارداری از بین برود و کنترل کامل مثانه را به دست آورید، هر چند اقداماتی وجود دارد که میتوانید برای بهبودی سریعتر آنها انجام دهید.
با این حال، برخی از زنان ممکن است بی اختیاری ادرار را برای مدت طولانیتری تجربه کنند.
چگونه میتوان بی اختیاری ادرار پس از زایمان را بهبود بخشید؟
نکات زیر را برای کنترل بهتر بی اختیاری ادرار پس از زایمان انجام دهید:
تمرینات کگل را انجام دهید
حتما قبلا این را شنیدهاید، اما تمرینات کگل یکی از بهترین راهها برای تقویت کف لگن شما در دوران بارداری و پس از زایمان است.
سعی کنید تا سه ست و هر ست ۱۰ تمرین کگل را در روز انجام دهید و هر فشار را به مدت ۱۰ ثانیه در حالت ایستاده نگه دارید.
همچنین میتوانید از این تمرینات زمانی که احساس میکنید نیاز به سرفه، عطسه، خندیدن یا بلند کردن چیزی سنگین دارید به عنوان آخرین خط دفاعی، استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: تمرینات کگل در زنان چیست؟
مثانه خود را تمرین دهید
مثانه خود را تمرین دهید که هر 30 دقیقه یکبار ادرار کنید ، به عبارت دیگر قبل از اینکه واقعا دستشویی داشته باشید.
سپس سعی کنید زمان بین رفتن به دستشویی را هر روز افزایش دهید. با گذشت زمان، تمرین مثانه ممکن است به شما کمک کند تا فواصل ادراری طبیعیتر در نظر گرفته شود و به میزان هر سه تا چهار ساعت در روز و چهار تا هشت ساعت در شب برسد.
مصرف فیبر خود را افزایش دهید
مصرف فیبر ممکن است به شما در جلوگیری از یبوست بعد از بارداری کمک کند، بنابراین رودههای پر، فشار اضافی بر مثانه شما وارد نمیکند.
بیشتر بخوانید: درمان یبوست بارداری، سه راه حل ساده
مایعات کافی بنوشید
اگر چه باید به نوشیدن حداقل هشت لیوان مایعات در روز ادامه دهید، اگر در طول زمان بیاختیاری ادرار را تجربه کردید، ممکن است محدود کردن مایعات در حوالی زمان خواب مفید باشد.
از مصرف قهوه، مرکبات، گوجه فرنگی، نوشابه و الکل خودداری کنید. این نوشیدنیها میتوانند مثانه شما را تحریک کرده و کنترل ادرار را سختتر کنند.
اما به طور کلی در طول روز کم کردن آب برای کنترل ادرار، فقط شما را در برابر کمآبی بدن و عفونتهای دستگاه ادراری آسیبپذیر میکند.
از مصرف قهوه، مرکبات، گوجه فرنگی، نوشابه و الکل خودداری کنید. این نوشیدنیها میتوانند مثانه شما را تحریک کرده و کنترل ادرار را سختتر کنند.
روی پدهای بعد از زایمان سرمایهگذاری کنید
پدها میتوانند به جذب ادرار که نشت میکند، کمک کنند.
این نکته را در نظر بگیرید که شما نباید در طول دوره نقاهت پس از زایمان از تامپون استفاده کنید. تامپون جریان ادرار را مسدود نمیکند و در طول دوره پس از زایمان ناایمن تلقی میشود.
بیشتر بخوانید: پد بهداشتی بانوان، هشت واقعیت که نمیدانید
وزن سالم را حفظ کنید
وزن اضافی میتواند فشار بیشتری را بر مثانه شما وارد کند.
پیشنهاد ویژه: آشنایی با پزشکان متخصص زنان و زایمان در کلینیک نی نی بان
چه زمانی در مورد بی اختیاری پس از زایمان با پزشک خود صحبت کنید؟
اگر علائم شما پس از چند هفته و پس از امتحان برخی از استراتژیهایی که برایتان نام بردیم، بهبود نیافت، با پزشک خود صحبت کنید.
برخی از زنان ممکن است از درمانهای اضافی برای بی اختیاری ادرار پس از زایمان استفاده کنند که میتواند شامل فیزیوتراپی، دستگاههای حمایتکننده مثانه، دارو یا جراحی برای انواع خاصی از بیاختیاری باشد.
همچنین در صورت احساس درد در حین ادرار ، اضطرار برای ادرار کردن با مقدار کمی ادرار، درد زیر شکم ، ادرار بدبو یا تب که ممکن است علائم عفونت دستگاه ادراری (UTI) باشد، باید با پزشک خود صحبت کنید.
به کلینیک نی نی بان سر بزنید تا متخصص مورد نظر خود را پیدا کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼