برای افزایش شیر مادر، چه باید کرد؟
حتی اگر مادر شیرده رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد بهتر است شیر مادر به نوزاد داده شود تا شیر خشک. شیر مادر حاوی پروتئین، چربی، ویتامین و کربوهیدرات است
حتی اگر مادر شیرده رژیم غذایی مناسبی نداشته باشد بهتر است شیر مادر به نوزاد داده شود تا شیر خشک. شیر مادر حاوی پروتئین، چربی، ویتامین و کربوهیدرات است. لکوسیت ها که سلول های زنده برای حفاظت نوزاد از عفونت می باشند، در شیر مادر وجود دارد. مادر در حال شیردهی باید غذاها و نوشیدنی ها مفید و مغذی مصرف کند تا مواد مغذی داخل شیر افزایش یابد.
تنظیم مواد غذایی مصرفی برای زیاد کردن شیر مادر
روزانه پانصد کالری بیشتر از قبل مصرف کنید
سعی کنید روزانه چهارصد تا پانصد کالری اضافه تر از گذشته مصرف کنید. رژیم غذایی در حین شیردهی می تواند مشابه رژیم غذایی در بارداری باشد.
سعی کنید در حین شیردهی بیش از حد مواد پر کالری مصرف نکنید. زیرا کاهش وزن پس از بارداری دشوارتر می شود.
۵۰۰ کالری بیشتر از قبل
مواد غذایی غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، لبنیات و گوشت بدون چربی مصرف کنید
برای افزایش مواد مغذی داخل شیر، مواد غذایی سرشار از پروتئین بخورید. گوشت بدون چربی مانند مرغ و سایر مواد غذایی مانند شیر، تخم مرغ و لوبیا و عدس مواد غذایی مناسب برای رژیم غذایی شما است.
اگر باید روزانه ۲۴۰۰ کالری دریافت کنید باید روزی سه فنجان لبنیات مانند ماست، شیر و پنیر و شش و نیم اونس گوشت، لوبیا، ماهی و آجیل مصرف کنید.
سعی کنید در هنگام مصرف غذاهای دریایی، غذاهای کم جیوه مصرف کنید مانند ماهی سالمون، تن ماهی، پولاک و میگو.
مصرف پروتئین حین شیردهی
رژیم غذایی حاوی میوه، سبزیجات و غلات مصرف کنید
سبزیجات و میوه را قبل از مصرف به خوبی بشویید.
اگر روزانه باید 2400 کالری دریافت کنید باید روزی سه فنجان سبزیجات مانند اسفناج، کلم و هویج و فلفل دلمه و سیب زمینی مصرف کنید. روزانه باید دو فنجان میوه و هشت اونس غلات نیز مصرف کنید.
مصرف سبزیجات حین شیردهی
مواد غذایی مختلف در حین شیردهی مصرف کنید
مصرف مواد غذایی مختلف در حین شیردهی باعث می شود شیر مزه های متفاوتی داشته باشد و نوزاد به این مزه ها عادت کند. اگر مادر در حین شیردهی غذاهای مختلف بخورد، هنگامی که نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد می کند، به مزه غذاهای مختلف آشنا است.
بیشتر نوزادان از خوردن غذاهایی که مادر در حین شیردهی می خورده است، اجتناب نمی کنند.
مواد غذایی مختلف در حین شیردهی
غذاهایی که نوزاد به آن ها واکنش آلرژیک نشان می دهد را به خاطر بسپارید
گاهی نوزاد به غذایی که مادر می خورد حساسیت نشان می دهد مانند لبنیات و غذاهای تند. به یاد داشته باشید اگر نوزاد علائم حساسیت را نشان دهد به شیر شما حساسیت ندارد بلکه به غذایی که خورده اید حساسیت دارد. هنگامی که خوردن غذا را متوقف کنید علائم حساسیت نوزاد از بین می رود. با پزشک درباره علائم نوزاد صحبت کنید. علائم حساسیت نوزاد شامل:
مدفوع سبز رنگ حاوی مخاط و خون
اسهال و استفراغ
خشکی و خارش پوست
گریه به مدت طولانی
خس خس و سرفه
اگر این علائم در حین شیردهی یا چهار تا بیست و چهار ساعت بعد از شیردهی دیده شد به معنی حساسیت است بنابراین سعی کنید غذای عامل حساسیت را تشخیص دهید. اگر نوزاد مشکل تنفسی دارد نیز حتما با اورژانس تماس بگیرید. (مواد غذایی حساسیت زا برای شیرخواران در مقاله ای دیگر ذکر شده است)
موادغذایی آلرژی زا
درباره مصرف مکمل ویتامین ها و مواد معدنی از پزشک بپرسید
شیر مادر باید حاوی مواد معدنی و ویتامین باشد. درباره دریافت این مواد از طریق مکمل ها با پزشک صحبت کنید.
پزشک ویتامین آ، دی، ب شش و ب دوازده شما را بررسی می کند. در صورت کمبود، مادر باید ویتامین دی و ب دوازده مصرف کند.
مصرف مکمل ویتامین و مواد معدنی
اگر گیاه خوار هستید مواد مغذی مصرف کنید
مکمل ویتامین و مواد مغذی مصرف کنید.
رژیم غذایی باید حاوی آهن، پروتئین و کلسیم باشد. این مواد مغذی در عدس، غلات و سبزیجات وجود دارد. همچنین برای دریافت آهن، می توان مرکبات مصرف کرد. پروتئین در تخم مرغ، لبنیات و پروتئین گیاهی مانند شیر سویا و ماست سویا یافت می شود.
پزشک مکمل ویتامین ب دوازده برای رشد مغز نوزاد تجویز می کند. مکمل ویتامین دی نیز تجویز می شود (اگر زیاد در معرض آفتاب نیستید یا مواد غذایی حاوی ویتامین دی مصرف نمی کنید). ویتامین دی برای جذب کلسیم و فسفر لازم می باشد.
مکمل ویتامین ها
تنظیم نوشیدنی مصرفی برای زیاد شدن شیر مادر
بعد از شیردهی آب بنوشید
مصرف نوشیدنی بر مقدار شیر مادر تاثیر نمی گذارد اما در هنگام تشنگی و پس از شیردهی، آب بنوشید. سعی کنید فقط آب بخورید و از نوشیدن نوشیدنی های شیرین پرهیز کنید.
مصرف آب در حین شیردهی
روزانه کمتر از سه فنجان قهوه و نوشیدنی های کافئین دار بنوشید
مصرف قهوه باعث بهانه گیر شدن نوزاد و نخوابیدن او می شود.
اجتناب از مصرف قهوه در حین شیردهی
در هنگام شیردهی سعی کنید مصرف الکل را کاهش دهید
مقدار کم الکل در شیر آسیبی به نوزاد نمی رساند. اگر مشروبات الکلی مصرف می کنید سعی کنید تا خروج آن از بدن، به نوزاد شیر ندهید.
دوشیدن شیر باعث خروج الکل از سیستم نمی شود بلکه باید مدت زمانی صبر کنید تا الکل از شیر خارج شود.
منبع:
سلامت بانوان اوما
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼