تغییر طعم شیر مادر، معیارهای مهم
تغییرات تدریجی شیر مادر.شیر مادر طی چند ماه اول برحسب نیاز کودک تغییر میکند. اما چه تغییری؟
تغییرات تدریجی شیر مادر.شیر مادر طی چند ماه اول برحسب نیاز کودک تغییر میکند. اما چه تغییری؟ قبل از این که به این سوال پاسخ دهیم، باید به این نکته اشاره کنیم که یکـــــــی از معیارهای مهم در تشخیص کافی بودن شیر مادر جدول رشد کودک است.
هر کودک شیرخوار ماهانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم وزن اضافه میکند که این امر نشاندهنده سلامت کودک و کافی بودن شیر مادر است. البته کودک در ۲ هفته اول تولد ، وزن کم میکند. معیار دیگر در این زمینه این است که کودک طی یک شبانه روز چه تعداد پوشک خیس می کند که بین ۶ تا ۸ عدد مناسب است. کودک برای ۶ هفته اول معمولا در طول روز دو تا پنج بار مدفوع خواهد داشت.
در ۲ ماهه اول که رشد نوزاد سریع است شیرخوار حتی شب هم درخواست شیر میکند که مادر در این صورت باید با نوزاد همراهی کند و شبها به نوزاد شیر بدهد.
به نقل از سایت ام اس ان، چند روز اول پس از زایمان، شیر مادر در مقادیر کم ازجمله آغوز تولید میشود که بسیار مغذی و زردرنگ است.
۲-۳ روز پس از زایمان، شیر کاملتر تولید میشود. همچنین، با پیش رفتن مرحله شیر دادن شیر از حالت رقیق در می آید و غلیظ تر می شود.
پس از هفته ششم، شیر مادرهمراه با آنتیبادیها (برای محافظت از کودک) تولید میشود.
پس از ۶ ماه، شیر همراه با میزان بالاتر اسید امگا تولید میشود و این ماده مغذی در رشد مغز کودک موثر است.
پس از دوازده ماه، شیرحاوی مقادیر بالاتر اسیدهای امگا و کالری است. این مرحلهای است که در آن عضلات و مغز کودک شروع به رشد سریع ترمیکند.
این مطلب نشان میدهد که خودِ طبیعت میداند که چگونه مواد مغذی مناسب را در زمان مناسب از طریق شیر مادر به کودک عرضه کند.
منبع:
پارسیان لب
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼