۱۵۸۲۲۸
۱۸۹۳
۱۸۹۳

تشخیص زایمان زودرس، خودمم میتونم؟

اگر جنین قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا بیاید، این نوع زایمان را زایمان زودرس می گویند.

اگر جنین قبل از هفته ۳۷ بارداری به دنیا بیاید، این نوع زایمان را زایمان زودرس می گویند. برخی از انواع زایمان زودرس خود به خود اتفاق می افتند یعنی وقت زایمان مادر فرا رسیده و نوزاد زود به دنیا می آید. در موارد دیگر برخی مشکلات بارداری دکتر را مجبور می کند تا جنین را زودتر از زمان زایمان به دنیا آورد. حدود سه چهارم زایمان های زودرس خود به خود اتفاق افتاده و یک چهارم آن ها به دلیل مشکلات بارداری انجام می شوند. به طور کلی می توان گفت از هر ۸ زن باردار یک نفر دچار زایمان زودرس می شود.

علائم زایمان زودرس
برای جلوگیری از زایمان زودرس ابتدا لازم است علائم آن را بشناسید. تشخیص زود و اقدام به موقع می تواند بسیار موثر باشد. اگر علائم زیر را در خود مشاهده کردید فورا با متخصص زنان یا اورژانس تماس بگیرید:
کمر درد: این نوع کمر درد معمولا در پایین کمر بوده و ممکن است درد آن ثابت یا متناوب باشد اما با تغییر وضعیت یا اقدامات دیگر درد آن آرام نمی شود.
انقباض: انقباض در هر 10 دقیقه یا زودتر
گرفتگی عضله: گرفتی عضله پایین شکم یا گرفتگی های پریود مانند. این گرفتگی ها مانند گار معده دردناک بوده و ممکن است با اسهال همراه باشد.
ترشحات واژن
علائم آنفولانزا یا سرماخوردگی مانند تهوع، اسهال یا استفراغ. حتی در مواردی که علائم خفیف هستند نیز با دکتر تماس بگیرید. اگر تا 8 ساعت نتوانستید مایعات مصرف کنید حتما با دکتر متخصص زنان ملاقات کنید.
افزایش فشار داخل لگن یا واژن
افزایش ترشحات واژن
خونریزی واژینال از جمله خون روشن

تشخیص زایمان زودرس توسط خود فرد باردار
بررسی انقباضات روش کلیدی برای تشخیص به موقع زایمان زودرس است.
نوک انگشتان خود را روی شکم قرار دهید.
اگر رحم خود را محکم و نرم احساس می کنید، علائم مربوط به انقباضات است.
زمان انقباضات را تخمین بزنید. زمان شروع انقباضات را یادداشت کنید و همچنین زمان شروع انقباض بعدی را نیز ثبت کنید.
سعی کنید انقباضات را متوقف کنید. پاهای خود را باز کرده و موقعیت خود را عوض کنید. دو یا سه لیوان آب نوشیده و آرام شوید.
اگر انقباضات شما هر ۱۰ دقیقه ادامه دار بود، علائم بدتر شده یا دردتان شدید تر شده و از بین نمی رود حتما با اورژانس تماس بگیرید.

آزمایش برای تشخیص زایمان زودرس
اگر در معرض خطر زایمان زودرس هستید، آزمایش های متعددی می توانند به شما و دکتر در تشخیص میزان خطر این نوع زایمان در شما کمک کنند. این آزمایش ها تغییراتی که نشانه شروع زایمان هستند و تغییراتی که با افزایش خطر زایمان زودرس در ازتباط می باشند را اندازه گیری می کنند. این آزمایش ها می توانند قبل از شروع علائم زایمان زودرس انجام شده یا ممکن است پس از شروع پروسه زایمان انجام شوند.
هنوز پزشکان مطمئن نیستند که چه تعداد آزمایش یا چه ترکیبی از آزمایش ها در تشخیص خطر زایمان زودرس موثرترند. این مسئله هنوز در حال بررسی است. با این حال همگی به این نتیجه رسیده اند که هرچه تعداد آزمایش های مثبت بیشتر باشد احتمال زایمان زودرس در فرد باردار بیشتر است. به عنوان مثال اگر سونوگرافی دهانه رحم یک زن در هفته 24 بارداری، بدون سابقه زایمان زودرس یا علائم زایمان، نشان دهد که دهانه رحم او بیش از 3.5 سانتی متر طول دارد و فیبرونکتین جنینی او نیز منفی باشد، احتمال زایمان قبل از هفته 32 بارداری در او کمتر از 1% است. اما احتمال زایمان زودرس قبل از هفته 32 بارداری در زن بارداری که سابقه زایمان زودرس داشته و تست فیبرونکتین جنینی او نیز مثبت باشد و دهانه رحم او نیز کمتر از 2.5 سانتی متر طول داشته باشد، بیش از 50% است.

علت زایمان زودرس
زایمان زودرس علل متعددی دارد. گاهی زنان بدون هیچ دلیل خاصی زایمان زودرس را تجربه می کنند. در موراد دیگر احتمالا دلیل پزشکی عامل زایمان زودرس محسوب می شود. در جدول زیر علت زایمان زودرس و درصد زنان بارداری که به این علت دچار زایمان زودرس می شوند نشان داده شده است.

عوارض زایمان زودرس
علیرغم پیشرفت های قابل توجه پزشکی در مراقبت از نوزادان نارس، محیط رحم مادر را نمی توان شبیه سازی کرد. هر هفته ای که جنین در رحم مادر باقی می ماند، شانس زنده ماندن او افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال:
جنینی که قبل از هفته 23 بارداری به دنیا می آید نمی تواند خارج از رحم مادر زنده بماند.
توانایی جنین برای زنده ماندن خارج از رحم مادر به میزان قابل توجهی از هفته 24 تا 28 بارداری افزایش می یابد. بعد از هفته 28 بارداری، بیش از 90 درصد نوزادان می توانند خارج از رحم زنده بمانند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.