افسردگی پس از زایمان، چقدر طول میکشه؟
با به دنیا آمدن نوزاد، ممکن است مادر به دلیل تغییرات هورمونی دچار استرس و اضطراب هایی شود که...
با به دنیا آمدن نوزاد، ممکن است مادر به دلیل تغییرات هورمونی دچار استرس و اضطراب هایی شود که پیش درآمدی برای افسردگی پس از زایمان است.
در اولین روزها و هفته های پس از زایمان، مادر ممکن است احساسات مختلفی را تجربه کند. او ممکن است احساسات مختلفی از جمله ترس، شادی، خوشبختی یا احساسات ناخوشایندی از جمله غم و اندوه را تجربه کند که افسردگی پس از زایمان را به وجود بیاورد.
احساسات بد و گریه کردن بعد از زایمان نوعی حالت افسردگی به مادر داده و ممکن است این حالات در عرض مدت زمان کوتاهی کاهش یابد. در واقع باید گفت که این نوع افسردگی و بروز غم و غصه اغلب بر اثر تغییرات هورمونی چشمگیری است که افسردگی پس از زایمان تشدید می شود.
حدود یک تا هفت زن پس از زایمان ممکن است دوران افسردگی را داشته باشند. این زنان، اغلب دچار احساس ناراحتی، اضطراب یا نگرانی هستند که می تواند برای ارتباط با کودک کمی مشکل ساز باشد.
در صورتی که افسردگی پس از زایمان طولانی مدت شده و تشدید پیدا کند، می تواند بر توانایی مادر در انجام کارهای روزمره توجه ومراقبت از کودک تاثیرگذار باشد.
با توجه به نظر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری افسردگی پس از زایمان (CDC)، بیست درصد از مادران جدید یک یا چند علایم افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند.
افسردگی پس از زایمان، مانند تمام افسردگی های دیگر می تواند علائم مختلفی داشته باشد از جمله:
- احساس افسردگی و غم و اندوه به مدت چند هفته یا بیشتر
- احساس و میل به جدا شدن از خانواده و دوستان
- عدم علاقه به فعالیت های زنانه از جمله رابطه جنسی و نزدیکی
- تغییرات زیاد در مصرف مواد غذایی و عادات خواب
- احساس خستگی بیشتر در طی روز
- احساس عصبانیت یا تحریک پذیری، احساس اضطراب، نگرانی، حملات هراس یا افکار نگران کننده.
در موارد شدیدتر افسردگی پس از زایمان، نوعی بیماری مرتبط با سلامت روانی ایجاد می شود که وضعیتی نادر و جدی بوده و شامل علائم توهم زا (مشاهده یا شنیدن چیزهایی که وجود ندارد)، پارانویا و گاهی اوقات افکار مربوط به آسیب رساندن به خود و دیگران است.
برخی از مادران هم به طور مکرر در پی آسیب رساندن به فرزندان خود هستند. در صورتی که پس از زایمان به افسردگی حاد یا خفیف دچار شدید بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کرده و این وضعیت درمان شود.
افسردگی پس از زایمان چقدر طول می کشد
اگرچه در هفته های اول پس از زایمان، مادران ممکن است تغییرات خلق و خوی مختلفی را تجربه کنند اما در بعضی از زنان این علائم ممکن است پایدار و شدید باشند و گاه می تواند نشانه ای از افسردگی پس از زایمان باشد. در صورت بهبودی زودهنگام افسردگی پس از زایمان، مشکل خاصی به وجود نیامده و جای هیچ گونه نگرانی نیست.
شناخت علائم افسردگی بعد از زایمان بسیار مهم است، به طوری که پزشکان با شناخت علل و علائم قادر به ارائه درمان مناسب و بدون تأثیرگذاری منفی در مراقبت از نوزاد خواهند بود.
در طی تحقیقاتی در مورد مدت زمان افسردگی پس از زایمان، محدودیت های موجود در افسردگی بعد از زایمان و پیامدهای ناشی از آن در مدت زمان مشخصی مورد ارزیابی قرار گرفت. با وجود اینکه مطالعات مختلف در مورد علائم افسردگی پس از زایمان نشان داده است که این علائم در طول زمان کاهش می یابد، اما گاهی اوقات تشدید علائم و تداوم افسردگی هم مشاهده شده است.
به طور کلی، بررسی ها نشان داده است که ۳۸٪ زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان علائم مزمن و طولانی مدت را تجربه می کنند. ۵۰ درصد از زنانی که مراقبت های پزشکی مناسبی دریافت کردند هم پس از یک سال رو به بهبودی رفتند.
این بررسی همچنین نشان داده است که زنانی که هیچ گونه درمان بالینی دریافت نکردند، تا سه سال پس از زایمان همچنان افسرده بودند.
منبع:
سرسره
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼