افزایش شیر مادر، معرفی چند راهکار طبیعی
چهار تا شش هفته اول پس از زایمان، تغذیه نوزاد با شیر مادر برای موفقیت در شیردهی مهم است، بهویژه اگر اولین باری است که حس مادری را تجربه میکنید.
چهار تا شش هفته اول پس از زایمان، تغذیه نوزاد با شیر مادر برای موفقیت در شیردهی مهم است، بهویژه اگر اولین باری است که حس مادری را تجربه میکنید. در این مقاله قصد داریم راهکارهایی طبیعی را برای افزایش شیر مادر معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
افزایش شیر مادر بعد از چند هفته اول
اگر شما نیز مانند بسیاری از خانمهای دیگر اولین بار است که حس مادری را تجربه میکنید، ممکن است نگران مقدار شیر خود باشید. این موضوع ترس رایجی است و تنها تعداد کمی از مادران هستند که نمیتوانند شیر کافی داشته باشند. اگر مقدار شیر شما کم است جای نگرانی نیست و تنها با چند راهکار ساده میتوانید مقدار شیر خود را افزایش دهید.
راهکارهای طبیعی برای افزایش شیر مادر
موارد زیر میتوانند به افزایش شیر مادر منجر شوند:
۱. مکیدن سینه مادر
مطمئن شوید که کودک شما بهدرستی سینه شما را میمکد. مکیدن به شیوه درست کارآمدترین روش برای افزایش شیر مادر است. مکیدن بد اغلب دلیل اصلی کاهش شیر مادر است. بدون مکیدن صحیح، اغلب کودک شما نمیتواند شیر را از پستان شما خارج کند. بااینحال، هنگامیکه کودک سینههای شما را بهدرستی مکیده و شیر را خارج میکند، بدن شما شیر بیشتری تولید میکند. اگر نمیدانید عمل مکیدن چه زمانی درست انجام میشود، با پزشک خود صحبت کرده یا با یک مشاور تغذیه تماس بگیرید.
۲. فقط و فقط شیر مادر!
بدن شما شیر را بر اساس میزان عرضه و تقاضای کودک تازه متولد شده تولید میکند. افزایش تقاضا منجر به افزایش عرضه میشود. تا زمانی که کودک شما سینههایتان را بهدرستی بمکد، بدن شما شیر بیشتری تولید میکند.
در هفتههای اول پس از تولد نوزاد، شما باید هر دو یا سه ساعت یکبار به کودک خود شیردهید. اگر از زمان آخرین شیردهی بیش از سه ساعت و نیم گذشت، نوزاد خود را بیدار کرده و به او شیر دهید. حتی اگر کودک بزرگتری داشته باشید که مدت زیادی است از شیر شما استفاده میکند، با افزایش تعداد و طول جلسات تغذیه با شیر، باید بتوانید بهطور طبیعی شیر خود را افزایش دهید.
۳. استفاده از دستگاه پمپاژ شیر مادر
دستگاه پمپاژ شیر مادر تکنیکی است که به افزایش شیر مادر کمک میکند. همچنین هنگام استفاده از این دستگاه، شیر بیشتری از پستان شما خارج میشود.
اگر کودک شما شیرتان را بهخوبی میمکد، دیگر نیازی به استفاده از دستگاه پمپاژ شیر مادر ندارید. بااینحال، اگر شما کودکی خوابآلود یا نوزادی دارید که ضعیف است، استفاده از دستگاه پمپاژ شیر میتواند شیر را در پستان شما به جریان انداخته و باعث افزایش شیر شما شود.
۴. تحریک پستان
پس از اتمام شیر دادن به نوزاد، با استفاده از دستگاه پمپاژ شیر مادر یا با استفاده از دست، سینههای خود را تحریک کنید. هرچقدر سینههای خود را بیشتر تحریک کنید، بدن شما متوجه میشود که باید مقدار شیر را افزایش دهد.
یادگیری نحوه تحریک پستان با استفاده از دست میتواند بسیار کمککننده باشد. بسیاری از مادران بجای استفاده از دستگاه پمپاژ شیر ترجیح میدهند از دستان خود استفاده کنند، زیرا طبیعیتر بوده و هیچ هزینهای ندارد. در روزهای نخست شیردهی، تحریک پستانها با دست میتواند بسیار مؤثر باشد. بااینحال، این کار نیاز به مهارت داشته و یادگیری آن به زمان نیاز دارد.
۵. استفاده از سیستم تغذیه با شیر کمکی (SNS)
سیستم تغذیه با شیر کمکی میتواند در تشویق نوزادان برای مکیدن سینههای شما مورد استفاده قرار گیرد. اگر نوزاد شما به دلیل کم شدن یا متوقف شدن شیر ناامید شود، ممکن است از خوردن شیر امتناع کند. با استفاده از سیستم تغذیه با شیر کمکی، کودک شما به مدت طولانیتری سینههایتان را خواهد مکید؛ بنابراین، تحریک سینه طبیعیترین راه برای افزایش شیر مادر است.
۶. ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی
شما ممکن است متوجه این موضوع نشده باشید اما برخی از کارهایی که روزانه انجام میدهید، ممکن است بر میزان شیرتان تأثیر بگذارد. عواملی که میتوانند به کاهش یا متوقف کردن شیر مادر منجر شوند، عبارتاند از:
-سیگار کشیدن
-استرس
-خستگی و مصرف قرصهای ضدبارداری ترکیبی
با تغییر در سبک زندگی، بهطور طبیعی میتوانید میزان شیر خود را افزایش دهید.
۷. شیردهی طولانیتر در هر تغذیه
نوزاد شما باید در هر تغذیه حداقل ده دقیقه را صرف شیر خوردن کند. اگر در این مدت به خواب رفت، برای ادامه شیردهی او را از خواب بیدار کنید. هر چه نوزاد شما زمان بیشتری را صرف تغذیه کند، سینه شما بیشتر تحریک خواهد شد.
۸. به نوزاد خود شیشه شیر ندهید
بدن شما زمانی شیر بیشتری تولید میکند که نوزادتان سینههایتان را بمکد. اگر بجای شیر دادن از شیشه شیر استفاده کنید، بدن شما نمیفهمد که شیر بیشتری میخواهید. در این صورت، مقدار شیر شما کاهش خواهد یافت مگر اینکه از دستگاه پمپاژ شیر استفاده کنید. اگرچه دستگاه پمپاژ میتواند به تولید و نگهداری شیر مادر کمک کند، اما مشابه شیر دادن نیست.
کودک نسبت به دستگاه پمپاژ تأثیر بیشتری بر میزان افزایش شیر مادر خواهد داشت، مخصوصاً در ابتدا، هنگامیکه بدن مادر در حال ساخت و عرضه شیر است.
۹. برای شیر دادن به نوزاد، از هر دو پستان خود استفاده کنید
در طی چند هفته اول، شیر دادن با هر دو پستان در هر تغذیه، باعث افزایش شیر خواهد شد. تنها لازم است در اواسط شیر دادن به نوزاد، کودک را به سمت پستان دیگرتان جابجا کنید تا هر دو پستان شما تحریک شوند.
اگر هر بار از یک سمت شروع کنید، آن پستان ممکن است شیر بیشتری تولید کرده و از پستان دیگر بزرگتر شود. پس از چند هفته اول، هنگامیکه از میزان شیرتان راضی بودید، میتوانید در هر بار تغذیه تنها از یکی از پستانهایتان برای شیردهی استفاده کنید.
۱۰. هنگام شیردهی نوزاد خود را بیدار نگهدارید
طی هفته اول زندگی، بعضی از نوزادان خوابآلود بوده و زیاد میخوابند. اگر کودکی خوابآلود دارید باید هر سه ساعت برای تغذیه او را بیدار کنید. هنگام شیردهی نیز میتوانید او را سرگرم کنید تا خوابش نبرد و مدتزمان تغذیهاش کامل شود.
برای اینکه مانع از خوابیدن کودکتان شوید، پاهای او را آرام ماساژ دهید، پوشک او را عوض کنید، کاری کنید آروغ بزند، یا او را آزاد بگذارید در این صورت احساس گرما و راحتی نکرده و خوابش نمیبرد. با بیدار نگهداشتن نوزاد خود، نهتنها او تغذیه کافی و کاملی خواهد داشت، بلکه بدن شما نیز تحریک میشود تا شیر بیشتری تولید کند.
۱۱. تغذیه خوبی داشته باشید
درحالیکه توانایی عرضه شیر کامل به نوزاد خود را دارید، ایده خوبی است که سعی کنید هنگام شیردهی تغذیه بهتری داشته باشید. شیردهی و افزایش شیر مادر به انرژی زیادی نیاز دارد؛ بنابراین، برای عرضه شیر سالم، از غذاهای مفید و تنقلات سالم استفاده کنید. حتی میتوانید غذاهای تقویتکنندهای مانند جو دوسر، سبزیهای سبز و بادام را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا کالریهای موردنیاز را دریافت کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼