شروع دردهای زایمان، چقدر تا تولد طول می کشد؟
زایمان در حالت عادی و بدون مشکل خاص، حدود ۴ ساعت در چند زاها و حدود ۵ ساعت در شکم اولها طول میکشد.
از ابتدای شروع دردهای زایمان تا زمانی که دهانه رحم شما ۴ سانتی متر باز شده و به همین نسبت نازک شود، انقباضات زایمانی شما فقط کمی بیشتر از ماه درد است. اما پس از این، انقباضات زایمانی خوب شما شروع میشود. زایمان در حالت عادی و بدون مشکل خاص، حدود ۴ ساعت در چند زاها و حدود ۵ ساعت در شکم اولها طول میکشد. (معمولاً زایمان کمتر از اینها طول میکشد.)
انجام معاینات داخلی توسط ماما و تشخیص پیشرفت زایمان
به طور کلی برای انجام زایمان دهانه رحم باید ۱۰ سانتی متر باز شده و کاملاً نازک شود. با هر انقباض رحمی، دهانه رحم بیشتر باز میشود. همچنین سر نوزاد نیز در داخل لگن کمی پائین تر میآید. ماما یا پزشک با انجام معاینه داخلی، میتوانند تشخیص دهند دهانه رحم چقدر باز شده و سر نوزاد چقدر پائین آمده است و با توجه به معاینات قبلی، میتوانند بگویند زایمان چقدر پیشرفت کرده است.
باز شدن کیسه آب قبل از زایمان
در اغلب موارد این اتفاق میافتد، کیسه آب جنین نازک شده است و معمولاً قبل از زیمان به علت انقباضات رحم و فشار سر جنین خود به خود باز میشود که معمولاً موجب سریعتر شدن زایمان میشود. به همین علت گاهی با توجه به شرایط، پزشک یا ماما جهت سریع تر کردن روند زایمان خودشان آن را باز میکنند. در این هنگام، شما ریزش مقدار زیادی مایع روی پاهایتان را احساس میکنید.
زایمان طبیعی چیست؟
در حالت طبیعی دهانه رحم بسته است و نوزاد نمیتواند از آن عبور کند و به دنیا بیاید. در طی زایمان ، رحم در فاصلههای زمانی مشخص منقبض میشود و با هر انقباض رحمی، دهانه رحم بازتر از قبل میشود و بلاخره آنقدر باز میشود که نوزاد بتواند از آن خارج شود.
هرگاه دهانه رحم ۱۰سانتی متر باز شد، نوزاد میتواند از آن عبور کند و به دنیا بیاید. این روند طبیعی بدن برای تولد است.
برای اطمینان از سلامت جنین، صدای قلبش کنترل میشود و اگر به او اکسیژن کافی نرسد، صدای قلبش ممکن است کم، زیاد یا نامرتب باشد. معمولاً تعداد ضربان قلب جنین بیشتر از تعداد ضربان قلب افراد بالغ مثل شما است و حدود ۱۶۰-۱۲۰ ضربه در دقیقه است. صدای قلب جنین معمولاً هر نیم ساعت یکبار کنترل میشود.
تهوع و استفراغ در طی زایمان
حالت تهوع میتواند طبیعی باشد. همواره به یاد داشته باشید به محض شروع دردهای زایمان، از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید یا مواد غذایی سهل الهضم، مقوی و با حجم کم مصرف کنید تا در طی زایمان کمتر حالت تهوع داشته باشید.
جهت کنترل فواصل و مدت انقباضات زایمانی چه باید کرد؟
کنترل انقباضات زایمانی برای تشخیص شروع زایمان، زمان راه رفتن به زایشگاه و زمان و میزان استفاده از تکنیکهای تنفسی و روشهای تن آرامی ضرورت دارد. برای تشخیص شروع انقباضات باید دست به روی شکم بگذارید. آغاز سفت شدن شکم آغاز انقباضات است و هنگامی که شکم شل شد پایان انقباض است. بیشترین مقدار سفت شدن در هر انقباض، نقطه اوج انقباض است.
در طی بستری در زایشگاه، مادر باید خوابیده باشد یا نشسته؟
باید هر طور که راحت است باشد اما درصورت خوابیدن به پهلوی چپ، معمولاً خون رسانی به نوزاد بهتر صورت میگیرد و صدای قلب جنین کمتر دچار مشکل میشود. اما در صورت قدم زدن، دردهای زایمانی بیشتر و موثرتر خواهد شد و سر نوزاد در کانال زایمان بهتر و سریعتر پایین میآید. در هر صورت در مورد نشستن، خوابیدن یا قدم زدن در زایشگاه باید با ماما یا پزشک مشورت کنید.
زایمان طبیعی چگونه انجام میشود؟
ابتدا سر نوزاد خارج میشود، سپس پزشک کمک میکند تا بقیه نوزاد خارج شود و معمولاً نوزاد را از پاها گرفته و آویزان میکنند تا باقیمانده مایعات از دهانش خارج شود. سپس دهان نوزاد را با وسیلهای به نام پوار تمیز میکنند و پس از آن، بند ناف نوزاد را از جفت جدا میکنند و نوزاد را در آغوش شما یا تخت مخصوصش قرار میدهند.
نوزاد در این مرحله گریه میکند و این گریه به او کمک میکند تا دستگاه تنفسش از مایعات پاک شود و بهتر نفس بکشد. پس از این مرحله ماما یا پزشک مجرای زایمان را با مواد ضد عفونی کرده و تمیز میکنند و اگر جراحتی در واژن بوجود آمده بود، ابتدا این ناحیه را بی حس کرده و سپس اقدام به ترمیم مجرای زایمان میکنند.
سزارین چیست؟
امکان دارد مسالهای در سیر زایمان طبیعی ایجاد شود و زائو نتواند طبیعی زایمان کند. در این صورت پزشک مجبور میشود بیمار را بیهوش کند و از روی شکم رحم را بشکافد و نوزاد را به روش غیر طبیعی که به آن سزارین گفته میشود خارج کند. البته قبل از آن از زائو تعهدنامه میگیرند که در آن به بیمار و همراهش عوارض فراوان سزارین یادآور شده و از آنها خواسته میشود با توجه به تمام این عوارض با توجه به مشکل به وجود آمده، در صورت صلاح دید برای انجام سزارین رضایت دهند.
البته گاهی بعضی از خانمها به دلیل ناآگاهی نسبت به عوارض زیاد سزارین و یا دلایل دیگر که اکثراً به عدم شناخت کافی از زایمان طبیعی بر میگردد، به پزشک اصرار میکنند که بدون علت خاصی سزارین شوند.
خارج شدن جفت پس از زایمان
معمولاً ۳۰- ۵ دقیقه پس از زایمان، جفت جدا شده و با کمک عامل زایمان خارج میشود. بعضی از جفتها به دلیل شکل خاص خود دیرتر جدا میشوند. اگر جفت دیرتر از معمول جدا شود، پزشک با توجه به روشهای خاص، آن را خارج میکند. همواره به یاد داشته باشید پزشک از تمامی مراحل زایمانی آگاهی کامل دارند و در هر لحظه و مرحله از زایمان با توجه به تجربه و دانش خود به شما کمک میکنند.
راهنمای انتخاب شیوه زایمان
سزارین و زایمان طبیعی هر دو با احساس درد توام هستند اما میان احساس درد زایمان طبیعی و سزارین چند تفاوت مهم وجود دارد که در زیر به چند مورد آن اشاره کردهایم.
علت درد
آنچه به عنوان درد زایمان طبیعی میشناسیم، در واقع روند طبیعی بدن برای تولد نوزاد است که شما را گام به گام به لحظه تولد فرزندتان نزدیکتر میکند. به یاد داشتن این مساله تحمل دردهای زایمان طبیعی را به امید رسیدن به لحظه تولد نوزاد برای شما آسان ترمیکند. اما علت دردهای سزارین، درواقع پاسخ بدن به جراحت شکمی است و هیچ منفعتی برای بدن نوزاد ندارد.
زمان استراحت
پس از هر انقباض طبیعی که به صورت درد آغاز میشود، زمانی برای استراحت شما وجود دارد و این زمان معمولاً از زمان انقباضات بیشتر است. در این فاصله شما میتوانید استراحت کنید و تجدید قوا داشته باشید. اما دردهای ناشی از سزارین دردهای ممتدی است که قطع نمیشود و شما زمانی برای استراحت ندارید.
لزوم استفاده از مسکن
اگر بیاموزید که در هنگام بروز انقباضات رحمی، با تکنیک کاهش دردهای زایمانف با این انقباضات همراه شوید، دردهای زایمانی بسیار قابل تحمل میشوند و نیاز به استفاده از داروهای مسکن و مخدر که عوارض خاص خودشان را دارند نمیباشد، اما دردهای ناشی از سزارین که به علت جراحت شکمی است دردهای ممتدی هستند که شما برای تسکین این دردها حتما نیاز به مسکن و مخدر دارید.
زمان تحمل درد
دردهای زایمان طبیعی، پس از زایمان از بین میروند. اما دردهای پس از سزارین، به نوعی تا ۷- ۱۰ روز پس ازسزارین ادامه مییابند.
هوش نوزاد بستگی به چه عاملی دارد؟ و آیا نحوه زایمان بر هوش نوزاد تاثیر دارد؟
هوش به عوامل ارثی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی بستگی دارد و تاثیر این عوامل با توجه به تحقیقات انجام شده در این رابطه کاملاً ثابت شده است. اما در رابطه با تاثیر زایمان به روی هوش، تا کنون نظریه اثبات شدهای وجود ندارد.
اما تاثیر عواملی همچون محبت و توجه به نوزاد، تغذیه صحیح او و تغذیه با شیر مادر به روی هوش نوزاد غیر قابل انکار و ثابت شده است.
پس با توجه به اینکه هیچ مطلب معتبر علمی، تاثیر یکی از شیوههای زایمان بر روی هوش نوزاد را نشان نمیدهد، بهتر است مادران بدون توجه به این موضوع، شیوه زایمانی را انتخاب کنند که اکثر مراجع علمی معتبر و روز دنیا برای مادر و نوزاد بهتر دانستهاند و پس از زایمان نیز، با توجه به توصیههای معتبر علمی، برای بالا بردن هوش بالقوه کودک برنامهریزی کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼