۵۶۶۷۷
۹۳۴۵
۹۳۴۵

عوامل موثر در زایمان زودرس

زایمـان زودرس در حـاملگی اول احتمـال آن را در حـاملگی‌هـای بعـدی دو بـرابـر می‌کـند و زایمـان زودرس در دو حـاملگی اول شـانس آنـرا در حاملگی سـوم سه بـرابـر می‌کـند.

نی نی + : در این مطلب به بررسی زایمان زودرس و علل و راهکارهای درمانی آن می پردازیم . لازم به ذکر است که طرح اینگونه مسائل در جهت بالا بردن سطح آگاهی و دانش شما در این دوران حساس می باشد . هر اندازه اطلاعات شما در برابر شرایطی که در آن قرار دارید بیشتر باشد، بهتر می توانید این دوره حساس را به سلامتی و شادابی به پایان برسانید.

زایمان زودرس در حدود ۸ درصد از بارداری ها اتفاق می افتد. چنانچه زایمان قبل از هفته ۳۷ بارداری رخ دهد نوزاد را زودرس تلقی می کنیم. معمولا بارداری طبیعی بین هفته ۳۸ تا ۴۲ به پایان می رسد.

عوامل موثر در زایمان زودرس

عوامل موثر در زایمـان زودرس
در حدود 60 تا 70 درصد تولدهای زود هنگام ناشی از زایمان زودرس یا پارگی غشاها بوده و در سایر موارد اغلب ناشی از عوارض طبی مثل فشارخون حاملگی و خون ریزی جفتی می باشد. برای درمان و پیشگیری موفق لازم است زنان در معرض خطر شناسائی شوند.

سن، وضعیت اقتصادی و مراقبت های بارداری از عوامل تاثیر گذار بر زایمان زودرس هستند. در زنان جوان، ارتباط جنسی و عفونت واژینال و در زنان مسن تر بی نظمی های رحمی ، نقش بیشتری دارند. بیماران با وضع اقتصادی پائین و مراقبت های بارداری ناکافی نیز در معرض خطرند. تعداد زایمان های زودرس و نوزادان کم وزن در زنان سیاهپوست که ازوضعیت اقتصادی ضعیف تری برخوردارند بیشتر مشاهده می شود.

عفونت ها
در برخی افراد اگر آزمایش ادرار انجام شود، میکروب و باکتری دیده می شود بدون اینکه علامتی داشته باشند. اصطلاحاً در پزشکی به این حالت باکتریـوری بدون علامـت گـفته می شـود. باکتریوری بـدون علامت خطر زایمان زودرس را ۲ برابر می کند.

برخی بیماری ها مانند دیابت، ژنژویت (عفونت لثه شدید) لوپوس، آسم شدید، هپاتیت، بیماریهای روده، عفونت کلیوی، عفونت ریوی، ضربه به شکم، جراحی شکم مانند آپاندیس در بارداری، خطر زایمان زودرس را بیشتر می کند.

اگر کسی عفونت کلیوی درمان نشده داشته باشد ۳۰درصد خطر زایمان زودرس و عفونت ریه ۲۵درصد خطر زایمان زودرس را بالا می برد. مالاریا و تب تیفوئید هم ۵۰درصد خطرافزایش زایمان زودرس را افزایش می دهند.

سابقه زایمان زودرس
زایمـان زودرس در حـاملگی اول احتمـال آن را در حـاملگی هـای بعـدی دو بـرابـر می کـند و زایمـان زودرس در 2 حـاملگی اول شـانس آنـرا در حاملگی سـوم 3 بـرابـر می کـند. بـرعکـس، ختـم مـوفـق بـارداری احتمـال زایمـان زودرس، در بـارداری هـای بعـدی را کاهـش می دهـد. 16 درصد تـولـدهای زودهـنگام در کسـانی رخ مـی دهـد کـه سـابقـه ایـن حـالت را داشـته انـد.

عوامل دیگر
همچنین کوتاهی قد ، حاملگی دو قلو و یا چند قلو، وزن کم قبل از بارداری، مصرف سیگار-الکل و کوکائین، خونریزی واژینال در بیش از یک تریمستر، فاکتور های ژنتیکی، کار سخت و طولانی مدت و استرس زیاد منجر به زایمان زودرس می شود.

راه هـای پیشگیـری
زنان در معرض خطر باید تحریکات جنسی را کاهش دهند. از کار سنگین پرهیز کنند و زمان استراحت خود را افزایش دهند. هر 1 تا 2 هفته ویزیت و بررسی های روتین باید انجام شود. این بررسی ها شامل وزن، فشار خون، مقدار گلوکز و آلبومین ادرار و ارتفاع رحم و همینطور ضربان قلب جنین می باشند.

اگرمادر به مشکلات طبی مثل فشار خون بالای حاملگی مبتلا باشد و جنین قادر به زندگی باشد، آنگاه زایمـان انجـام شـده و نـوزاد به دنیـا آورده می شـود.

بهترین راه برای پیشگیری از زایمان زودرس، شناخت علایم آن است.

علایم زایمان زودرس
- انقباضات منظم رحمی(۴ بار یا بیشتر در ساعت). گاهی این انقباضات بدون درد می باشد و فقط سفتی و فشردگی در عضلات رحم ایجاد می شود.
- درد های شکمی مانند درد های دوران پریود.
- افزایش و یا تغییر واضح در ترشحات واژینال و یا خونریزی واژینال.
- پارگی کیسه آب و دفع مایع روشن از واژن.
- درد و فشار در قسمت انتهایی کمر.
- تورم ناگهانی و یا شدید در پا، دست و صورت.
- تغییر واضح در حرکت جنین.
- تب، لرز، استفراغ و سر درد شدید.
- گاهی درد معده که به هیچ وجه برطرف نمی شود و گاهی همراه با اسهال می باشد.
در صورت مشاهده یکی از علایم فوق حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.