۲۲۸۸۹۱
۲۵۷۶
۲۵۷۶

ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی

خرید اسباب بازی کودک، همیشه یکی از معضلات والدین محسوب می‌شود. اسباب بازی فروشی‌های بزرگی که پر است از اسباب‌بازی‌های رنگارنگ، می‌تواند سردرگمی پدر و مادر را بیشتر کند. چه اسباب بازی برای چه گروه سنی مناسب است؟

ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی

ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی

خرید اسباب بازی کودک، همیشه یکی از معضلات والدین محسوب می‌شود. اسباب بازی فروشی‌های بزرگی که پر است از اسباب‌بازی‌های رنگارنگ، می‌تواند سردرگمی پدر و مادر را بیشتر کند. معمولاً والدین معیارهای خاصی برای خرید اسباب بازی در نظر دارند. یکی از آن معیارها، توجه به گروه سنی فرزندشان است. اسباب‌بازی‌ها بر حسب گروه سنی، در قفسه‌های اسباب بازی فروشی طبقه‌بندی شده ‌اند. گاهی هم روی جعبه هر اسباب بازی، می‌توان عبارت‌هایی نظیر +3، +6 و ... را مشاهده کرد. اما آیا این گروه‌بندی سنی واقعی است؟ می‌توان به نوشته‌های روی جعبه اسباب بازی اعتماد کرد؟ چه اسباب بازی برای چه گروه سنی مناسب است؟ در ادامه قصد داریم به بررسی ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی بپردازیم.

اسباب بازی مناسب برای سنین نوزادی

فرزند شما در سنین نوزادی (تا قبل از یک‌ سالگی) بسیار از حواس خود، استفاده می‌کند. او دوست دارد صدا دربیاورد. او از درآوردن صداهای مختلف توسط خودش و اسباب‌بازی‌ها لذت می‌برد. او دوست دارد جغجغه‌ای را فشار دهد و صدایش را بشنود.فرزند شما دوست دارد خرس پولیشی‌اش را فشار دهد و نرمی‌اش را روی صورتش حس کند. در این سن، از قرار دادن اسباب‌بازی‌های ایمن و بدون خطر نزدیک کودک خود نترسید و او را با جهان پیرامونش آشنا کنید. نرم و ضد حساسیت بودن و طبیعی بودن مواد مصرفی در اسباب بازی در این سن اهمیت زیادی دارد.

اسباب بازی مناسب برای سن 1 تا 2 سالگی

در این سن، کودک شما قادر به نشستن و استفاده صحیح از دست خواهد بود. به علاوه، می‌تواند کم کم راه برود. در این سن، لازم است که توانایی‌های حرکتی او را تقویت کنید. برای کودکان این سن، انواع اسباب بازی که به صورت لگوهای ساده است، می‌تواند بهترین اسباب بازی باشد. لگوهایی که بتواند کودک را با اشکال هندسی، زوایا و خطوط آشنا کند.

اسباب‌ بازی‌های مناسب تا 3 سالگی

مهم‌ترین نکته برای انتخاب اسباب بازی در این سنین، این است که کودک شما هنوز ممکن است وسیله‌ای را به دهان ببرد یا ببلعد. پس رعایت ایمنی اسباب بازی، نکته مهمی است. کودک شما در این سن کم کم با نقش خود آشنا می‌شود. دختران با اسباب بازی دخترانه نقش‌های مادرانه و پسران با اسباب‌بازی‌های پسرانه نقش‌های مردانه را تجربه می‌کنند. دقت کنید اگر کودک شما تمایل به استفاده از اسباب‌بازی‌های جنس مقابل را داشت با او مخالفت نکنید. مشکلی نیست اگر پسر شما بخواهد عروسکی را نوازش کند یا دختر شما ماشین کنترولی داشته باشد.

اسباب ‌بازی‌های مناسب سنین 3 تا 6 سال

ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی

اسباب بازی های مناسب برای سنین مختلف

کودک شما در این سن هنوز آموزش رسمی‌اش آغاز نشده است. لازم نیست تلاش کنید قبل از شروع تحصیلات از او انیشتین یا نیوتن بسازید. مهم این است که هوش هیجانی و خلاقیتش را تقویت کنید. آموزش حروف الفبا پیش از موعد، حتی در غالب بازی می‌تواند کودک را در سال اول مدرسه دل‌زده و خسته کند. پس عجله نکنید. او را هم چنان به چشم یک کودک که دوست دارد فقط بازی کند، نگاه کنید.

سعی کنید به هیچ عنوان برایش چارچوبی تعیین نکنید. به عنوان نمونه اگر برایش لگو یا بازی فکری می‌خرید لازم نیست به او بگویید چگونه از آن استفاده کند. او خودش راهش را پیدا می‌کند. هنگامی که دخترم سه سال داشت با لگوهایش یک دوربین عکاسی ساخت. خیلی تعجب کردم. او تا کنون چنین دوربینی از نزدیک ندیده بود. شاید در کارتون یا فیلم‌ها این دوربین را دیده بود. هنگامی که شما برای او چارچوب تعیین نکنید، او بیشتر به اطرافش دقت می‌کند و چیزهای بیشتری کشف می‌کند.

یکی دیگر از اسباب‌بازی‌های مناسب برای این سنین که خیلی هم هیجان‌آور است، تاب و سرسره است. پس از اپیدمی کرونا و تعطیل شدن اغلب پارک‌ها و از طرفی وجود بیماری‌های گوناگون نظیر آنفولانزا، وجود این تاب و سرسره‌ها در منزل نعمت بزرگی است. با خرید تاب و سرسره کودک، شما می‌توانید در هر جایی از منزل یا حتی پارکینگ و حیاط، لحظات شادی را برای کودک خود خلق کنید. این تاب و سرسره‌ها به راحتی جمع می‌شوند و به راحتی سر هم می‌شوند.

بازی‌های دست ورزی

ارتباط اسباب بازی با گروه های سنی

لگوی مناسب برای کودکان

یکی از نکات مهم برای انتخاب بازی در سنین پیش از مدرسه، انواع بازی در قالب دست ورزی است. کودک شما نیاز دارد به اندازه کافی پیش از شروع دبستان تمرین دست ورزی داشته باشد. انواع بازی مانند شن بازی، خمیر بازی و بازی با لگوهای ریز می‌تواند دست ورزی را در کودک شما تقویت کند.

اسباب‌بازی‌های مناسب سنین بالای شش سال

در این سنین، کودک شما وارد مدرسه می‌شود و آموزش رسمی‌اش آغاز می‌گردد. او کم کم درک بهتری از محیط و اطرافش پیدا می‌کند. نقش‌ها برایش پررنگ‌تر و مسئولیت‌پذیرتر می‌شود. احساسات مختلف را درک و لمس می‌کند. با مفاهیمی چون غم، خوشحالی، ترس و هیجان مواجه می‌شود. او در این سن به اسباب بازی نیاز دارد که بتواند هیجاناتش را مدیریت کند. در حقیقت اسباب بازی می‌خواهد که EQ را در او تقویت کند.

علت اینکه برخی کودکان در این سن دیگر اسباب بازی دوست ندارند، عدم پر شدن خلأهایشان با اسباب ‌بازی‌ها است. هنگامی که برای تولد دخترم برای هشت سالگی‌اش به یک فروشگاه اسباب بازی رفتم با تعجب یک دار بافندگی در سایز کوچک را به عنوان اسباب بازی انتخاب کرد.

می‌شود نتیجه گرفت که بهترین اسباب بازی برای این سنین، بازی‌های فکری و چالشی است. انواع بازی‌های گروهی، رومیزی، مشارکتی، بازی‌هایی که به گفتگو و فکر بیشتر نیاز دارند و... از جمله این بازی‌ها است. به طور کلی انواع بازی که جنبه حل مسئله داشته باشد، می‌تواند مناسب این سنین باشد. بازی‌هایی در قالب بسته‌هایی برای ساخت و ساز، مانند ساخت انواع ربات، ماشین و... بازی‌های مناسبی هستند. بازی‌هایی که جنبه هنر و صنایع دستی دارند، می‌توانند عواطف فرزند شما را درگیر و به او در چالش‌های آتی زندگی‌ کمک کنند.

سخن آخر

اگر به دنبال خرید اسباب بازی کودک هستید، اگر می‌خواهید بهترین اسباب بازی دخترانه یا اسباب بازی پسرانه را انتخاب کنید، فروشگاه اینترنتی اسباب بازی خانه کودک فراز همان جایی است که به دنبالش بودید. در این فروشگاه، امکان خرید تاب و سرسره، انواع ماشین کنترولی، بازی فکری، لگو، انواع عروسک و... وجود دارد. اگر به دنبال تنوع انواع اسباب بازی با بهترین قیمت هستید، هم اکنون به وب‌سایت خانه کودک فراز مراجعه نمایید.

فراموش نکنید، کودک شما، تنها چند سال کودک است و تنها چیزی که با خود به آینده می‌برد، خاطرات خوبش هنگام بازی‌های کودکانه است. پس با دقت در خرید اسباب بازی کودک مطابق با سن و سالش، بهترین خاطرات را برایش خلق کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.