رکوردشکنی هنرمندان در نخستین حراج ساتبیز در عربستان سعودی
![رکوردشکنی هنرمندان در نخستین حراج ساتبیز در عربستان سعودی](https://cdn.niniban.com/thumbnail/8V8yriuVdhMG/6giI6zEIlYcJoMbzEw3FyPMrdffZBycL18ASLRHv0Sn7pyTvSGD9tMGQgVKsyVAQw1yWd2VVqiM,/%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D8%AC+%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86.jpg)
نخستین حراج ساتبیز در عربستان سعودیــ و همچنین نخستین حراج بزرگ بینالمللی آثار هنری و اشیای لوکس در این کشورــ روز شنبه در الدرعیه برگزار شد، رویدادی که آثار هنرمندان منطقه بهویژه فروشی موفق داشتند.
نخستین حراج ساتبیز در عربستان سعودیــ و همچنین نخستین حراج بزرگ بینالمللی آثار هنری و اشیای لوکس در این کشورــ روز شنبه در الدرعیه برگزار شد، رویدادی که آثار هنرمندان منطقه بهویژه فروشی موفق داشتند.
به گزارش سیانان، ساتبیز اعلام کرد که حراج «ریشهها» در فضایی با ۲۵۰ صندلی در تالاری روباز با حضور گسترده شرکتکنندگان از ۴۵ کشور برگزار شد. این حراج در مجموع ۱۷.۲۸ میلیون دلار فروش داشت و میزان فروش بر اساس تعداد آثار ۶۷ درصد و بر اساس ارزش آثار ۷۴ درصد بود. تقریبا یکسوم خریداران از عربستان سعودی بودند.
حراج بیش از 120 اثر
در این حراج ترکیب متنوعی از حدود ۱۲۰ اثر ارائه شد. تقریبا نیمی از آنها آثار هنری و یکچهارم ساعت و جواهرات بودند، و همچنین ۱۷ کیفدستی طراحان معروف مد و چند یادگاری ورزشی نیز بین اقلام به چشم میخوردند.
ربکا آن پروکتور، نویسنده کتاب «هنر در عربستان سعودی: یک اقتصاد خلاق جدید؟»، که در این حراج حضور داشت، گفت: «پیش از رویداد، تقریبا همه بر این باور بودند که بخش اقلام لوکس از آثار هنری پیشی خواهد گرفت. اما در کمال تعجب همه، هنرهای زیبا به نتایج قابلتوجهی دست یافت، که نشاندهنده اشتیاق فوقالعاده به هنر سعودی و عربی است.»
او افزود: «با اینکه برخی اقلام بخش لوکس بسیار زیبا بودند، میزان فروش آنها برای بازاری که کالاهای لوکس علاقه زیادی دارد، به طرز شگفتانگیزی پایین بود.»
در حالی که سه اثرــ از رنه مگریت، فرناندو بوترو و بنکسیــ با قیمت بیش از ۱ میلیون دلار به فروش رسیدند، این قیمتها در محدوده برآورد اولیه بودند. بیشترین فروش مربوط به هنر عرب بود که دو رکورد جدید ثبت شد: ۹۰۰ هزار دلار برای «حالا چی؟» (۱۹۶۵) از لوی کیالی، هنرمند سوری، و ۲۶۴ هزار دلار برای «بدون عنوان» (۱۹۸۴) از عبدالحلیم رضوی، هنرمند سعودی.
همچنین، هر چهار اثر هنرمندان سعودی در این حراج بالاتر از برآورد اولیه فروخته شدند؛ و «تله آبی» (۱۹۷۷) از سامیه حلبی حدود دو برابر سقف برآورد، به قیمت ۳۸۴ هزار دلار، به فروش رسید.
اشکان باغستانی، رئیس بخش فروش هنرهای زیبا در ساتبیز، در بیانیهای گفت: «نتایجی که در نخستین حراج در اینجا به دست آوردیم نشانهای واضح از عمق اشتیاق به هنر و عطشی است که آماده بروز است. امشب گام موفقی در این مسیر بود.»
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼