۲۴۹۱۴۷

چرا زنجبیل این همه خواص دارد؟

چرا زنجبیل این همه خواص دارد؟

متخصصان در مطالعه‌ای جدید که در مجله پزشکی «کیوریس» (Cureus) منتشر شده است، مزایای بالقوه زنجبیل برای قلب را بررسی و تاثیر آن را بر دیابت، فشار خون بالا و سطح کلسترول ارزیابی کردند.

 بنابر نتایج به‌دست‌آمده، زنجبیل حاوی انواع ترکیباتی است که التهاب و فشار خون را پایین می‌آورد و سلامت عروقی و چربی خون را بهبود می‌بخشد. در مجموع دانشمندان با توجه به خواص متعدد زنجبیل نتیجه گرفته‌اند که این ادویه به دلیل عملکردهای بیولوژیکی و خواص محافظتی که برای قلب دارد، می‌تواند در کمک به بهبود بیماری‌های مختلف قلب و عروقی موثر باشد.

به‌ گفته «سریهاری نایدو»، پزشک قلب و استاد پزشکی در کالج پزشکی نیویورک، زنجبیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارد و تقویت‌کننده سیستم ایمنی است و این خواص عمدتا به‌دلیل ترکیبات فنولی یعنی «شوگائول» (shogaol) و «جینجرول» (gingerol) موجود در آن است.

۲۰۲۵۰۴۲۹_۱۸۴۰۴۴

ترکیبات فنولی گروه متنوعی از مولکول‌های طبیعی‌ هستند که در گیاهان یافت می‌شوند و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی‌ دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که جینجرول مشخصا می‌تواند التهاب را مهار کند و از بدن در مقابل آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری‌ هستند که سلول‌ها و دی‌ان‌ای را تخریب می‌کنند.

طبق گفته دکتر «موهانا کریشنان ساتیامورتی»، رئیس بخش پزشکی داخلی در دانشگاه تگزاس کریستین، شوگائول از جینجرول مشتق می‌شود و خواصی مشابه آن دارد. همچنین شوگائول سطح فشار خون و کلسترول را - که نشانگرهای کلیدی سیستم قلبی عروقی پایدارند - کاهش می‌دهد.

تحقیقات بیشتر در مجله «بیومولکول‌ها» (Biomolecules) هم نشان می‌هد که زنجبیل بر ویژگی‌های پیری در سطح سلولی تاثیر مثبت می‌گذارد. این احتمالا به این دلیل است که زنجبیل آنتی‌اکسیدانی طبیعی است که رادیکال‌های آزاد را که باعث پیری زودرس می‌شوند، خنثی می‌کند. با این حال، نایدو می‌گوید تحقیقات بیشتری نیاز است تا اثرات مشخص و قطعی زنجبیل بر طول عمر و پیری مشخص شود.

زنجبیل چگونه از سلامت قلب و عروق محافظت می‌کند؟

به گزارش ایندیپندنت، «روهیت وپولوری»، متخصص قلب و عروق از شیکاگو، می‌گوید: زنجبیل اثر ضد التهابی دارد و التهاب را در سراسر بدن کاهش می‌دهد و کاهش التهاب عروق خونی بر بهبود تنظیم فشار خون و جلوگیری از تجمع پلاک در شریان‌ها تاثیر مثبت دارد. زنجبیل سبب رقیق شدن خون نیز می‌شود، بنابراین از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کند و در نهایت خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

ساتیامورتی می‌گوید مصرف منظم زنجبیل، تری‌گلیسیرید و «کلسترول ال‌دی‌ال» را که «کلسترول بد» نامیده می‌شود به‌شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد و در عین حال «کلسترول خوب» یا «اچ‌دی‌ال» را افزایش می‌دهد و این نکته برای سلامت قلب بسیار مهم است. زیرا بالا بودن کلسترول بد، خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد.

کاهش سطح تری‌گلیسیرید، سلامت لایه داخلی رگ‌های خونی (اندوتلیوم) را که در عملکرد کلی قلب و عروق نقش دارد، بهبود می‌بخشد.

02.webp-1

چطور از فواید زنجبیل بهره‌مند شوید؟

نایدو با استناد به تحقیقاتی که در مورد فواید زنجبیل انجام شده، می‌گوید که مصرف روزانه ۵۰۰ میلی‌گرم تا ۲ گرم آن توصیه می‌شود، اما تاکید می‌کند که مصرف روزانه را در دز پایین‌تر یعنی ۵۰۰ میلی‌گرم در روز نگه دارید، زیرا دزهای بالاتر عوارض جانبی گوارشی مانند دردهای شکمی و تولید گاز به همراه دارند و ممکن است به‌خصوص برای کسانی که رقیق‌کننده‌های خون مصرف می‌کنند، خطر خونریزی به دنبال داشته باشد.

توصیه کتابخانه ملی پزشکی آمریکا این است که بیش از چهار گرم در روز زنجبیل مصرف نکنید. در برخی افراد زنجبیل باعث سوزش سر دل یا ناراحتی معده می‌شود و مصرف منظم آن در هر دزی برای افرادی که زخم معده دارند مضر است، مگر اینکه به توصیه پزشک باشد.

به گفته متخصصان، با این همه فواید زنجبیل بسیار است و علاوه بر خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی و مراقبت از سلامت قلب، در هضم غذا هم تاثیرگذار است. جینجرول روده‌ها را تحریک می‌کند و عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد.

منبع: ایسنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند