آموزش زبان دوم به کودکان، سن مناسب
امروزه در کشور ما علاوه بر والدین بعضی از ارگانها نیز به کودکان صفر تا ۶ سال توجه خاصی دارند، زیرا به اهمیت این دوران پیبردهاند و میدانند کودکان در این سن بیش از تمام عمر خود میتوانند فراگیری داشته باشند.
شهرزاد: امروزه در کشور ما علاوه بر والدین بعضی از ارگانها نیز به کودکان صفر تا ۶ سال توجه خاصی دارند، زیرا به اهمیت این دوران پیبردهاند و میدانند کودکان در این سن بیش از تمام عمر خود میتوانند فراگیری داشته باشند.
پروفسور تیتزر، روانشناس کودک و محقق آموزش کودکان و استاد دانشگاههای ایندیانا، لوئیتزیانا و کالیفرنیا و برنده جوایز متعددی از موسسات آموزش عالی دنیا میگوید: «تا 6 سالگی 90 درصد مغز کودکان به تکامل میرسد و حافظه کودکی که در این سن پرورش داده شود در آینده یادگیری سریعتری خواهد داشت. یکی از روشهای پرورش حافظه کودکان آموزش زبانهای مختلف است، بدون اینکه در یادگیری زبان دیگر اختلالی به وجود آید و چون زبان دوم در این سن به حافظه بلند مدت سپرده میشود برای کودک مثل زبان مادری ساده، روان و پایدار خواهد بود.»
پروفسور معتقد است: « در مغز انسان در 5 سال اول زندگی در هر ثانیه دهها هزار ارتباط عصبی ایجاد میشود و باعث افزایش ظرفیت یادگیری کودک خواهد شد.»
بررسیهای دانشمندان دیگر از جمله بروک لمبرت و تاکر نشان داده است کودکانی که زبان دوم میآموزند در حل مسائل پیچیده، خلاقیت و تبحر بیشتری دارند و هوش بالاتری نسبت به هم سنهای خود دارند.
پروفسور مکوتوشیچیدا میگوید: «مغز انسان دارای دو نیمکره است. نیمکره چپ بخش تحلیلگر است و نیمکره راست بخش خلاق مغز است که فقط در 6 سال اول زندگی بر نیمکره چپ غلبه دارد. پرورش این نیمکره از بدو تولد باعث توانایی در یادگیری زبانهای دیگر، انجام محاسبات ریاضی خلاقیت و درک مطالب با سرعت بالا،... میشود.»
بهترین مربی آموزش زبان برای کودک والدین اوست زیرا کودک در این سن با والدین بهتر از مربی احساس آرامش و امنیت خواهد داشت. آموزش در این گروه سنی باید به حالت بازی و تفریح باشد. هنگامی که کودک از طفولیت، زبان انگلیسی را در محیط خانه به صورت روزمره بشنود و صحبت کند مانند این است که در محیط قرار گرفته و یادگیری بهتری خواهد داشت. تحقیقات روانشناسان متعدد نشان داده است این کودکان به کتاب و مطالعه علاقهمند میشوند و در امور درسی پیشرفت بیشتری نسبت همکلاسیهای خود خواهند داشت.
امروزه میدانیم ندانستن زبان انگلیسی برای بزرگترها ایجاد مشکل کرده در صورتیکه علم ثابت کرده آموزش زبان دوم به دلیل فعال کردن ذهن کودک در استفاده از معانی کلمات و ساختار جملات میتواند باعث شود کودک زبان مادری خود را هم بهتر و سریعتر بیاموزد، پس چرا آموزش زبان انگلیسی را به تاخیر بیندازیم.
اگر درست بیاندیشیم متوجه میشویم که این تحقیقات تازگی ندارد و از گذشته مادربزرگها به مادران باردار قرائت قرآن را توصیه میکردند بدون اینکه علت علمی آن را بدانند. امروزه ثابت شده است کودکانی که در دوران جنینی زبان دومی را شنیدهاند پس از تولد آن زبان را سریعتر و راحتتر یاد میگیرند.
آموزشی که در کودکی فراگرفته می شود، مانند نقشی است که بر سنگ پایدار میماند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼