۲۴۵۹۲۱

هیولا، دراکولا و حالا قهوه پدری

هیولا، دراکولا و حالا قهوه پدری

مهران مدیری اگر چه در این سال‌ها از چهره‌های شناخته‌شده در عرصه‌های مختلف از کارگردانی و بازیگری و تهیه‌کنندگی تا خوانندگی و اجرا بوده است، اما نام او بیش از هر چیز با طنز گره خورده است. مروری بر کارنامه او در این سال‌ها ثابت می‌کند این مرد می‌تواند خنده بر لب مخاطب بیاورد.مهران مدیری پس از جدایی از تلویزیون و پایان برنامه دورهمی با برنامه اسکار در شبکه نمایش خانگی بار دیگر ثابت کرد هنوز یک برنامه‌ساز موفق است. همچنین با برنامه گل یا پوچ که برنامه‌ای نو و جریان‌ساز بود نشان داد می‌تواند میزبان خوبی برای یک برنامه غیرسلبریتی‌محور باشد. و حالا قهوه پدری سریالی است که این روزها در میان سریال های جنایی و درام در باکس شبکه نمایش خانگی خوش درخشیده و رسالتش را برای خنداندن مخاطب به خوبی انجام داده.

از قهوه تلخ تا قهوه پدری

مهران مدیری فعالیتش در شبکه نمایش خانگی را با سریال قهوه تلخ در سال ۱۳۹۸ شروع کرد که داستانی خلاقانه داشت و در زمان خود نگاهی انتقادی به شرایط موجود جامعه ارائه داد.  حالا به نظر می‌رسد قهوه پدری همین مسیر را دنبال کند.

سریال قهوه پدری که اول قرار بود با عنوان «پدر قهوه» منتشر شود، در واقع ادامه‌ای بر داستان دو سریال قبلی مهران مدیری، یعنی هیولا و دراکولا است و همانند این دو اثر، موضوع فساد مالی و تبعات آن را با نگاهی طنزآلود محور اصلی داستان قرار داده.

داستان قهوه پدری درباره مافیای قهوه است یا دقیق‌تر در مورد خانواده‌ای که با همفکری هم، برای به دست‌آوردن سود مالی زیاد، تصمیم به واردات قهوه می‌گیرند ولی در کنار این خط اصلی چالش‌های خانوادگی و داستان‌های فرعی زیادی وجود دارد که سریال را از یک طنز ساده و دم‌دستی یه داستانی با پیچیدگی‌ها و گره‌های جذاب تبدیل می‌کند و به خوبی می‌تواند مخاطب را با خود همراه سازد.

سریال قهوه پدری با ترکیب طنز، درام و روایت‌های اجتماعی، یکی از آثار دیدنی و پرمخاطب در سال ۱۴۰۳ محسوب می‌شود. این سریال در کنار اینکه می‌تواند مخاطب را بخنداند، او را به همدردی و احساس درد و رنج خانواده موضوع فیلم می‌رساند.

image_2024-12-09_10-44-10

انتخاب‌های استادانه و غیرتکراری

مهران مدیری اگر چه در نویسندگی و انتخاب عوامل، تاحدودی خط فکری خودش را دارد اما به تازگی در انتخاب بازیگر آزادنه‌تر عمل می‌کند. می‌توان گفت از ویژگی‌های مهران مدیری در سریال‌های جدیدش این است که ترکیب بازیگران ثابت و تکراری نیست و هر بار سراغ گزینه‌‌های تازه‌ای می‌رود. در سریال‌های قبلی همکاری او با بازیگرانی مثل سیما تیرانداز، محمد بحرانی و ویشکا آسایش به خوبی رقم خورد. حالا باز هم سراغ همکاری‌های تازه رفته و حضور بازیگرانی مثل ژاله صامتی، سام درخشانی، جواد رضویان و حامد آهنگی موفقیت بیشتری برای قهوه پدری در پی داشته

مدیری در مقام کارگردان توانسته از بازیگرانش بازی‌های بسیار خوبی بگیرد و نشاط و طنز خوبی به سریالش تزریق کند. یکی از شخصیت‌ها، فردی فرهنگی اما با دید محدود است، یکی همیشه فضول است، یکی اعصابش همیشه به هم ریخته است، یکی همیشه آرام است، یکی دیگر نگهبانی است که روی مخ همه می‌رود و ماجرا همینطور ادامه دارد.  

01

خنداندن بدون دلالت‌های جنسی

در روزگاری که بسیاری از طنزها به مدد دلالت‌های جنسی مخاطب را به خنده می‌اندازند از نقاط قوت طنزهای مهران مدیری این است که شوخی‌های جنسی در کمترین حالت است و احترام به ذهن مخاطب مهمترین اصل او است که به همگان ثابت شده.

مهران مدیری ریسک پذیر است و خلاف جریان عمل می‌کند. قهوه تلخ، ویلای من، شوخی کردم، گنج مظفر ، اسکار و گل یا پوچ بخشی از تجربه های او در شبکه نمایش خانگی است و حالا قهوه پدری جدیدترین اثر او می‌تواند فرصتی برای خنده و سرگرمی مخاطب فراهم کند.

مهران مدیری و تیم نویسندگانش با مخاطب پنهان‌کاری ندارند و تلاش می‌کنند در همان قسمت اول شخصیت‌ها را به مخاطبان معرفی کنند و تا حدودی خط داستان را نشان دهند. سریال قهوه پدری سعی در تلف کردن وقت مخاطب ندارد، حساسیتی که مدت هاست می‌شود در آثار او مشاهده کرد. شخصیت پردازی، داستان‌سرایی، به فکر وا داشتن مخاطب و کمدی سیاه از جمله نقاط قوت طنزهای مدیری است که نه تنها در قهوه پدری کم‌رنگ نشده بلکه پخته‌تر از همیشه ادامه دارد.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند