چگونه یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد، مشکلات کبد شما را درمان میکند؟
همان طور که میدانید سلامت دستگاه گوارش و کبد انسان کاملا به هم مرتبط است و اختلال در عملکرد هریک بر دیگری تاثیر خواهد گذاشت. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر درباره عملکرد این اندامها و این موضوع که یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد چگونه میتواند ما را در حفظ سلامت کبد یاری کند، صحبت کنیم.
متخصص گوارش کسی است که برای مشکلات گوارشی یا انجام کولونوسکوپی باید به او مراجعه کنید. با این حال، دامنه دقیق درمانها و تشخیصهای ارائه شده توسط متخصص گوارش اغلب اشتباه گرفته میشود. این متخصصان علاوه بر دستگاه گوارش بر درمان و تشخیص مشکلات و درمان سایر اندامهایی که در فرآیند هضم نقش دارند از جمله کیسه صفرا، پانکراس و کبد نیز دارای تخصص لازم هستند. در این مطلب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چگونه یک چگونه یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد میتواند کبد شما را درمان کند و سالم نگه دارد.
در این مقاله میخوانید:
- نقش کبد در بدن چیست؟
- انواع بیماریهای کبد
- چگونه یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد شما را درمان میکند؟
بیشتر بخوانید: استفاده از دستگاه فتوتراپی، بر کبد اثر منفی دارد؟
قبل از اینکه به نحوه تشخیص مشکل و درمان کبد یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد بپردازیم، بهتر است بیشتر درباره کبد و عملکرد آن در بدن اطلاعات بیشتری داشته باشیم.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: لابیاپلاستی چیست و چه مراقبتهایی دارد؟
نقش کبد در بدن چیست؟
کبد در سمت راست شکم ، بالای کیسه صفرا قرار دارد و به دو لوب مجزا تقسیم می شود. کبد به عنوان عضوی از بدن در سلامت دستگاه گوارش نقش حائز اهمیتی را ایفا میکند. کبد مسئول تصفیه خون و پردازش مواد مغذی از دستگاه گوارش و همچنین ترشح صفرا برای کمک به هضم چربی است. علاوه بر این، بدن را از مواد شیمیایی که برای بدن مضر هستند سم زدایی کرده و مواد اضافی موجود در داروها را متابولیزه میکند.
مطالب پیشنهادی: درمان کبد چرب کودکان، چگونه است؟
انواع بیماریهای کبد
عملکرد کبد میتواند به دلایل مختلفی دچار اختلال شود. با توجه به نقش حیاتی این عضو در عملکرد بدن، بیماری کبد میتواند مشکلاتی جدی را ایجاد کند و در سریعترین زمان ممکن نیاز به درمان پزشکی مناسب دارد.
از جمله انواع بیماریهای کبدی که میتواند عملکرد این عضو را دچار اختلال کند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هپاتیت
هپاتیت نوعی التهاب کبد است که از طریق ویروس هپاتیت وارد بدن شده و مستقیما بر این عضو اثر میگذارد. هپاتیت انواع مختلفی مانند هپاتیت A، B یا C دارد. شدت بیماری بستگی به نوع آن متفاوت است. در حالی که هپاتیت A نسبتاً سریع و بدون عارضه برطرف میشود، هپاتیت B و C هر دو میتوانند منجر به عفونت مزمن کبد شوند و در برخی موارد مرگ بیمار را به دنبال خواهند داشت.
سیروز
سیروز به معنای آسیب کبدی ناشی از هپاتیت پیشرفته یا سوء مصرف الکل است که منجر به ایجاد اسکار در کبد میشود و بافت آن را دچار آسیبهای شدید خواهد کرد. آسیبهای ناشی از سیروز کبدی در اکثر موارد غیر قابل درمان است و در موارد شدید ممکن است نیاز به پیوند باشد.
بیشتر بخوانید: بالا بودن آنزیم کبد، ایمنی مادر و جنین
کبد چرب
کبد چرب معمولا به دلیل تجمع تری گلیسیرید در داخل سلولهای کبد رخ میدهد. در موارد حاد این بیماری، کبد ملتهب میشود (استئاتوهپاتیت) و ممکن است اسکار (فیبروز) در داخل بافت کبد ایجاد شود. در چنین شرایطی سیروز کبدی اتفاق میافتد.
سرطان کبد
در بسیاری از موارد سیروز کبدی ممکن است به سرطان کبد منجر شود. شایعترین نوع سرطان کبد (HCC) است. اگر سرطان کبد در مراحل اولیه و قبل از گسترش سرطان تشخیص داده شود، میانگین عمر فرد میتواند تا ۵ سال افزایش یابد.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: درمان ناباروری در مردان، وقتی هیچ اسپرمی ندارند!
چگونه یک پزشک فوق تخصص گوارش و کبد شما را درمان میکند؟
پزشک فوق تخصص گوارش و کبد قبل از هر چیز وضعیت دستگاه گوارش و کبد شما را بررسی کرده و برای تشخیص مشکل شما اقدامات لازم را انجام میدهد. بعد از تشخیص مشکل، پزشک متخصص ممکن است درمانهای مختلفی را پیشنهاد دهد.
متاسفانه سیروز کبدی پیشرفته و سرطان کبد قابل درمان نیست و پزشک تنها با تجویز داروهای معمول به کنترل پیشروی بیماری کمک خواهد کرد.
از جمله درمانهای پزشک فوق تخصص گوارش و کبد برای مشکلات کبدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجویز داروهای ضد ویروس برای درمان و بهبود انواع هپاتیت
- تجویز رژیم غذایی فاقد چربیهای اشباع شده در صورت تشخیص کبد چرب
- تجویز برنامههای توانبخشی و منع مصرف الکل برای بیمارانی که کبد آنها در اثر سوء مصرف الکل دچار آسیب شده است
- تجویز داروهای استروئیدی و داروهای افزایشدهنده سیستم ایمنی ( این داروها معمولا برای درمان سیروز صفراوی تجویز میشوند)
مطالب پیشنهادی: اختلال کبد در بارداری، چه تاثیری بر جنین دارد؟
کلام آخر
بیماریهای کبد در سالهای اخیر به دلیل تغذیههای نامناسب و عدم فعالیت بسیار شایع شده است. اگر شما نیز یکی از افرادی هستید که دچار مشکلات گوارشی مزمن هستید یا کبد شما دچار مشکل است، فراموش نکنید که در صورت هرگونه تغییر در روند سلامتی خود با پزشک متخصص خود در ارتباط باشید و نسبت به چکاپهای دورهای منظم اقدامات لازم را انجام دهید.
نظر کاربران
ببخشید من الان باردارم واز قبل یبوست دارم و این مشکل حل نمیشود اذیت میشم راه حلی دارین؟؟؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com