اچ پی وی و راههای درمان و عوارض آن !
در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که راههای درمان و عوارض اچ پی وی چیست ؟
سوال: راههای درمان و عوارض اچ پی وی چیست ؟
پاسخ: عفونت HPV نوعی عفونت ویروسی است که معمولاً باعث ایجاد زائدههایی روی غشای مخاطی یا پوست میشود (زگیل). خوب است بدانید بیش از ۱۰۰ نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) گوناگون وجود دارد. بعضی از انواع عفونتهای اچ پی وی باعث بروز زگیل میشوند و برخی از آنها ممکن است باعث ایجاد انواع متفاوت سرطان شوند.
HPV چیست؟
عوامل میکروبی بسیاری از جمله ویروسها، باکتریها و قارچها میتوانند از راههای مختلف، منتقل شده و باعث عفونت واژن و سایر نواحی دستگاه تناسلی شوند. در این بین گروهی از ویروسها در سراسر دنیا بسیار رایج هستند و میتوانند هرکسی را آلوده کنند.
HPV مخفف «ویروس پاپیلومای انسانی» و شایعترین عفونتی است که از طریق رابطه جنسی منتقل میشود. اچ پی وی معمولاً بیخطر است و خود به خود درمان میشود، اما برخی از انواع آن ممکن است به بروز زگیل تناسلی یا سرطان منجر شود.
در میان همه انواع اچ پی وی، تقریباً ۴۰ نوع آن میتوانند در بانوان در ناحیه تناسلی، فرج، واژن و دهانه رحم و در آقایان در آلت تناسلی و بیضهها پدیدار شوند. همچنین این ویروس میتواند قسمت داخلی مقعد، مقعد، دهان و گلو را هم در زنان و هم در مردان، دچار بیماری کند. این نوع از ویروسهای HPV غالباً طی تماس جنسی منتقل میشوند. سایر انواع HPV باعث ایجاد زگیلهای معمولی روی دستها و نیز زگیل کف پا میشوند، اما از طریق رابطه جنسی منتقل نمیشوند.
راههای انتقال HPV چیست؟
عفونت HPV زمانی بروز میکند که این ویروس از طریق یک بریدگی، خراش، یا پارگی کوچک روی پوست وارد بدن شود. ویروس بیشتر از همه از طریق تماس پوستی منتقل میشود.
شما از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با شخص حامل این ویروس دچار اچ پی وی میشوید. این ویروس عمدتاً از طریق رابطه جنسی واژینال یا مقعدی انتقال مییابد؛ گرچه از طریق تماس پوستی نزدیک در طول رابطه جنسی نیز منتقل میشود. شخص ناقل HPV اگر بدون هیچ نشانه و علامتی هم باشد (ناقل بیعلامت)، باز هم میتواند این بیماری را به دیگری منتقل کند.
اگر از نظر جنسی فعال هستید، ممکن است به HPV مبتلا شوید، حتی اگر تنها با یک نفر رابطه جنسی داشته باشید. حتی ممکن است علائم شما سالها پس از رابطه جنسی با شخص مبتلا بروز کند. همین موضوع دانستن این را که اولینبار چه زمانی دچار این ویروس شدهاید سخت میکند.
اگر باردار هستید و دچار عفونت HPV و زگیلهای تناسلی شدهاید، ممکن است نوزادتان هم به این ویروس مبتلا شود. در موارد نادر، این ویروس ممکن است باعث ایجاد یک زائده غیر سرطانی در حنجره نوزاد شود. پس بهتر است اگر علائم آلودگی را مشاهده کردید حتماً مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید.
فرآیند درمان اچ پی وی چگونه است؟
طبق آنچه گفتیم، زگیلها ممکن است بدون درمان، بهخصوص در کودکان، خود به خود رفع شوند. اما داروهایی هم برای درمان آنها وجود دارد، ازجمله: سالیسیلیک اسید: وقتی داروهای حاوی این ماده مؤثره را مستقیم روی زگیل بزنید، خواهید دید لایهای از زگیل از بین میرود. دقت کنید این ماده را نباید به صورتتان بزنید. نحوه مصرف آن برای زگیلهای سایر نواحی نیز باید توسط پزشک توصیه شود.
ایمیکویمود (Imiquimod): یک کرم است که ممکن است به شکل ساشه هم ارائه شود. شما برای تهیه این دارو به نسخه پزشک نیاز دارید. ایمی کویمود به سیستم ایمنی کمک میکند تا از شر اچ پی وی خلاص شود. برخی مواقع ممکن است اطراف ناحیهای که کرم زدهاید قرمز و متورم شود.
پودوفیلوکس (Podofilox): این ژل را باید مستقیم روی زگیلهای تناسلی بزنید تا بافت آنها را نابود کند. ممکن است استفاده از این ژل منجر به آزار پوستی شود. اگر پس از مصرف، دچار سوزش واژن، خارش واژن یا آزار پوست در نواحی دیگر شدید، در مورد ادامه مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
تری کلرواستیک اسید (Trichloroacetic acid): این ماده، زگیلهای کف دست، پاشنه پا و ناحیه تناسلی را از بین میبرد اما ممکن است باعث تحریک پوست شود.
در فرآیند درمان اچ پی وی پزشک معمولاً ابتدا دارو تجویز میکند. اما اگر داروها مؤثر نباشند، زگیلها را با این روشها برمیدارند:
سرمادرمانی (زگیلها با نیتروژن مایع فریز میشوند)
الکتروکوتر (سوزاندن زگیل با جریان الکتریکی)
جراحی
جراحی با لیزر (استفاده از نور شدید برای تخریب زگیلها و سلولهای غیر طبیعی)
برای درمان اچ پی وی دهانه رحم، پزشک احتمالاً از روشی به نام کولپوسکوپی (Colposcopy) استفاده میکند تا سلولهای غیر طبیعی را پیدا کند و بردارد. پزشکها از ابزاری به نام کولپوسکوپ استفاده میکنند تا دهانه رحم را با بزرگنمایی مشاهده کنند و از این ناحیه نمونهبرداری کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼