قرص اکتوکلد
اکتوکلد یک قرص به اصطلاح سرما خوردگی است و نام تجاری دارویی ترکیبی شامل استامینوفن ، فنیل افرین ، دکسترومتورفان و کلرفنیرامین است که توسط شرکت داروسازی اکتوورکو تولید می شود . همانطور که گفته شد قرص اکتوکلد ترکیبی از ۴ دارو است یک ضد درد, یک داروی ضد احتقان، یک داروی ضد سرفه و یک عامل ضد حساسیت . عملکرد اکتوکلد به این شکل است که با کاهش دمای بدن و با رفع گرفتگی بینی و مجاری سینوسی، و با کاهش سرفه و آبریزش می تواند به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند .
اکتوکلد یک قرص به اصطلاح سرما خوردگی است و نام تجاری دارویی ترکیبی شامل استامینوفن ، فنیل افرین ، دکسترومتورفان و کلرفنیرامین است که توسط شرکت داروسازی اکتوورکو تولید می شود . همانطور که گفته شد قرص اکتوکلد ترکیبی از ۴ دارو است یک ضد درد, یک داروی ضد احتقان، یک داروی ضد سرفه و یک عامل ضد حساسیت . عملکرد اکتوکلد به این شکل است که با کاهش دمای بدن و با رفع گرفتگی بینی و مجاری سینوسی، و با کاهش سرفه و آبریزش می تواند به بهبود علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند .
از قرص اکتوکلد علاوه بر کاهش علامت های سرما خوردگی در درمان مشکلاتی مانند حساسیت های فصلی، شامل آبریزش چشم و بینی، عطسه، سرفه، خارش چشم و گلو و بینی، سردرد، تب، لرز، بدن درد، انسداد بینی، درد ناحیه سینوس، زکام، و گلو درد نیز استفاده می شود
نکات مهم در مصرف قرص اکتوکلد
در زمان مصرف تمامی داروها باید به نکاتی دقت کرد تا بیشتری بازدهی از مصرف أن دارو صورت پذیرد .در زمان مصرف اکتوکلد نیز باید به نکات زیر دقت کرد:
- باید از مصرف همزمان اکتوکلد به همراه سایر داروهای مربوط به سرماخودرگی و همچنین داروهای حاوی استامینوفن و داروهای ضد اختقان خودداری کرد
- استفاده از این دارو فقط در افراد ۱۲ سال یا بزرگتر مجاز است
- دوز اکتوکلد باید توسط پزشک مشخص شود و بهتر است از کمترین دوزی که باعث بهبود بیمار می شود استفاده کرد . همچنین باید از مصرف طولانی مدت دارو خودداری کرد.
- در صورتی که تا ۳ روز پس از مصرف اکتوکلد علائم بیماری به خصوص تب و سردرد کاهش پیدا نکرد یا بدتر شد فورا مصرف دارو را متوقف کرده و به یک متخصص مراجعه کنید .
- مصرف بیش از اندازه اکتوکلد می تواند باعث آسیب به کبد شود .
- مصرف اکتوکلد می تواند باعث گیچی و خواب آلودی شود و در صورت بروز این علائم باید از کار با ماشین آلاتی که نیاز به هوشیاری دارند و از رانندگی خودداری کرد.
قرص اکتوکلد در بارداری و شیردهی امکان پذیر است ؟
استفاده از دارو ها در زمان بارداری و چه در زمان شیردهی باید با بیشترین احتیاط ممکن و تحت نظارت و فقط با دستور پزشک انجام شود.بررسی های مختلفی در خصوص مصرف قرص های سرما خوردگی مانند اکتوکلد صورت گرفته است و طبق گفته وبسایت رسمی دارو سازی اکتوروکو باید از مصرف اکتوکلد در دوران بارداری و شیر دهی خودداری کرد مگر این که به تشخیص پزشک متخصص تجویز شده باشد. اطلاعات کاملی در خصوص این موضوع که آیا این دارو به شیر مادر وارد می شود یا نه در دسترس نیست و مصرف اکتولکد در دوران شیردهی نیز باید فقط با دستور و نظارت پزشک انجام گیرد.
عوارض قرص اکتوکلد
مصرف تمامی داروها می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد اگرچه عوارض جانبی به این دارو بسیار نادر است اما ممکن است برخی افراد با مصرف اکتوکلد به عوارض جانبی جدی دچار شوند .در صورتی که به هر یک از عوارض جانبی زیر دچار شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.
- واکنش ها و حساسیت های شدید مانند بثورات پوستی، خارش، تورم دهان و صورت، زخم های دهانی، و تنگی نفس
- سختی در حین ادرار کردن (عموماً در افراد مبتلا به تورم پروستات)
- خونریزی و کبودی های غیر عادی
- گیجی و خواب آلودگی شدید
- بی قراری و تحریک پذیری غیر عادی
- افزایش غیر عادی ضربان قلب
- لرزش بدن
- توهم
- گرفتگی عضلانی خفیف با شدید
- تهوع و استفراغ
- افزایش فشار خون
- تاری دید (عموماً در افراد مبتلا آب سیاه)
- ناخوشی عمومی (شامل اختلال خواب، خستگی، عدم تمرکز، اضطراب، سردرد، گیجی)
تاثیرات مصرف قرص اکتوکلد در دوران بارداری
در دوران بارداری، مصرف قرصهای سرماخوردگی باید با احتیاط انجام شود. این داروها ممکن است تأثیرات متفاوتی بر روی بدن داشته باشند. برخی نکات مهم در این زمینه عبارتند از:
- قرصهای سرماخوردگی: برخی از قرصهای سرماخوردگی شامل موادی مانند ویتامین C و زینک هستند. این مواد میتوانند به بهبود علائم سرماخوردگی کمک کنند. با این حال، قبل از مصرف هرگونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
- احتیاط در مصرف: برخی داروها ممکن است برای زنان باردار مضر باشند. برای مثال، برخی قرصهای سرماخوردگی حاوی مواد دیگری نیز هستند که ممکن است برای جنین ضرر داشته باشند. پزشک شما میتواند به شما راهنمایی کند که کدام داروها ایمنتر هستند و چگونه مصرف کنید.
- تأثیرات جانبی: مصرف قرصهای سرماخوردگی ممکن است تأثیرات جانبی داشته باشد. این تأثیرات میتوانند از خفیف تا شدید باشند. بهتر است با پزشک خود در مورد هر تغییر در وضعیت خود مشورت کنید.
در نهایت، حفظ سلامتی شما و نوزاد اولویت است. همیشه با پزشک خود در ارتباط باشید تا مشکلات خود را مطرح کنید و راهنمایی لازم را دریافت کنید.
نکات مهم قبل از مصرف اکتوکلد در زمان بارداری
قبل از مصرف اکتوکلد و هر دارو دیگری در زمان بارداری حتما در موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید
- در صورت مصرف هر گونه داروی نسخه ای، بدون نسخه، داروهای گیاهی، ویتامین و مکمل ها.
- در صورت داشتن حساسیت به استامینوفن، فنیل افرین، دکسترومتورفان، کلرفنیرامین یا هر یک از اجز موجود در ترکیب این دارو.
- در صورت ابتلا به فشار خون و بیماری های قلبی.
- در صورت مصرف سایر داروهای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا، داروهای کاهش دهنده اشتها، و سایر داروهای ضد حساسیت.
- در صورت ابتلا به کمبود وزن یا سوء تغذیه.
- در صورت ابتلا به آب سیاه یا افزایش فشار داخل چشم.
- در صورت ابتلا به زخم معده یا زخم دوازدهه یا سایر مشکلات گوارشی.
- در صورت ابتلا به بیماری های کبدی و کلیوی، بیماری های مثانه یا پروستات.
- در صورت ابتلا به دیابت.
- در صورت ابتلا به پرکاری غده تیروئید.
- در صورت ابتلا به بیماری های گردش خون (مانند سندروم رینود که با صغف خونرسانی به انگشتان دست و پا همراه است).
- در صورت ابتلا به عفونت شدید؛ وجود عفونت احتمال بروز اسیدوز متابولیک (با علائمی از قبیل تنفس تند و عمیق، سختی تنفس، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی) را افزایش می دهد.
در صورت فراموش کردن یک دوز اکتوکلد چه باید کرد ؟
در صورتی که مصرف یک دوز از قرص اکتوکلد رو فراموش کردید باید دوز بعدی را در زمان عادی آن استفاده کنید و از دو برابر کردن دوز نوبت بعدی جدا خودداری کنید.
روش نگهداری از قرص اکتوکلد
برای نگهداری قرص اکتوکلد باید آن را به دور از نور خورشید و در دمای کمتر از 25 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. همچنین باید دارو را در جای خشک قرار داد . تمامی دارو ها را باید از دسترسی کودکان و حیوانات خانگی دور نگه داشت . همیشه تاریخ اتقضای دارو ها را قبل از استفاده بررسی کنید و در صورتی که تاریخ گذشته بودند آنها رو دور بریزید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼