۲۴۳۷۳۵
۸
۸

بررسی ۴ مدل برتر براکت ارتودنسی + معرفی بهترین نوع

براکت ارتودنسی یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که برای درمان ناهنجاری‌های دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. در اینجا منظور از ناهنجاری در حقیقت عدم مرتب بودن دندان‌هاست که می‌تواند علل متعددی داشته باشد و این اختلال عمدتاً به دوران کودکی افراد بازمی‌گردد. حال برای انجام پروسه ارتودنسی براکت‌ها ازجمله مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که وظیفه کشیدن یا هل دادن دندان‌ها به موقعیت مناسب را بر عهده دارند.

براکت ارتودنسی یکی از مهم‌ترین ابزارهایی است که برای درمان ناهنجاری‌های دندان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. در اینجا منظور از ناهنجاری در حقیقت عدم مرتب بودن دندان‌هاست که می‌تواند علل متعددی داشته باشد و این اختلال عمدتاً به دوران کودکی افراد بازمی‌گردد. حال برای انجام پروسه ارتودنسی براکت‌ها ازجمله مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که وظیفه کشیدن یا هل دادن دندان‌ها به موقعیت مناسب را بر عهده دارند.

بررسی 4 مدل برتر براکت ارتودنسی + معرفی بهترین نوع

ماهیت براکت ارتودنسی

برای پاسخ به این سؤال که براکت ارتودنسی چیست باید بیان شود که این ابزار همان قسم مربعی شکلی است که همانند نگین بر روی بریس قرار می‌گیرد. براکت‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به واسطه سیم و کش‌های ارتودنسی نیروی لازم را در جهت مناسب به دندان‌ها وارد می‌کنند تا بی‌نظمی ایجادشده برطرف شود.

اگر به طور واضح بخواهیم در مورد نقش براکت صحبت کنیم باید به انتقال نیروی سیم‌ به دندان‌ها اشاره نماییم. متخصص ارتودنسی به وسیله چسب‌های مخصوص براکت‌ها را بر روی دندان‌ها لحاظ می‌کند و در ادامه سیم‌ها را از شیار تعبیه‌شده بر روی آنها، عبور می‌دهد تا اعمال نیرو به خوبی انجام شود.

در نظر داشته باشید درمان ارتودنسی نیاز به پایش دارد، به طوری که بعد از گذشت مدت‌زمان مشخص ارتودنتیست با معاینه بیمار ممکن است سیم و کش‌های بکار رفته را دوباره تنظیم نماید. این کار تا جایی ادامه پیدا می‌کند که دندان‌ها در موقعیت مناسب قرار بگیرند.

انواع براکت ارتودنسی

از آنجایی که مشکلات بیماران از حیث نیاز به ارتودنسی ممکن است تفاوت‌های قابل‌توجهی داشته باشند، براکت‌ها در انواع مختلفی تولید شده‌اند تا پاسخگوی این موارد باشند.

1. براکت فلزی معمولی

این مدل از براکت‌های ارتودنسی درواقع متداول‌ترین نوع هستند که از فلزات و آلیاژهای مختلفی مانند کبالت، کروم، تیتانیوم، طلا، استیل ضدزنگ تولید می‌شوند. براکت‌های فلزی برای اجرای ارتودنسی ثابت بهترین گزینه هستند چرا که باعث رفع ناهنجاری‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌شوند.

از طرفی اخیراً براکت‌های فلزی در ابعاد کوچک‌تر تولید می‌شوند که همین امر موجب راحتی بیشتر بیمار خواهد بود. این در حالی است که قیمت این براکت‌ها نسبت به سایر مدل‌های موجود کمتر می‌باشد که شاید یک دلیل آن را بتوان به بحث زیبایی‌شناختی مربوط دانست. همان‌طور که احتمالاً دیده‌اید فلزی بودن ابزارها ممکن است زیبای لبخند افراد را بگیرد.

2. براکت سرامیکی

براکت سرامیکی ارتودنسی نوع دیگری از این ابزار بوده که به میزان زیادی مورد استقبال بیماران قرار گرفته است. مهم‌ترین دلیل این اقبال عمومی عدم نمایان بودن این براکت‌ها و جلب‌توجه می‌باشد که برای افراد بزرگ‌سال که حضور مستمری در اجتماع دارند فاکتور مهمی است.

بررسی 4 مدل برتر براکت ارتودنسی + معرفی بهترین نوع

این براکت‌ها اغلب از سرامیک، کامپوزیت همرنگ دندان یا موارد پلاستیکی شفاف تولید می‌شوند که تشخیص آنها را بر روی دندان سخت می‌کند. جالب است بدانید در برخی موارد به این مدل براکت ارتودنسی نامرئی نیز گفته می‌شود.

3. براکت لینگوال

این نوع براکت که مربوط به ارتودنسی لینگوال است از جنس فلز می‌باشد، اما اجرای آن از قسمت داخلی دهان انجام می‌شود. این مورد بهترین گزینه برای افرادی است که دیده نشدن عدوات ارتودنسی برایشان اهمیت زیادی دارد.

همان‌طور که پیداست انجام چنین نوع ارتودنسی نیاز به مهارت و تجربه فراوانی دارد. همچنین امروزه شرکت‌های فعال در این زمینه، ابزارهای لازم برای ارتودنسی لینگوال یا مخفی را به صورت اختصاصی با توجه به شرایط بیمار تولید می‌کنند.

4. براکت دیمون

براکت دیمون را می‌توان مدرن‌ترین مدل موجود در بازار قلمداد کرد. این براکت که فلزی است همانند ارتودنسی ثابت به راحتی بر روی دندان‌ها قابل روئیت می‌باشد. تفاوتی که این نوع براکت با مدل اولیه دارد ماهیت چفت شونده آن است که در آن دیگر خبری از کش نیست و بجای آن از فنری بسیار ظریف استفاده می‌شود که شمایل به مراتب بهتری دارد.

اگرچه برای خرید براکت ارتودنسی دیمون نیاز به هزینه بیشتری نسبت به مدل‌های فلزی ساده است، اما با استفاده از این ابزار دیگر نیازی به تنظیم بریس‌ها به صورت مکرر وجود ندارد. همین امر بیمار را از مراجعه به متخصص بعد از انجام ارتودنسی معاف می‌کند. همچنین براکت دیمون نیازی به استفاده از اورینگ‌ها ندارند که همین امر موجب کاهش تجمع جرم و پلاک بر روی دندان‌ها می‌شود.

شکستن براکت ارتودنسی

شکستن براکت ارتودنسی ازجمله اتفاقات نامطلوبی است که روند درمان را دچار مشکل می‌کند. در حقیقت وقتی براکت دچار شکست می‌شود این امکان وجود دارد که حتی دندان و بافت دهان را نیز با مشکل روبه‌رو کند. به این ترتیب در کمترین زمان ممکن باید نسبت به ترمیم از هم گسیختگی به وجود آمده اقدام کرد.

بررسی 4 مدل برتر براکت ارتودنسی + معرفی بهترین نوع

با این توضیح پیشنهاد می‌شود در هنگام خرید براکت ارتودنسی از جنس و کیفیت محصول اطمینان حاصل نمایید. علاوه بر این فاکتورها، طریقه نصب و مهارتی که متخصص باید داشته باشد نیز پارامترهای تأثیرگذاری هستند. به طور کلی انجام معاینات مرتب مطابق با دستور پزشک مهم‌ترین اقدامی است که باید بعد از اجرای ارتودنسی به آن توجه نمود.

مهم‌ترین دلایل شکست براکت

با همه این توضیحات چند دلیل عمده برای شکستن براکت‌ها وجود دارد که در ادامه لیست شده‌اند:

  • اعمال نیروی بیش‌ازحد بر روی براکت

  • برخورد ضربه شدید که می‌تواند دلایل مختلفی ازجمله تصادف داشته باشد

  • خوردن غذاهای سفت و سخت

  • خوردن شکلات‌ یا آدامس که حالت چسبنده دارند

  • ایجاد جراحت بر روی دهان یا افتادن دندان

  • دست‌کاری براکت توسط دست یا اشیای دیگر

  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

اقدامات لازم در صورت شکستن براکت

مشخصاً اولین و مهم‌ترین کاری که باید از شکستن براکت انجام دهید مراجعه به پزشک معالج است؛ اما گاهی ممکن است شرایطی پیش آید که دسترسی به پزشک وجود نداشته باشد، در چنین موقعیتی اگر براکت به سیم متصل بود نباید آن را جدا نمایید. به منظور جلوگیری از زخمی شدن دهان می‌بایست مقداری از مومی که از ارتودنتیست خود دریافت کرده‌اید را بر روی محل شکستگی اعمال کنید.

در صورتی که براکت در حال جدا شدن از سیم ارتودنسی است توصیه می‌شود بلافاصله آنها را جدا نمایید. در چنین شرایطی ممکن است در حین خوردن غذا و حتی خواب براکت بلعیده شود که بسیار خطرناک خواهد بود.

بهترین نوع براکت ارتودنسی

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره شد، براکت فلزی از متداول‌ترین مدل‌هایی هست که در حال حاضر در کشورمان مورداستفاده قرار می‌گیرد. این در حالی است که با توجه به فیدبک‌های به دست آمده از پزشکان و بیماران، براکت دیمون مراحل نصب بهتر و نتیجه ملموس‌تری را به همراه دارد. این نوع براکت خودتنظیم شونده است بنابراین تعداد دفعات مراجعه به پزشک کمتر می‌شود ضمن این که نیرو کافی را به صورت بهینه به دندان‌های هدف وارد می‌کند.

 

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.