برای درمان آرتروز زانو چه بخوریم؟
اگر به آرتروز زانو مبتلا هستید بهتر است بدانید ویتامینها، یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان آتروز زانو محسوب میشوند.
اگر به آرتروز زانو مبتلا هستید بهتر است بدانید ویتامینها، یکی از بهترین مواد غذایی برای درمان آتروز زانو محسوب میشوند.ویتامین دی، ویتامین سی و اسید فولیک، میتوانند نقش موثری در تقویت استخوانها داشته باشند و باعث تسکین درد آتروز زانو شوند.
ویتامین D
ویتامین D با جذب کلسیم، تقویت رشد استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان، باعث سلامت بیشتر استخوانها میشود و به بازسازی آن کمک میکند. درواقع میتوان گفت که کمبود این ویتامین، با پیشرفت آتروز زانو در ارتباط است؛ برای دریافت این ویتامین بهتر است از شیر، ماست، زرده تخم مرغ، ماهی چرب مانند سالمون استفاده کنید.
ویتامین C
ویتامین C میتواند به بدن در تولید کلاژن کمک کند؛ یکی از مواد اصلی تشکیلدهنده غضروف هم کلاژن است. پس با دریافت بیشتر این ویتامین میتوانید به ترمیم غضروفها کمک کنید و از بیشتر شدن بیماری آتروز زانو هم جلوگیری نمایید. بنابراین مواد غذایی مثل انواع میوهها و سبزیجات مانند فلفل سبز، فلفل قرمز، اسفناج، گوجه فرنگی، سیبزمینی، پرتقال، توت فرنگی، کیوی و گریپفروت را در رژیم غذاییتان قرار دهید.
اسید فولیک
اگر آرتروز شما از نوع آرتریت روماتوئید است، اسید فولیک میتواند نقش بهسزایی در درمان زانو دردتان داشته باشد. برای مصرف اسید فولیک باید حتما داروی آن را تحت نظر پزشک مصرف کنید تا دز مصرفیتان دقیقا متناسب با نوع بیماریتان تجویز شود.
کلسیم
کلسیم به استخوانها و مفاصل زانو کمک میکند تا توانایی کافی برای تحمل وزن بدنتان را داشته باشد. کمبود کلسیم، باعث ایجاد بیماریهای دیگری مثل پوکی استخوان و کمشدن تراکم استخوان هم میشود؛ پس باید رژیم غذاییتان بهگونهای باشد که کلسیم کافی به بدنتان برسد. چون پوکی اسخوان با ضعیف کردن استخوانها و کجکردن مفاصل، باعث ایجاد آرتروز میگردد. این مشکل میتواند بهویژه برای افراد مسن و میانسال خطرناکتر هم باشد. برای اینکه کلسیم کافی به بدنتان برسد، بهتر است رژیم غذاییتان را با ماست، شیر و سبزیجات پر کنید. چون این مواد غذایی سرشار از کلسیم هستند و برای بدنتان مواد غذایی مفیدی محسوب میشوند.
امگا۳
تحقیقات نشان میدهد که مصرف امگا۳ از تحلیل و تجزیه کلاژن غضروفها، کمشدن قدرت ترمیم و جذب ضربه توسط غضروفها جلوگیری میکند. علاوهبر این مصرف امگا۳ میتواند نقش موثری در جلوگیری از پیشرفت بیماری آرتروز داشته باشد. معمولا پزشکان و متخصصان ارتوپد برای درمان آرتروز، یک رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباعنشده را تجویز میکنند تا خطر التهاب حاصل از آرتروز را به این طریق تا حد زیادی کاهش دهند. امگا۳ یکی از همین مواد غذایی است که از چربیهای غیراشباع ساخته شدهاست. برای دریافت امگا۳ بهتر است مواد غذایی زیر را مصرف کنید:
- ماهی سالمون
- ماهی قزلآلا
- تخم کتان
- گردو
- روغن ماهی
- روغن زیتون
آهن
آهن میتواند نقش موثری در ساخت پروتئینی به نام هموگلوبین داشته باشد. این پروتئین درواقع اکسیژن را به کمک خون به قسمتهای مختلف بدن میرساند و باعث بهبود سیستم ایمنی بدن میشود. افرادی که دچار فقر آهن هستند، معمولا احساس خستگی میکنند و ممکن است خیلی بیشتر از دیگران بدنشان در معرض ابتلا به انواع عفونتها باشد. آرتروز زانو احتمال ابتلا به کم خونی را بیشتر میکند. چون این بیماری میتواند بر میزان جذب آهن بدن اثر کند و پس از مدتی افراد را درگیر کمخونی نماید. بنابراین بهتر است رژیم غذایی این افراد با مواد غذایی غنی از آهن پر شود تا این مشکلات به حداقل برسد؛ برخی از این مواد غذایی عبارتند از:
- ماهی
- طیور
- حبوباتی مانند لوبیا و نخود
- سبزیجات مانند اسفناج و کلم بروکلی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼