۲۴۵۶۹۳

نوشیدن زیاد آب خوب است یا بد؟

نوشیدن زیاد آب خوب است یا بد؟

آب حیاتی‌ترین عنصر برای بقای موجودات زنده است. شاید بسیاری از ما روزانه به اندازه کافی آب بنوشیم، اما آیا می‌دانیم چه مقدار آب برای بدن‌مان لازم است و نوع آب مصرفی ما باید چه آبی باشد؟

آریا سیفی، کارشناس علوم تغذیه در مورد ارتباط نوشیدن آب با سلامت می‌گوید: آب نقش اساسی در حیات تمام موجودات زنده ایفا می‌کند. در بعضی موجودات زنده، حتی تا ۹۰ درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است. در بدن انسان بالغ نیز حدود ۶۰ درصد وزن بدن از آب تشکیل می‌شود.

او ادامه می‌دهد: این درصد در سنین مختلف متفاوت است. برای مثال، در دوران نوزادی ۷۸ درصد وزن بدن از آب تشکیل شده است و این میزان در یک‌سالگی به ۶۵ درصد می‌رسد. در مردان بزرگسال این درصد به ۶۰ درصد می‌رسد و در زنان بزرگسال، به دلیل تجمع بیشتر بافت چربی، این عدد به ۵۵ درصد کاهش می‌یابد.

این کارشناس تغذیه به بعضی وظایف مهم آب در بدن اشاره می‌کند و می‌گوید: آب در بدن علاوه بر ساختار فیزیکی، وظایف متعددی را به عهده دارد. برای مثال، حجم زیادی از بزاق دهان از آب تشکیل شده است. همچنین آب به تنظیم دما کمک کرده و از طریق تعریق، ادرار و مدفوع مواد زائد بدن را دفع می‌کند.

وی همچنین اضافه می‌کند: مصرف آب قبل، در حین و بعد از غذا می‌تواند به هضم بهتر غذا در دستگاه گوارش کمک کند.

چه مقدار آب باید در طول روز مصرف کرد؟

آریا سیفی در مورد میزان مصرف آب در روز می‌گوید: به‌طورکلی، بدن مردان در طول روز به ۳.۷ لیتر آب نیاز دارد و این مقدار برای زنان ۲.۷ لیتر است. این میزان شامل تمام مایعات مصرف شده، از جمله آب موجود در غذاها می‌شود.

او ادامه می‌دهد: مردان باید حدود ۸ لیوان آب و زنان حدود ۷ لیوان آب در روز مصرف کنند. یک راه ساده برای پی‌بردن به میزان مصرف آب، بررسی رنگ ادرار است. اگر رنگ ادرار زرد روشن یا شفاف باشد، نشان‌دهنده مصرف به‌اندازه آب است.

IMG_20250204_112225

آب‌معدنی یا آب جوشیده؟

یکی از سوالات رایج در مورد آب مصرفی، تفاوت بین آب‌معدنی و آب جوشیده است. آریا سیفی در این باره عقیده دارد: تحقیقات مختلفی انجام شده‌اند، اما بیشتر تحقیقات بر این نکته تاکید دارند که آب معدنی نسبت به آب جوشیده مناسب‌تر است.

او اضافه می‌کند: آب جوشیده ممکن است بسیاری از باکتری‌ها را از بین ببرد، اما مواد شیمیایی محلول مانند آرسنیک، جیوه و باریوم را از بین نمی‌برد.

سیفی همچنین اشاره می‌کند در شرایط خاص، مصرف آب باید افزایش یابد؛ یعنی هنگام ورزش و فعالیت بدنی در هوای گرم و مرطوب، و هنگام بیماری، بهتر است مصرف آب بیشتر شود تا بدن بتواند به‌خوبی عمل کند.

نوشیدن زیاد آب؛ خوب یا بد؟

نوشیدن آب برای سلامتی بسیار ضروری است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد. هنگامی که فرد بیش از حد آب می‌نوشد، ممکن است بدن دچار اختلال در تعادل الکترولیت‌ها شود. این وضعیت "هیپوناترمیا" نامیده می‌شود که در آن سطح نمک خون به طور خطرناکی کاهش می‌یابد.

افرادی که در معرض خطر هستند، معمولاً شامل کسانی می‌شوند که فعالیت‌های ورزشی شدید انجام می‌دهند، افراد با مشکلات کلیوی یا قلبی، یا کسانی که داروهایی مصرف می‌کنند که باعث احتباس مایعات می‌شود؛ بنابراین، مهم است مصرف آب را متعادل نگه دارید و فقط به‌اندازه نیاز بدن خود آب بنوشید. اگر در شرایط خاصی مانند ورزش یا هوای گرم قرار دارید، باید به میزان بیشتری آب بنوشید، اما همیشه باید از نوشیدن بی‌رویه اجتناب کرد.

آب بخش حیاتی از بدن انسان است و هر فرد باید باتوجه‌به نیاز بدن خود به‌اندازه کافی آب بنوشد. مصرف آب به میزان مناسب نه‌تنها به عملکرد بهتر اعضای بدن کمک می‌کند، بلکه در تنظیم دما، دفع سموم و بهبود هضم غذا نیز مؤثر است؛ بنابراین، درک صحیح از میزان و نوع آب مصرفی می‌تواند تأثیرات مثبت بسیاری بر سلامت بدن داشته باشد.

منبع: همشهری آنلاین

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند