۲۵۱۰۸۶

با یک جراحی عجیب و کاشت قسمتی از دندان در چشم این مرد نابینا بینایی اش را به دست آورد

با یک جراحی عجیب و کاشت قسمتی از دندان در چشم این مرد نابینا بینایی اش را به دست آورد

مرد کانادایی پس از ۲۰ سال نابینایی و انجام جراحی نادر «دندان در چشم»، موفق به بازیابی بینایی شد؛ این روش منحصر به فرد پزشکی امید تازه‌ای به بیماران با مشکلات شدید بینایی می‌بخشد.

پس از یک عمل جراحی پیچیده و کم‌نظیر، مردی که نزدیک به دو دهه نابینا بود، توانست بینایی خود را بازیابی کند. در طی این فرآیند خاص، بخشی از دندان او در چشمش کاشته شد. نام این فرد برنت چپمن است که در سن ۱۳ سالگی به دلیل واکنش دارویی شدید، بینایی خود را از دست داده بود. اکنون پس از حدود ۵۰ عمل جراحی ناموفق بالاخره توانسته دنیا را دوباره مشاهده کند.

برنت چپمن بر اثر سندرم استیونس جانسون، نوعی واکنش آلرژیک نادر، دچار آسیب شدیدی به چشم‌ها و پوست اطراف آن گردید. این مشکل پس از مصرف ایبوپروفن برای او اتفاق افتاد و منجر به از دست دادن چشم چپش به دلیل عفونت شده بود. همچنین چشم راستش نیز به دلیل ایجاد بافت اسکار و رشد پوست روی قرنیه تقریباً به‌طور کامل از دست رفته بود. در جریان این بیماری، او مدت ۲۷ روز در کما بود و طی سال‌ها بیش از ۵۰ بار تحت عمل جراحی، عمدتاً برای انجام پیوند قرنیه، قرار گرفت اما بدن او همیشه این پیوندها را پس زده بود.

جراحی نوآورانه «دندان در چشم» و بازگشت بینایی

در نهایت، پس از ناکامی تمامی روش‌های دیگر، دکتر گرگ مولونی تصمیم گرفت از راه حلی متفاوت به نام عمل دندان در چشم استفاده کند. این جراحی نادر شامل چند مرحله پیچیده بود که اجرای آن ماه‌ها زمان برد و اخیراً نتایج مثبت آن آشکار شده است.

بازگشت بینایی با عمل دندان در چشم

این روش جراحی شامل مراحل زیر بود:

  • ابتدا دندان نیش بیمار به همراه بخشی از استخوان و رگ‌های اطراف آن خارج شد.
  • سپس دندان به شکل یک بلوک کوچک تراشیده شد و یک سوراخ برای لنز در مرکز آن ایجاد گردید.
  • همچنین، این مجموعه دندان-لنز به مدت چند ماه در گونه بیمار نگهداری شد تا فرایند رشد بافت نرم اطراف آن کامل شود.
  • در مرحله پایانی، این مجموعه به جلوی چشم بیمار پیوند زده شد و برای پوشاندن ساختار دندانی از بافت داخلی دهان استفاده شد تا به ظاهری متناسب با چشم تبدیل شود.

به گفته دکتر مولونی، دلیل انتخاب دندان برای این فرآیند خاص این است که دندان یک ساختار مستحکم و مناسب برای نگه‌داشتن لنز محسوب می‌شود و بدن به راحتی آن را به عنوان بخشی از خود قبول می‌کند.

بازگشت بینایی با عمل دندان در چشمبرنت چپمن (وسط) و پدرش (راست) به همراه دکتر مولونی (چپ)

مدت زمان جراحی نهایی بسیار طولانی بود و بیش از ۱۲ ساعت به طول انجامید. این جراحی با موفقیت انجام شد و اولین منظره‌ای که برنت چپمن پس از عمل مشاهده کرد، خط افق شهر از دفتر کار دکتر مولونی در ارتفاع طبقه شانزدهم بود.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند