۲۴۵۲۹۱

ارتباط عجیب تعداد دفعات شستشوی حوله با میزان ابتلا به اسهال و استفراغ!

ارتباط عجیب تعداد دفعات شستشوی حوله با میزان ابتلا به اسهال و استفراغ!

حوله‌هایی که برای خشک کردن بدن خود استفاده می‌کنیم، کاربرد زیادی دارند و در این مسیر مقدار زیادی میکروب را به خود جذب می‌کنند. اما چند وقت یک‌بار باید آن‌ها را بشوییم؟

یورو نیوز: حوله‌هایی که برای خشک کردن بدن خود استفاده می‌کنیم، کاربرد زیادی دارند و در این مسیر مقدار زیادی میکروب را به خود جذب می‌کنند. اما چند وقت یک‌بار باید آن‌ها را بشوییم؟

احتمالاً امروز بدن یا دست‌ها و صورت خودتان را با یکی از آن‌ها خشک کرده‌اید. اما حوله‌ای که از آن استفاده کردید چقدر تمیز بود؟

بسیاری از افراد حوله‌های خود را هفته‌ای یک‌بار می‌شویند، در حالی که یک مطالعه روی ۱۰۰ نفر در بریتانیا نشان داد حدود یک‌سوم آن‌ها ماهی یک‌بار این کار را انجام می‌دهند. عده‌ای حتی اعتراف کردند که فقط سالی یک‌بار حوله‌های خود را می‌شویند.

در حالی که الیاف نرم حوله‌ها ممکن است اثری از آلودگی نشان ندهد، با این حال باید دانست که آن‌ها محل زیست میلیون‌ها میکروب هستند.

مطالعات نشان داده‌اند که آن‌ها می‌توانند به سرعت باکتری‌های موجود وی پوست انسان‌ها و حتی باکتری‌هایی که در روده‌های ما وجود دارند را به خود جذب کنند.

حتی پس از شستشو، بدن ما همچنان پر از میکروب است و وقتی خود را خشک می‌کنیم برخی از این میکروب‌ها به حوله منتقل می‌شوند. میکروب‌های موجود روی حوله‌ها البته فقط از بدن ما نمی‌آیند. قارچ‌ها و باکتری‌های موجود در هوا می‌توانند روی الیاف حوله بنشینند.

برای کسانی که حوله‌های خود را در همان اتاقی که توالت قرار دارد خشک می‌کنند، خبر ناخوشایندی وجود دارد: هر بار که سیفون را می‌کشید، احتمالاً ذرات ریز باکتری از توالت و مدفوع روی حوله‌های نزدیک پراکنده می‌شود.

wd19mpfg

با گذشت زمان، این میکروب‌ها می‌توانند بیوفیلم‌هایی روی حوله‌ها تشکیل دهند که حتی ممکن است ظاهر حوله را تغییر دهند. پس از دو ماه، حتی با شستشوی منظم، باکتری‌های موجود روی الیاف حوله‌های پنبه‌ای می‌توانند باعث کدر شدن پارچه شوند.

میزان و نوع باکتری‌ها به عادات شستشوی خانواده بستگی دارد و اگر حوله را با دیگران به اشتراک می‌گذارید، احتمال انتقال میکروب‌های مضر افزایش می‌یابد.

الیزابت اسکات، استاد زیست‌شناسی و مدیر مرکز بهداشت دانشگاه سیمونز در بوستون آمریکا، در این باره می‌گوید: «میکروب‌ها به‌طور طبیعی روی حوله‌ها قرار نمی‌گیرند. هر چیزی که روی حوله خطرناک باشد، احتمالاً از یک انسان آمده است.»

روی پوست ما حدود هزار گونه مختلف از باکتری همراه با بسیاری از انواع ویروس‌ و قارچ‌ها زندگی می‌کنند. البته بیشتر آن‌ها برای ما مفید هستند؛ چرا که به ما در جلوگیری از عفونت‌های باکتری‌های مضرتر کمک می‌کنند و برخی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ما دارند.

laf2qgav

بسیاری از باکتری‌های موجود روی حوله‌ها همان باکتری‌هایی هستند که روی پوست ما یافت می‌شوند، اما گونه‌هایی مانند استافیلوکوکوس، اشریشیا کلی (که در روده انسان یافت می‌شود)، سالمونلا و شیگلا (که از دلایل رایج بیماری‌های ناشی از غذا و اسهال هستند) نیز ممکن است وجود داشته باشند.

اما چگونه این باکتری‌ها روی حوله‌ها باقی می‌مانند؟ در پاسخ باید گفت هرچه حوله‌ها بیشتر استفاده شوند و بیشتر مرطوب بمانند، محیط بهتری برای رشد میکروب‌ها ایجاد می‌شود.

پوست ما یک سد طبیعی در برابر عفونت‌ها است، بنابراین انتقال باکتری از حوله به پوست ما نباید نگرانی زیادی ایجاد کند. اما بزرگ‌ترین مشکل زمانی است که میکروب‌های مضر را با دست‌های خود به دهان، بینی و چشم منتقل می‌کنیم. به همین دلیل، حوله‌هایی که برای خشک کردن دست استفاده می‌شوند نیاز به توجه بیشتری دارند.

دکتراسکات توصیه می‌کند که حوله‌ها را هفته‌ای یک‌بار بشویید و در صورت وجود بیماری در خانه (مانند اسهال و استفراغ)، حوله‌ها باید روزانه شسته شوند.

شستشو در دمای ۴۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد با شوینده‌های آنتی‌باکتریال می‌تواند میکروب‌ها را کاهش دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند