با اعتیادهای نوظهور و چالشبرانگیز آشنا شوید
![با اعتیادهای نوظهور و چالشبرانگیز آشنا شوید](https://cdn.niniban.com/thumbnail/mDhPpEoyNKnI/6giI6zEIlYcJoMbzEw3FyPMrdffZBycL18ASLRHv0Sn7pyTvSGD9tMGQgVKsyVAQNyCu4sb0xj0,/IMG_20250209_101708.jpg)
امروزه مفهوم اعتیاد فراتر از مصرف مواد مخدر رفته و گستره اعتیادهای رفتاری را مانند قمار و بازیهای کامپیوتری شامل میشود تا جایی که در سطح جهانی نیز سازمانهای معتبری مانند سازمان جهانی بهداشت، اختلال قمار را به عنوان یک مشکل سلامت روانی شناسایی کرده است.
رامین رادفر، دبیر علمی هفدهمین کنگره دانش اعتیاد گفت: ادامه داد: در حال حاضر اعتیاد به بازیهای کامپیوتری در کشور مخصوصاً در نوجوانان و جوانان رو به افزایش است؛ روندی که در دوران کرونا نیز به دلیل قرنطینه و استفاده بیشتر از بازیهای کامپیوتری و اینترنت تشدید شد و مشکلاتی مثل افت تحصیلی و گوشهگیری اجتماعی را برای نوجوانان به همراه داشت.
دبیر علمی هفدهمین کنگره دانش اعتیاد با اشاره به اینکه پرسه زدن در شبکههای اجتماعی و اینترنت نیز هرچند در ظاهر بیخطر به نظر میرسد، اما میتواند در فرایندی مشابه اعتیاد عمل کرده، روی سلامت روان و روابط اجتماعی آثار منفی بگذارد، تصریح کرد: شبکههای اجتماعی به ظاهر محل ارتباط و سرگرمی هستند، اما اگر استفاده از آنها مدیریت نشود، فرد درگیر آسیبهای جدی مثل انزوای اجتماعی، کاهش تمرکز، افسردگی، اضطراب شدید و سایر اختلالات روانپزشکی خواهد شد.
وی یادآور شد: البته این الگو تنها مختص به ایران نبوده و به عنوان پدیدهای جهانی در دیگر کشورها نیز مشاهده میشود. از این رو افزایش آگاهی عمومی، مشاوره تخصصی و ارائه آموزشهای پیشگیرانه برای عموم و متخصصان درمانگر در کنار سازوکارهای جایگزین سالم، مهمترین راهکارها در مقابله با این شکل از اعتیادهای رفتاری است.
وی با اشاره به اینکه اعتیاد میتواند هم علت هم معلول بروز مشکلات در خانواده و بین زوجها باشد، پرداختن به ابعاد زوجدرمانی را در کنار رویکرد فردی، بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: زوجدرمانی در حوزه اعتیاد تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته، این در حالی است که مشکلات زناشویی میتواند، هم عامل تشدید و هم مانع درمان اعتیاد باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼