۲۴۶۰۵۱

از عوارض شیمی درمانی چه می‌دانید؟

از عوارض شیمی درمانی چه می‌دانید؟

بررسی شواهد جدید نشان می‌دهد که از هر ۱۰ بیمار سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می‌گیرند، ۴ نفر دچار درد شدید عصبی محیطی می‌شوند.

محققان گزارش دادند: این بیماران ممکن است از دست دادن تعادل و هماهنگی، ضعف یا احساس بی حسی، گزگز، سوزن سوزن شدن، یا سوزش را تجربه کنند.

تیم تحقیق به سرپرستی دکتر رایان دسوزا، متخصص بیهوشی در کلینیک مایو در ایالت مین، نتیجه‌گیری کرد: یافته‌های ما تأکید می‌کند که نوروپاتی محیطی ناشی از شیمی‌درمانی دردناک، یک چالش سلامت جهانی قابل توجه است که بیش از ۴۰ درصد از مبتلایان به این بیماری را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نتایج نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد داروهای شیمی درمانی مبتنی بر پلاتین یا تاکسان بیشترین خطر را برای درد عصبی دارند و به نظر می‌رسد بیماران سرطان ریه بالاترین میزان نوروپاتی را تجربه می‌کنند.

محققان می‌گویند داروهای شیمی درمانی سرطان را می کشند اما به سلول‌ها و بافت‌های سالم از جمله سلول‌های سیستم عصبی هم آسیب می‌رسانند.

نوروپاتی محیطی یک عارضه جانبی بالقوه شناخته شده شیمی درمانی است، اما این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که میزان شیوع آن را در بین بیماران سرطانی تخمین می‌زند.

به گفته محققان، تصور می‌شود که این عارضه ناشی از آسیب داروی شیمی‌درمانی است که سیگنال‌های عصبی عادی را مختل می‌کند و منجر به درد مداوم می‌شود.

درد عصبی در بیماران مبتلا به سرطان ریه شایع‌تر بود و بیش از ۶۲ درصد آن را تحت تأثیر قرار داد. این شرایط احتمالاً به این دلیل است که این بیماران اغلب به چرخه‌های متعدد و طولانی مدت شیمی درمانی نیاز دارند.

افرادی که برای سرطان تخمدان (۳۲ درصد) و لنفوم (۳۶ درصد) تحت درمان قرار گرفتند، کمترین عارضه عصبی را داشتند.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند