۲۴۶۵۴۵

با همسر عصبی ام چه کنم؟

با همسر عصبی ام چه کنم؟

همسر عصبی یک قرن آدم راپیر میکند. باید بلد باشیم چگونه با این همسر عصبی کنار بیاییم و گرنه در زندگی آسیب می بینیم.

به گزارش نی نی بان ، خشم و عصبانیت اکثرا ناشی از آسیب هایی است که در دوران های مختلف برای همسر شما اتفاق افتاده است. زندگی با همسر عصبی ساده نیست، اما خیلی هم پیچیده نیست. او به محبت زیادی نیاز دارد زیرا احساس می کند کنار گذاشته شده و تنها مانده است. پیامد زندگی با همسر عصبی و بداخلاق در دراز مدت ناامیدی و احساس ترس و اضطراب است. “ همسرم انقدر عصبی و پرخاشگر است که  اصلا نمی‌تونم دو کلمه باهاش حرف بزنم. واقعا دیگه خسته شدم از زندگی با یک همسر عصبی! هر روز تو خونمون جنگ و دعواست. ”! اگر به عنوان یک مشاور خانواده یا روان‌درمانگر مشغول به کار باشید احتمالا شکایات مشابه را زیاد شنیده اید. زندگی با همسر عصبی و بداخلاق اصلا آسان نیست.

fightCuple-1

همسرم خیلی عصبی است؛ چه کنم؟

دوست داشتن مرد یا زنی که تحریک‌پذیری بالایی دارد، قطعا آسان و امن نیست. زندگی با همسر عصبی و پرخاشگر مانند ساختن یک خانه بر روی گسل است.  وجود خشم کنترل نشده و واکنش‌های عصبی می‌تواند در هر شکلی از روابط اجتماعی و به ویژه رابطه عاطفی بسیار مخرب باشد. آنچه که روابط انسانی را از تعاملات میان سایر جانداران متمایز می‌کند امکان استفاده از گفتگو بر پایه‌ی تفکر برای حل مسئله است. در زندگی با همسر عصبی مسیر گفتگوی مسالمت‌آمیز و راهگشا مسدود است. هرگونه تلاشی برای اعلام شکایت و ابراز نیاز به یک عکس‌العمل پرخاشگرانه منتج می‌شود.

تعداد خانواده‌هایی که از وجود یک فرد عصبی و بداخلاق در جمع خود رنج می‌برند اصلا کم نیست. بررسی پرونده‌ها نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از تعارضات جدی و اختلافات شدید میان این زوجین از وجود یک همسر بداخلاق و عدم توانایی طرف مقابل برای مدیریت این عصبانیت سرچشمه می‌گیرد.

ویژگی‌های همسر عصبی

هیجانات منفی مانند عصبانیت و خشم در کنار خطاهای شناختی از جمله منفی‌بافی  اثراتی طولانی مدت بر سلامت روان فرد دارد.

زندگی با همسر عصبی و پرخاشگر موجب تخریب عزت نفس و افزایش فشار روانی در شما خواهد شد.

علاوه بر این زندگی با همسر عصبی و پرخاشگر می‌تواند منجر به ایجاد احساس شرم و گناه در شریک عاطفی او شود.

وقتی یک فرد عصبی در برابر دیگران و به ویژه خانوادۀ دو طرف نسبت به همسر، فرزندان و یا اقوام خود پرخاشگری می‌کند اعضای خانواده و به ویژه همسرش احساس گناه می‌کنند.

یعنی در هر لحظه از زندگی خود باید نسبت به گفتار و رفتارتان حواس جمع باشید.

هنگامی که با یک فرد عصبی، پرخاشگر یا در اصطلاح خودمانی، بداخلاق، زندگی می‌کنید احتمالا خود و فرزندانتان در معرض  آسیب‌هایی خواهید بود.

آسیب های احتمالی زندگی با همسر عصبی

عدم وجود احساس امنیت روانی

ترس از نابخشودنی بودن

ترس از آسیب فیزیکی

عدم دریافت عشق بی‌قید و شرط

طلاق عاطفی

احساس غم و تنهایی

ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی

آسیب دیدن عزت نفس

عدم تربیت صحیح کودکان

شکل‌گیری طرحواره‌های ناسازگار در فرزندان

کاهش یا قطع ارتباط با خانواده و دوستان

احساس شدید گناه و شرمساری در برابر دیگران

مشکل در برقراری رابطه جنسی امن و رضایت‌بخش

ابتلا به وسواس فکری و عملی

افزایش ریسک سوء مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر

در صورت تجربه برخی از این آسیب‌ها احتمالا روزی به این نقطه خواهید رسید که: “دیگر قادر به تحمل این شرایط و ادامه این زندگی نیستم و می‌خواهم از همسر عصبی و پرخاشگرم جدا شوم.”

چرا همسر من عصبی و پرخاشگر است؟

پیش از هرچیز اگر به دنبال بهبود شرایط و کاهش چالش‌های روزمره زندگی با همسر عصبی و بداخلاق خود هستیدباید ریشه عصبانیت او را واکاوی کنید. برای مثال برخی افراد و به ویژه مردان، معمولا اضطراب و استرس خود را به شکل خشم ابراز می‌کنند. زیرا این شیوه‌ی رفتاری را راهی برای سرکوب اضطراب خود می‌دانند. علاوه بر اضطراب، اختلالات خلقی مانند اختلال نامنظمی خلق اخلالگرانه و انواع افسردگی نیز می‌تواند خود را به شکل عصبانیت و پرخاشگری مداوم نشان دهد. در برخی موارد افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند خشم‌های غیر کنترلی را نسبت به خود یا دیگران تجربه نموده و افراد مبتلا به اختلال شخصیت خوشیفته و کنترل‌گر معمولا تلاش می‌کنند تا از طریق ابراز خشم دیگران را تحت سلطه و کنترل خود درآورند.

دلایل عصبیت و پرخاشگری

بررسی‌ها حاکی از آن است که تجربه‌های تلخ دوران کودکی تاثیر به سزایی در شکل‌گیری یک شخصیت عصبی و پرخاشگر در بزرگسالی دارند. آزار و اذیت روحی و جسمی کودک از سوی والدین و اطرافیان مانند کتک زدن یا تعرض جنسی و یا زندگی با والدین سرزنشگر که مدام فرزند خود را تحقیر کرده اند.  محرومیت هیجانی در کودک ، محرومیت در ابراز درست هیجانات خود را به شکل یک شخصیت عصبانی و پرخاشگر در بزرگسالی نشان می‌دهد. زیرا فردی که از محرومیت هیجانی رنج می‌برد توانایی و مهارت لازم برای شرکت در یک گفتگو ثمربخش را ندارد.

چگونه با همسر عصبی برخورد کنیم؟

با توجه به آنچه که تاکنون در خصوص ریشه‌های عمیق شکل‌گیری یک شخصیت عصبانی و عوارض مخرب آن در یک رابطه عاطفی گفته شد احتمالا حدس می‌زنید که گام اول برای حفظ زندگی مشترک با یک همسر عصبانی دریافت کمک از یک روانشناس متخصص در این حوزه مانند زوج درمانگر و روان‌درمانگر فردی می‌باشد. اگر می‌خواهید به همسر پرخاشگر و بداخلاق خود کمک کنید باید در فضایی آرام از طریق ابراز نیاز و بدون هیچگونه اعلام شکایت و اتهام زدن، او را برای مراجعه به زوج درمانگر و روان‌درمانگر تشویق کنید. باید بتوانید به همسرتان بگویید که در ارتباط با او از چه چیزی رنج می‌برید و چون دوست دارید که به زندگی با او ادامه دهید تصمیم دارید که کمک دریافت کنید. به یاد داشته باشید که ابراز خشم متقابل در برابر یک همسر پرخاشگر و بداخلاق یا فرو رفتن در نقش قربانی و ایجاد احساس گناه در او، نه تنها برای شما دستاوردی نداشته بلکه می‌تواند موجب تشدید خشم فرد عصبی شده و شرایط را از آنچه که هست سخت‌تر کند.

هشت توصیه موثر در  زندگی با همسر عصبی 

تلاش آگاهانه برای کاهش  تنیش

هیچگاه همسر عصبانی خود را کنترل نکرده و در اصطلاح او را در منگنه قرار ندهید.

بر سر اینکه صدای چه کسی بلندتر است رقابت نکنید.

در زمان ابراز خشم همسر عصبانی، تا حد ممکن به خود مسلط باشید و صبر کنید تا خشم او فروکش کند سپس در زمان مناسب رنجش و نیاز خود را ابراز

کنید. به یاد داشته باشید که این تلاش برای حفظ آرامش، اصلا نباید به معنای پذیرش بدرفتاری و آزار باشد.

قاطع اما محترمانه رفتار کنید!

قاطع عمل کردن یعنی در موقعیت مناسب شرایطی را ایجاد کنید که خواسته‌هایتان را ابراز نموده و در عین حال خواسته‌های طرف مقابل را نیز بشنوید. وقتی با قاطعیت اما محترمانه و بدون توهین رفتار و صحبت می‌کنید همسر شما در بهترین وضعیت برای شنوندگی قرار خواهد گرفت و این می‌تواند برای مدیریت رابطه کمک کننده باشد.

به همسر خود اعتبار ببخشید!

با قدردانی، ابراز محبت و شنونده بودن همسر عصبی خود را به سمت آرامش خواهید برد.

صبر و شفقت را تمرین کنید!

 معمولا در لایه‌های زیرین خشم یک روح تحقیر شده و آسیب دیده وجود دارد که رنج تنهایی و ترس خود را به شکل عصبانیت و پرخاشگری نشان می‌دهد.

در چنین حالتی اگرچه خشم به عنوان یک سپر محافظ عمل می‌کند اما عمر این محافظ کوتاه بوده و در دراز مدت موجب نابودی روابط عاطفی فرد عصبی می‌شود.

بر همین اساس مهم است که لایه‌های زیرین خشم همسر پرخاشگر خود را درک نموده و نسبت به شریک زندگی‌تان دلسوز باشید. او برای درمان به صبر و شفقت شما نیاز دارد.

جنگ بی‌موقع نکنید!

در زندگی با یک همسر عصبی و بداخلاق باید از هر عاملی که می‌تواند یک تنش جدید ایجاد نموده و آتش زیر این خاکستر را شعله‌ور کند دوری کنید این بدین معناست که با همسر عصبی خود بر سر موضوعات کم اهمیت که تاثیری در زندگی مشترک شما ندارد پرهیزکنید.

سهم خود را بپذیرید!

اگرچه مخاطب شما یک همسر پرخاشگر است اما نباید او را در صندلی شیطان نشانده و خود را یک فرشته عاری از هیچ عیبی بدانید. شما نیز مانند هر انسان دیگری ممکن است رفتار پرخاشگرانه داشته و گاهی اوقات آغاز کننده یک بحث و جنگ اشتباه باشید.

در چنین شرایطی باید حتما نقش و سهم خود از ایجاد اختلاف و تعارض را بپذیرید.

لحظات آرام را شکار کنید!

زمانی که همسر پرخاشگر شما در اوج عصبانیت و خشم است با او برای مراجعه به یک روان‌درمانگر یا شرکت در جلسات زوج درمانی وارد نزاعنشوید. به عنوان یک همسر آگاه به دنبال لحظات آرام و مناسب برای ابراز نیاز خود باشید.

Capture

با ذره‌بین جستجو نکنید!

اگر می‌خواهید به خودتان و همسرتان کمک کنید تمرکز را روی آگاهی و دریافت کمک از متخصص بگذارید نه رفتارهای طرف مقابل. به یاد داشته باشید که شما شریک زندگی هم هستید نه دشمن یکدیگر.

منبع: سواد زندگی 

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند