۲۴۸۱۲۶

تغذیه‌ سالم باعث آرامش روان می‌شود

تغذیه‌ سالم باعث آرامش روان می‌شود

داشتن تغذیه سالم علاوه بر ایجاد سلامت جسم و پیشگیری از چاقی، در کاهش استرس نیز نقش موثر و چشم‌گیری دارد.

اسرا تاجیک، متخصص تغذیه و مدرس دانشگاه به نقش تغذیه در کاهش استرس و اضطراب اشاره و اظهار کرد: افراد می‌توانند با اصلاح سبک زندگی، فعالیت بدنی، بهره‌گیری از مشاوره‌های روانشناسی، انتخاب مواد غذایی مناسب، وضعیت روحی و جسمی خود را بهتر کنند.

نقش مواد غذایی در کاهش اضطراب

وی با اشاره به اینکه برخی مواد غذایی تأثیر چشمگیری در کاهش استرس دارند، گفت: به عنوان مثال برای کنترل اضطراب، باید به مصرف غذا‌هایی توجه کرد که سرشار از کلسیم، روی، ویتامین E و ویتامین‌های گروه B هستند. این مواد مغذی در عملکرد سیستم عصبی نقش مهمی دارند و به ایجاد آرامش کمک می‌کنند.

تاجیک ادامه داد: سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات و سبوس غلات از جمله منابع غنی این ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و مصرف آنها می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

IMG_20250403_152056

وی با اشاره به اینکه رعایت تعادل در مصرف این گروه‌های غذایی می‌تواند بدن را در برابر فشار‌های روانی مقاوم‌تر سازد گفت: برخی رفتار‌های غذایی نادرست می‌توانند منجر به افزایش استرس و اضطراب شوند. به عنوان مثال افرادی که به خوردن صبحانه عادت ندارند، قند خونشان به شدت افت می‌کند و همین موضوع باعث می‌شود احساس اضطراب و تنش در آنها افزایش یابد یا غذا‌های پرچرب و سرخ‌شده با ایجاد التهاب در بدن و تحت فشار قرار دادن سیستم گوارش، می‌توانند سطح استرس را بالا ببرند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: افرادی که از مصرف میوه و سبزیجات غافل می‌شوند، بدنشان با کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مواجه می‌شود که به‌طور مستقیم روی سلامت روان تأثیر منفی دارد.

تاجیک تصریح کرد: فرایند هضم غذا از دهان آغاز می‌شود و اگر افراد غذا را خوب نجوَند، بزاق دهان فرصت پیدا نمی‌کند تا آنزیم‌های لازم را برای هضم بهتر غذا ترشح کند. این امر باعث می‌شود غذا به‌طور ناقص هضم شود و مشکلاتی در معده و روده به‌وجود آید که خود عامل تشدید استرس است.

وی توضیح داد: غذا خوردن باعصبانیت یا نگرانی، فرایند هضم را دچار اختلال می‌کند و بدن نمی‌تواند به‌درستی از مواد مغذی بهره بگیرد. همچنین کمبود فعالیت بدنی روزانه می‌تواند باعث تجمع هورمون‌های استرس‌زا در بدن شود. در مقابل، ورزش کردن به ترشح اندورفین که هورمونی شادی‌آور است کمک می‌کند.

چند توصیه تغذیه‌ای برای کاهش اضطراب و افزایش آرامش 

این متخصص تغذیه توصیه کرد: مردم به‌طور منظم از لبنیات کم‌چرب مانند ماست، شیر و پنیر استفاده و میوه‌ها و سبزیجات تازه را در رژیم غذایی خود قرار دهند چراکه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های ضروری هستند.

تاجیک مطرح کرد: لازم است به‌جای مصرف روغن‌های ناسالم، از روغن‌های مفید مانند روغن زیتون، روغن کنجد و مغز‌هایی مانند گردو و پسته استفاده شود. علاوه بر آن مصرف غذا‌های پرچرب و سرخ‌شده کاهش و مواد قندی و نشاسته‌ای در حد اعتدال استفاده شود. مصرف بیش از حد قند در بلندمدت استرس را تشدید می‌کند.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند