حمید سوری، استاد تمام اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: طبق گزارشها، حدود ۱۰ درصد از عوامل بیماریزای تنفسی را ویروسهای آنفلوآنزا تشکیل میدهند و ویروس کرونا کمتر از ۳ درصد موارد را شامل میشود. طی ۲۸ روز قبل از سوم فروردین ماه ۱۴۰۴، تعداد ۷۱۳۴۰ مورد تأییدشده ابتلا و ۲۳۴۱ مورد تأییدشده مرگ ناشی از کووید ۱۹ در جهان گزارش شده که این آمار روند کاهشی نسبت به مدت مشابه قبل را نشان میدهد (به ترتیب کاهش ۷۴۹۵۴ مورد ابتلا و ۱۴۰۷ مرگ). این مقادیر، جز در معدود کشورهایی، چون رومانی و ایتالیا، در اکثر کشورهای جهان از جمله ایران روند کاهشی در هفتههای گذشته را نشان میدهند. با توجه به تعداد بالای تستهای PCR انجامشده در کشورهای مختلف و پوشش تست انبوه، شاید بهتر باشد توجه خود را بیشتر معطوف به موارد مرگ و نه ابتلا کنیم.
کرونا تحت کنترل است
سوری همچنین با بیان اینکه همه ویروسها، از جمله SARS-CoV-۲، که عامل COVID-۱۹ است، در طول زمان تغییر میکنند، گفت: اکثر تغییرات، تأثیر کمی بر خواص ویروس دارند. با این حال، برخی تغییرات ممکن است بر ویژگیهای ویروس، مانند سرعت انتشار، شدت بیماری مرتبط و همچنین عملکرد واکسنها، داروهای درمانی، ابزارهای تشخیصی یا سایر اقدامات بهداشت عمومی و اجتماعی تأثیر بگذارد. همچنین در سطح جهانی، وضعیت اپیدمیولوژیک COVID-۱۹ همچنان در حال تغییر است و کشورها با چالشهای متفاوتی در زمینه شیوع و کنترل این بیماری مواجهاند. برخی کشورها با افزایش موارد ابتلا و ظهور واریانتهای جدید روبهرو هستند، در حالی که دیگر کشورها موفق شدهاند شیوع بیماری را کنترل کنند.
وی افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در حال حاضر نوع LP.۸.۱ یکی از دو نوع SARS-CoV-۲ تحت نظارت است که شیوع آن در سطح جهانی افزایش یافته است و نوع دیگر XEC است. با توجه به شواهد موجود، خطر بهداشت عمومی اضافی ناشی از LP.۸.۱ در سطح جهانی کم ارزیابی میشود. انتظار میرود واکسنهای توصیهشده COVID-۱۹ نسبت به این نوع در برابر بیماریهای علامتدار و شدید واکنش متقاطع باقی بمانند، زیرا فرار ایمنی LP.۸.۱ با XEC قابل مقایسه است که پیشتر نشان داده شده فرار ایمنی محدودی از واکسنهای تقویتکننده mRNA JN.۱ یا KP.۲ دارد. بنابراین، گسترش مداوم این نوع به تنهایی بعید است که بار سیستمهای بهداشت عمومی ملی را در مقایسه با سایر زیرمجموعههای Omicron افزایش دهد.
سوری یادآور شد: وضعیت کنونی بیماریهای تنفسی، به ویژه COVID-۱۹، در ایران تحت کنترل است، ولی به مرحله حذف (Elimination) و نابودی (Eradication) نرسیده است و افزایش موارد ابتلا به کرونا طبیعی به نظر میرسد. با این حال، نظارت مستمر و آمادگی برای مقابله با تغییرات احتمالی ضروری است.
منبع: آنا
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼