به گزارش نی نی بان ، پس از ازدواج، یکی از چالشهایی که ممکن است با آن روبرو شوید، میزان وقتی است که همسر شما با دوستان خود میگذراند. اگر این وقت گذرانیها بیش از حد عادی باشد در اصطلاح به آن رفیق بازی همسر بعد از ازدواج میگویند.
رفیق بازی تنها مختص به آقایان نیست. بسیاری از خانمها نیز ممکن است در طول زندگی مشترک خود، روابط بیش از اندازهای با دوستان شان برقرار کنند که برای همسرشان آزاردهنده باشد.
هرچند که مزیتهای داشتن دوست خوب بر هیچ کسی پوشیده نیست اما جایگاه همین دوستی و رفاقت باید در زندگی مشترک زوجین تعریف شود بهگونهای که مسلط بر زندگی نشده و رابطه عاطفی زوجین را تحتالشعاع خویش قرار ندهد.
داشتن دوست یکی از نیازهای اساسی انسانهاست که حتی پس از ازدواج نیز باید جدی گرفته شود. اینکه گاهی با دوستان مان وقت بگذرانیم، تجدید خاطره کنیم و یا خاطرات جدیدی باهم بسازیم، رفتاری بسیار سالم و طبیعی است. اما رفیق بازی چیزی فراتر از وقتگذرانیهای گاه به گاه با دوستان است. در ادامه این مطلب درباره رفیق بازی همسر بعد از ازدواج و راهکارهایی برای برخورد صحیح با آن توضیح خواهیم داد.
ارتباط با دوستان بعد از ازدواج
رفیق بازی همسر بعد از ازدواج یا ارتباط بیش از حد همسر با دوستانش، وضعیتی است که در آن فرد بعد از ازدواج بجای وقتگذرانی بیشتر با همسرش، بیشتر وقت خالی خود را با دوستانش میگذراند.
بعد از کار بجای آمدن به خانه و ساختن یک شب آرامش بخش و زیبا با همسر، سراغ دوستانش میرود. در پاتوقشان جمع میشوند و دقیقاً مثل زمان مجردی با هم وقت میگذارنند. همسر رفیق باز در روزهای تعطیل نیز بجای تفریح و سفر با همسرش، ترجیح میدهد با دوستانش خوش بگذراند.
او توجهی به احساس و نیاز همسرش که بودن با اوست ندارد و تنها خودش و دوستانش را اولویت میداند. دراین حالت ضربه روحی و عاطفی سنگینی به شریک زندگی فرد وارد میشود که میتواند او را نسبت به آینده زندگی دلسرد و ناامید کند و به اصطلاح طلاق عاطفی بوجود بیاورد.
رفیق بازی در زندگی افراد متاهل بد است یا خوب؟
وجود دوست در زندگی افراد متاهل میتواند موضوعی نسبی باشد و به بسیاری از عوامل مربوط باشد. نمیتوان به طور کلی گفت که وجود دوست در زندگی متاهلان بد است یا خوب. در برخی موارد، دوستیها میتوانند به عنوان منبع حمایت، انگیزه و خوشحالی برای زوجها عمل کنند.
اما در برخی موارد دیگر، این رابطه ممکن است به رقابت و مشکلات خانوادگی منجر شود.
بنابراین، هیچ قاعدهی عمومی درباره خوب یا بد بودن دوستی در زندگی افراد متاهل وجود ندارد. مهم است که هر زوج به شیوهای که برای خود و رابطهشان مناسب است، تصمیمگیری کنند و به نیازها و احساسات همدیگر احترام بگذارند.
دلایل رفیق بازی همسر بعد از ازدواج چیست؟
رفیق بازی همسر میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. بعضی از آنها به شما نیز مرتبطند و در بعضی دیگر شما هیچ نقشی ندارید و تا خود فرد نخواهد قادر به تغییر آن نیستید.
در اینجا به برخی دلایل رفیق بازی همسر بعد از ازدواج اشاره میکنیم:
ریشههای خانوادگی را جستجو کنید
ممکن است همسر شما در خانوادهای پرورش یافته باشد که معنای عشق و محبت و گرمای خانوادگی در آن بسیار کمرنگ بوده است. در این حالت فرد به سمت رفیق بازی سوق پیدا میکند. پس از ازدواج نیز چون شما دیگر خانوادهی او هستید دید او به همان رفتار ادامه میدهد.
به همسرتان به اندازه کافی توجه نمیکنید
اگر همسر شما به مقدار کافی توجه و محبت از شما دریافت نکند یا احساس کند چندان مهم نیست، ممکن است ارتباط با دوستانش را به شما ترجیح دهد. بهتر است روابط خود را با همسرتان گرمتر و صمیمیتر از قبل کنید.
دائماً بیحوصله و بیحال هستید
خوب فکر کنید. آیا همسرتان از ابتدای ازدواج رفیق بازی می کرده یا به مرور این اتفاق رخ داده است؟ در ابتدا او تلاش نمیکرد تا بیشتر زمانش را با شما بگذراند؟
در برنامههای تفریحیتان به اندازه کافی همراه و همدل و خوشسفر بودهاید؟ یا دائماً خود را خسته و بیحوصله نشان دادید؟ لازم است بدانید این رفتار میتواند همسرتان را به کلی از وقتگذرانی با شما دلسرد و ناامید کند.
اگر امروز به فکر بهبود رابطهتان نباشید، احتمالا به زودی باید به جدایی فکر کنید…
نیازها
ازدواج و رابطه زناشویی نیاز به رفاقت و روابط دیگر را از بین نمیبرد. همه افراد به رفاقت و وقتگذرانی با دوستهای خود نیاز دارند. گاهی فعالیتها و تجربیاتی که با دوستان کسب میشود بسیار مثبت و موثر است و حتی رابطه زناشویی نمیتواند این شکل خاص از رابطه را تامین کند.
از طرف دیگر پیمان ازدواج به معنای وجود مسئولیت و وظایفی نسبت به همسر است. بنابراین طبیعتا چهارچوبهای روابط دوستانه در دوران متاهلی بسیار با دوره مجردی متفاوت است.
علاوه بر اهمیت دادن به خود و نیاز به روابط دوستانه باید نیازهای همسر را نیز در نظر داشته باشیم و تا جای ممکن هنجارها را دنبال کنیم.
نکته مهم درباره این هنجارها این است که به جامعه هر فرد بستگی دارد. میزان و شکل روابط در هر جامعهای و حتی بین خانوادههای مختلف تفاوتهایی دارد و ممکن است هنجار برای یک فرد با هنجار همسرش متفاوت باشد. به همین دلیل صحبت کردن درباره این موضوع اهمیت زیادی دارد.
راهکارهای ترک رفیق بازی همسر بعد از ازدواج
ترک یک رفتار بدون خواست خود فرد تقریباً غیرممکن است. بنابراین باید ابتدا با خود او به این تعامل برسید که رفتارش اشتباه است و لازم است آن را تغییر دهد. گام های بعدی را در ادامه توضیح میدهیم:
1- دوستی با افراد متاهل
این یک راهکار عالی است. دوستی با افراد متاهل به شما این امکان را میدهد که در جمع دوستانه همسرتان شریک شوید بدون آنکه او را از معاشرت با دوستانش منع کنید.
2- مراجعه به مشاوره
مراجعه به یک مشاور خوب همیشه راه حلی فوقالعاده و منطقی است. مشاوره به شما و همسرتان کمک میکند در ابتدا مشکلات را ریشهیابی و سپس با همراهی یکدیگر حل کنید.
3- تغییر رفتار دوطرفه
با ریشهیابی علل اینگونه مشکلات معمولاً درمییابیم که رفتار هر دو طرف مشکل داشته که موجب بروز این موضوع شده است. پس هر دو طرف باید در رفتار خود بازبینی و تغییر داشته باشند تا کانون خانواده دوباره گرم و صمیمی شود.
4- توافق و قرارداد
نباید فراموش کنیم که وقتگذرانی با دوستان و تفریحهای شخصی یکی از نیازهای انسان است و حتی اگر این تفریحات با همسر وجود دارد، دلیلی بر این نیست که نباید با دوستان باشد! در واقع همه ما به روابط دوستانه نیاز داریم و این مسئله عجیب یا غیرمعمول نیست.
یکی از راهکارهایی که میتواند تعارضات در این زمینه را برطرف کند، توافقهای شخصی زوجین با یکدیگر است. برای مثال زوجین میتوانند به این توافق برسند که وقتگذرانی با دوستان محدود به روزهای آخرماه باشد و در طول ماه برنامههای دیگر آنها را بهم نزند؛ یا به این توافق برسند که با دوستهای مشترک این وقتگذرانی را انجام دهند.
با توجه به اینکه این موضوع به ارزشهای شخصی برمیگردد، قانون خاصی در این زمینه وجود ندارد و زوجین باید با یکدیگر به توافق برسند.
نحوه برخورد با رفیق بازی همسر بعد از ازدواج
برخورد با همسری که بیشتر وقتش را با دوستانش میگذراند، یا به اصطلاح رفیق باز است میتواند چالشبرانگیز و حساس باشد. یک رفتار درست میتواند او را به بیشتر کنار شما بودن ترغیب کند و یک رفتار غلط میتواند او را به کلی از وقتگذرانی با شما دلسرد کند.
هرچند که نباید مشکل همسرتان را به گردن خودتان بیندازید یا خود را بابت رفتار او سرزنش کنید. اما لازم است باور کنید که در زندگی او نقش بسیار تعیینکننده و مهمی دارید.
این شما هستید که میتوانید او را به سمت راه درست برای ساختن زندگی مشترک ایدهآلتان هدایت کنید. در ادامه چند نکته درباره نحوه برخورد با همسر رفیق باز که احتمالاً میتواند کمککننده باشد ذکر شده است:
موقعیت را به خوبی مورد بحث و بررسی قرار دهید.
با همسرتان درباره این موضوع صحبت کنید. با صداقت و احترام، به او بگویید که شما نگرانیها و احساسات خود را درباره ارتباط بیش از اندازه او با دوستانش دارید. بررسی دلایل و نیازهایی که باعث میشود همسرتان بیشتر وقت خود را با دوستانش بگذراند، نیز میتواند به شناخت بهتر مسئله کمک کند.
برای خود و همسرتان فضای مشترک ایجاد کنید.
تلاش کنید فضایی مشترک برای خود و همسرتان ایجاد کنید. این میتواند شامل فعالیتهایی مثل ورزش، سفرهای کوتاه، یا هر فعالیتی که هر دوی شما به آن علاقه دارید، باشد. این فضا به شما اجازه میدهد تا به هم نزدیکتر و صمیمیتر شوید.
سعی کنید این اوقات تا حد امکان شاد، آرامش بخش و بهدور از بحث و جدل سپری شود. این به همسرتان یادآوری میکند که چقدر با شما به او خوش میگذرد و تاثیر فوقالعادهای بر رفتار او خواهد داشت.
یک برنامهریزی منصفانه و مشترک را در پیش بگیرید
تلاش کنید تا تعادلی منطقی و منصفانه میان وقتی که همسرتان با دوستانش میگذراند و وقتی که با شما میگذراند، ایجاد کنید. برنامهریزی مشترک برای فعالیتهای مشترک و وقتگذرانی با هم میتواند این تعادل را حفظ کند.
در نظر داشته باشید که هرگز صفر و صدی عمل نکنید. نباید سعی کنید ارتباط او را با دوستانش به کل قطع کنید. اینکار ممکن است نتیجه عکس داشته باشد و شرایط را حتی از قبل هم بدتر کند.
درباره نیازها و احساساتتان با او صحبت کنید
به همسرتان بگویید که شما نیاز به وقت و توجه او دارید. بیان کردن نیازها و احساسات شما به صورت صادقانه و محترمانه، میتواند برای همسرتان روشنکننده باشد و به ایجاد تغییرات مثبت کمک کند. سعی کنید در این مکالمات از مقایسهی همسرتان با دیگران بپرهیزید و فقط درباره خود او و خواستهی خودتان صحبت کنید.
از توهین به دوستان همسرتان خودداری کنید
هرچند که ممکن است عصبانی یا ناراحت باشید. همسرتان تایمهای خالیاش را بدون توجه با شما با دوستانش میگذراند و شما احتمالاً دوستانش را نیز در این موضوع مقصر میدانید.
اما این نکته حیاتی است که در هر بحثی هرچند که حق کاملاً با شما باشد با توهین کردن تماماً این حق را از خود سلب میکنید!
اگر با نرمی و به آرامی اعتراض خود را نسبت به رفتار همسرتان نشان دهید احتمالاٌ او را به فکر فروخواهید برد. اما اگر بی مهابا شروع به توهین به دوستانش یا خودش کنید او را به جنگی دعوت خواهید کرد که نتیجهای جز ویرانی زندگی مشترکان ندارد.
هرچند سخت اما باید تمرین کنید تا بتوانید خواستههای خود را بدون نیاز به توهین یا دعوا بدست آورید. این دستاوردها نتیجه بهتر و طولانیمدتتری برایتان خواهند داشت.
منبع: پل تاک