۲۴۸۹۹۲

انجام کارهای خانه برای سلامتی مفید است

انجام کارهای خانه برای سلامتی مفید است

متخصص طب ایرانی،گفت: فعالیت بدنی به هرگونه حرکت بدن از جمله انجام کارهای خانه که توسط عضلات اسکلتی تولید شده و منجر به مصرف انرژی می‌شود اطلاق می‌گردد.

مرضیه بیگم سیاه‌پوش، پزشک و متخصص طب ایرانی، با اشاره به اهمیت ورزش در سلامت بدن؛ اظهار داشت: فعالیت بدنی به هرگونه حرکت بدن که توسط عضلات اسکلتی تولید شده و منجر به مصرف انرژی می‌شود اطلاق می‌گردد مانند انجام کارهای خانه؛ و زمانی که برنامه‌های تمرینی حالت هدفمند و ساختاریافته به خود بگیرند، به عنوان فعالیت ورزشی شناخته می‌شوند که شامل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، شنا و … هستند. در مقابل، ورزش فعالیتی ساختارمند، سازمان‌یافته و با قوانین مشخص است که اغلب با هدف رقابت، کسب مهارت، یا برنده شدن انجام می‌شود.

سیاه‌پوش تاکید کرد: فعالیت بدنی منظم یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت نوع ۲، چاقی، پرفشاری خون و برخی سرطان‌هاست. مطالعات نشان داده‌اند که حتی رعایت حداقل میزان توصیه‌شده فعالیت بدنی می‌تواند خطر ابتلاء به این بیماری‌ها را کاهش دهد.

1115378_436

وی یادآور شد: فعالیت بدنی نه‌تنها سلامت جسمی، بلکه سلامت روانی را نیز بهبود می‌بخشد و در کاهش اضطراب و استرس مؤثر است.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: بر اساس دیدگاه حکیم بوعلی سینا، فعالیت ورزشی گام نخست در حفظ و ارتقا سلامتی در بالغین است که با مکانیسم‌های متعددی در بدن عمل می‌کند. بر همین اساس دستورالعمل‌های جالبی در طب ایرانی برای داشتن یک فعالیت ورزشی متناسب با شرایط افراد وضع شده است. برای مثال، هر فرد باید از حد مناسب فعالیت ورزشی برای خود آگاه باشد؛ در گروه‌های مختلف سنی و نیز در شرایطی مانند بارداری و در بیماری‌های خاص، نوع فعالیت ورزشی، شدت و مدت آن باید کاملاً هوشمندانه و متناسب با شرایط افراد انتخاب شود. اثرات و فواید فعالیت‌های ورزشی از دیدگاه طب ایرانی قابل تقسیم بندی در دو دسته فواید جسمی و اثرات روحی روانی است.

وی افزود: با توجه به افزایش میانگین سنی جامعه، پیش‌بینی می‌شود که در دهه‌های آینده بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل دهند. این گروه، به دلیل تغییرات فیزیولوژیک ناشی از سن، مستعد کاهش قدرت عضلانی، اختلالات تعادلی، بیماری‌های مزمن و افسردگی هستند. ورزش همگانی، خصوصاً برنامه‌های طراحی‌شده متناسب با نیازهای سالمندان (مانند تای‌چی، تمرینات تعادلی، حرکات نرمشی در گروه) نقش بسیار مؤثری در حفظ استقلال عملکردی، افزایش طول عمر سالم، کاهش وابستگی به دیگران و ارتقای کیفیت زندگی دارد.

وی ادامه داد: طبق توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت و کالج آمریکایی پزشکی ورزشی، هر فرد بالغ نیازمند حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت با شدت بالا در هفته است. همچنین انجام تمرینات مقاومتی دو جلسه در هفته و فعالیت‌های تعادلی مانند یوگا و تای‌چی، به‌ویژه برای سالمندان، ضروری است.

منبع: وبدا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند