۲۴۹۱۴۰

سلامت قلب با مصرف این مواد غذایی

سلامت قلب با مصرف این مواد غذایی

خوب است بدانیم که ما می‌توانیم در عوامل قابل اصلاح، نقشی مؤثر داشته باشیم و از بروز بیماری‌های قلبی تا جای ممکن جلوگیری کنیم.

به‌طور کلی، عوامل بیماری‌های قلبی دو دسته هستند.دسته اول،عوامل قابل اصلاح و دسته دیگر،عوامل غیرقابل اصلاح که بروز آنها دست شخص نیست وفرد درآن نقشی ندارد.یکی ازاین عوامل غیرقابل اصلاح،سن است که ما نمی‌توانیم مانع بالارفتن آن شویم.‌ مورد دیگر، جنسیت است که براساس تجربه، بیماری‌های قلبی در مردان بیشتر از زنان بروز پیدا می‌کند.سابقه خانوادگی و ژنتیک هم ازجمله عوامل غیرقابل اصلاح درروند بیماری‌های قلبی است. اما خوب است بدانیم که ما می‌توانیم درعوامل قابل اصلاح، نقشی مؤثر داشته باشیم و از بروز بیماری‌های قلبی تا جای ممکن جلوگیری کنیم. فعالیت بدنی، پرهیز از دخانیات و از همه‌مهم‌تر، تغذیه مناسب‌ از جمله این عوامل است.اما تغذیه پیشگیرانه در بروز بیماری‌های قلبی و حتی کنترل آن، چه ویژگی‌هایی‌ دارد؟

best-diets-for-heart-health

نکته مهم در تغذیه این است که انرژی موجود در غذا باید متناسب با نیاز بدن ما باشد؛ موضوعی که با درنظرگرفتن وزن‌مان مشخص می‌شود. به عبارت دیگر، اگر وزن‌مان در محدوده سالم است، بدین معناست که انرژی کافی و به‌اندازه‌ای از مواد غذایی دریافت می‌کنیم و اگر چنین نیست، نشان‌دهنده این است که تغذیه سالم و درستی را دنبال نکرده‌ایم.

اما منظور از مصرف غذاهای کم‌کالری و مغذی چیست؟ نمونه‌ای از این نوع غذاها، سبزیجات هستند که با وجود کالری کم، مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. البته در این میان نباید فراموش کرد که اگر داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنیم، باید از مصرف بیش‌از حد سیر و پیاز که خاصیت ضد لخته و رقیق‌کننده دارند، پرهیز نماییم تا تداخل دارویی رخ ندهد.

57928494

نکته بعدی در کنار مصرف سبزیجات، توجه به میوه‌هاست. میوه‌ها با داشتن رنگ‌های مختلف، آنتی‌اکسیدان قابل‌توجهی را به بدن می‌رسانند. مثلا طالبی‌ سبز، پرتقال نارنجی‌رنگ و...هرکدام با ترکیبات شیمیایی طبیعی خود، می‌توانند سلامت‌بخش قلب انسان باشند. در سفره غذایی افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ما بر نان و غلات سبوس‌دار که فیبر قابل‌توجهی دارند تاکید داریم؛ چراکه بیماران قلبی باید به اندازه کافی فیبر دریافت کنند تا چربی خون‌شان کاهش پیدا کند. یعنی به‌جای برنج‌سفید، از برنج‌قهوه‌ای و به‌جای نان لواش، نان سنگک یا بربری مصرف کنند. در این میان، چنین افرادی نباید از مصرف ماهی که منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا۳ است غافل شوند؛ زیرا این ماده غذایی می‌تواند مانند آسپرین عمل کرده و به کاهش لخته‌شدن خون کمک کند.

درنهایت هم فراموش نکنیم که مصرف روغن سالم،از جمله‌ روغن‌ زیتون و روغن‌کانولا،باید جایگزین‌ مصرف‌ روغن‌های معمولی در رژیم غذایی افراد باشد؛ البته که زیاده‌روی درباره مصرف این روغن‌ها که منبع امگا ۳ وامگا ۹ هستند هم توصیه نمی‌شود.

منبع: جام جم

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند