خبرهای منتشر شده هشدار میدهند که بیماری سرخک دوباره در کشور سر بلند کرده و زنگ خطر را برای نظام سلامت کشور به صدا درآورده است.
آمار ابتلا به سرخک در برخی استانها افزایش یافته و موارد جدید، بهویژه در بین کودکان و افراد واکسینهنشده، نگرانیهایی جدی ایجاد کرده است. از سوی دیگر ورود اتباع خارجی، کاهش پوشش واکسیناسیون و بیتوجهی به علائم اولیه، شرایط را پیچیدهتر کردهاند. اما آیا سرخک قرار است بحران جدیدی در نظام سلامت ایران ایجاد کند؟
دکتر فریبا شیروانی، متخصص عفونی و عضو هیات مدیره انجمن پزشکان فوق تخصص عفونی اطفال در اینباره میگوید: برنامه واکسیناسیون در کشور بهطور کامل انجام میشود و بیش از ۹۵ درصد کودکان در کشور ما واکسن سرخک را در ۱۲ و ۱۸ ماهگی دریافت میکنند. در حال حاضر در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان این واکسن به دلیل شیوع بیشتر بیماری در ۶ماهگی هم تزریق میشود.
وی میافزاید: اما عده کمی از افراد همچنان نسبت به این بیماری مصون نیستند و اگر با ویروس وحشی بیماری مواجه شوند ممکن است مبتلا شوند. موارد ابتلا به سرخک اخیرا در کشور دیده شده ولی بیشتر در شهرهای جنوبی کشور دیده شده است.
وی تاکید میکند: ابتدا که مواردی از سرخک وارد شد از اتباع خارجی بود ولی الان ما مواردی را هم از سرخک در کشورمان در سنین پایین داریم که هنوز واکسن نزدهاند و حتی مواردی از ابتلا در سنین بالاتر را داریم.ولی همهگیری در کشور اتفاق نیفتاده و گزارش وزارت بهداشت هم تایید میکند که موارد ابتلا به سرخک در کشور خیلی زیاد نیست و جای نگرانی جدی وجود ندارد.
وی بیان میکند: البته ما در گذشته بیماری سرخک را زیاد نمیدیدیم ولی الان مواردی را در کشور شاهد هستیم. اگر مواردی مشکوک به سرخک باشد به مراکز خاصی برای تایید بیماری معرفی میشوند. مراقبت از این بیماری به این صورت است که در مواجهه با افراد بیمار قرار نگیرید و از آن مهمتر واکسیناسیون را حتما انجام دهید.
منبع: خبرآنلاین