همه آدمها دوست دارند موهای پرپشت و زیبایی داشته باشند؛ مرد و زن هم ندارد و وقتی دچار ریزش مو میشوند، اضطراب میگیرند و اغلب اعتماد به نفسشان پایین میآید و دنبال هر راهی میگردند تا موهای از دسترفته را برگردانند. اما سؤال اصلی اینجاست که ریزش مو و کچلی و... آیا درمانی دارد؟ این همه تبلیغ و محصولی که در این زمینه میبینیم ادعای درستی مطرح میکنند یا نه؟ در اینباره پای صحبت دکتر کیانا فرهی، متخصص پوست، مو و زیبایی نشستهایم.
تبلیغاتی که درخصوص رویش مجدد موها قول درمان صددرصد و در کوتاهمدت میدهند، قطعا دروغ هستند. هیچ شامپو و محلولی نمیتواند موها را یک دفعه ترمیم کند. بهترین درمانها هم، البته اگر درمان ممکن باشد، حداقل چندماه طول میکشد.
اگر ریزش موها خیلی وقت پیش اتفاق افتاده و فرد چند سالی است کاملا کچل شده یا کف سرش معلوم است، دیگر درمانی برایش وجود ندارد.
تا وقتی میتوان برای رویش مجدد موها کاری کرد که فولیکول موها هنوز زنده باشند. اگر فولیکولها مرده باشند دیگر هیچ کاری برای برگشت موها نمیشود انجام داد و نهایت کاری که میشود کرد کاشت مو است. پیآرپی، مزوتراپی، مکمل، محلول و شامپو تا وقتی اثر میکنند که فولیکولها یا ریشه موها زنده باشند.
ریزش موی ارثی بحثش جداست، اما حتی اگر کسی، بیشتر خانمها، بهدلیل فقر آهن دچار ریزش مو شود، بهموقع اقدام نکند و موهایش آن قدر ضعیف شوند که فولیکولهایش از بین بروند، دیگر هیچ کاری برایش نمیشود انجام داد.
تبلیغی که ادعا دارد موهای ریخته را ۱۰۰ درصد درمان میکند، مشخص است که دروغ و غلط است.
خیلی از محلولها و مکملها در داروخانهها موجودند و مجوز وزارت بهداشت را هم دارند، اما موضوع این است که درمان هر فرد متفاوت است و هر محصول باید تحت شرایطی تجویز شود.
کار اصلی شامپو در صددرصد موارد، پاک کردن کف سر است. فقط شامپوهای درمانی مثل شامپوی ضدشوره، ضدشپش و اینها کاملا مؤثرند، اما شامپوی رویش مجدد مو دروغی بیشتر نیست.
شامپوهای ضدریزش مو معمولا سولفاته کمی دارند و فقط به ساقه موها آسیبی نمیزنند، وگرنه کارکرد همه آنها تمیز کردن کف سر و ساقه موهاست. پس تأکید میکنم هیچ شامپویی نمیتواند جلوی ریزش موها را بگیرد، چه برسد به رویش مجدد موها.
منبع: همشهری