۲۵۰۰۹۰

خستگی دایمی می‌تواند نشانه سکته خفیف باشد

خستگی دایمی می‌تواند نشانه سکته خفیف باشد

بنابه گفته پزشکان، اگر به خستگی دایمی مبتلا هستید و دلیل خاصی برای آن نمی‌بینید، ممکن است دچار سکته مغزی خفیف و گذرا شده باشید.

 بررسی محققان نشان می‌دهد احتمال دارد احساس خستگی مداوم برخی از افراد، ناشی از سکته‌ مغزی خفیف یا همان حمله ایسکمی گذرا «TIA» باشد که معمولا خاموش و بی‌صدا رخ می‌دهد.

درواقع در بررسی آمریکایی‌ها مشخص شد سالانه بیش از ۲۴۰ هزار نفر به این نوع سکته مبتلا می‌شوند اما از هر ۳۰ نفر فقط ۱ نفر آن را به‌درستی تشخیص می‌دهد.  

حمله ایسکمی گذرا زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به مغز برای مدت کوتاهی مسدود می‌شود. این وضعیت ممکن است چند دقیقه یا حتی چند ساعت طول بکشد اما شدت آن در حدی نباشد که منجر به سکته مغزی (مرگ بافتی) شود.

از علائم این نوع سکته می‌توان به ضعف عضلانی، سردرد و تغییراتی در بینایی اشاره کرد که معمولا به آنها توجه نشده و نادیده گرفته می‌شوند.

بررسی‌های اخیر محققان دانمارکی نشان داد، این سکته‌های مغزی خفیف، اثر طولانی‌مدتی روی بدن فرد داشته و باعث خستگی مزمن در آنها، حتی تا یک سال، می‌شوند. بنابه گفته محققان، وقتی مغز دچار چنین سکته‌ای می‌شود برای جبران این اختلال موقت جریان خون، به فعالیت خود شدت می‌دهد و درنتیجه انرژی بیشتری از فرد می‌گیرد و او احساس خستگی مزمن می‌کند.

همچنین محققان در بررسی‌های خود دریافتند آن دسته از افراد مبتلا به خستگی ناشی از حمله ایسکمی گذرا که در مقایسه با بیماران دیگر، خستگی طولانی‌تری تجربه کرده بودند، سابقه اضطراب یا افسردگی داشته‌اند.

خستگی ناشی از سکته‌ خفیف مغزی، موجب ضعف عضلانی، مشکل در تمرکز، کندی در تصمیم‌گیری و خستگی عمومی، سردرد، اختلال در الگوهای خواب، اشکال در حافظه می‌شود که تمام این موارد به‌نوبه خود در فرد خستگی طولانی‌مدت ایجاد می‌کنند.

منبع: خبرآنلاین

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند