۲۵۰۲۲۶

نقش ید در سلامت عمومی بدن و ارتباطش با چاقی و دیابت

نقش ید در سلامت عمومی بدن و ارتباطش با چاقی و دیابت

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم تاکید کرد: بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی و دیابت، می‌توانند با کمبود ید نیز مرتبط باشند.

فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به روند صعودی برخی از بیماری‌های متابولیک در کشور، اظهار داشت: چاقی، دیابت و پوکی استخوان از جمله بیماری‌هایی هستند که در سال‌های اخیر با روند افزایشی چشمگیری مواجه بوده‌اند و در حال حاضر جزو شایع‌ترین بیماری‌ها در دنیا به شمار می‌آیند. براساس آمار، حدود ۱۵ درصد از افراد بالای ۲۰ سال در کشور به دیابت مبتلا هستند.

وی در ادامه افزود: پوکی استخوان نیز به‌ویژه در میان زنان یائسه شایع‌تر است. یکی از دلایل مهم بروز این بیماری، پایین بودن مصرف لبنیات در سبد غذایی روزانه است که منجر به کاهش تراکم استخوانی و افزایش خطر شکستگی‌ها می‌شود.

عزیزی با اشاره به نقش ید در سلامت عمومی، عنوان کرد: بسیاری از این بیماری‌ها، از جمله چاقی و دیابت، می‌توانند با کمبود ید نیز مرتبط باشند. کمبود ید باعث اختلال در عملکرد غده تیروئید شده و به دنبال آن، اختلالات متابولیکی در بدن ایجاد می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت توجه به بیماری‌های تیروئیدی گفت: در حال حاضر، بیماری‌های تیروئیدی جزو شایع‌ترین اختلالات غدد در سطح جهان هستند. از این رو، پیشگیری، غربالگری منظم و درمان به‌موقع این بیماری‌ها باید به‌عنوان اولویتی مهم در نظام سلامت کشور مدنظر قرار گیرد

عزیزی در رابطه با نقش تغذیه و اثرگذاری ان روی تیروئید گفت: شواهد علمی مشخصی درباره تأثیر مستقیم و بلندمدت استفاده از مواد پلاستیکی یا مواد مصنوعی بر عملکرد تیروئید وجود ندارد، هرچند برخی از این ترکیبات ممکن است در فرایند تولید برخی مواد غذایی حضور داشته باشند. با این حال، نمی‌توان گفت این مواد تأثیر قطعی و مضر بر عملکرد غده تیروئید دارند.

وی ادامه داد: در این میان، مصرف زیاد سویا برای افرادی که زمینه کم‌کاری تیروئید دارند، ممکن است مشکلاتی ایجاد کند و توصیه می‌شود در این افراد با احتیاط بیشتری مصرف شود.

عزیزی اذعان کرد: مهم‌ترین عواملی که عملکرد تیروئید را تحت تأثیر قرار می‌دهند، داروها هستند. برخی داروها به‌ویژه در مواردی که بیمار مشکلات گوارشی یا اختلال در جذب دارو دارد، ممکن است در روند درمان اختلال ایجاد کنند یا سطح هورمون‌ها را در خون تغییر دهند. در مجموع، سبک زندگی به‌تنهایی عامل تعیین‌کننده‌ای در بروز اختلالات تیروئیدی نیست و عمده مشکلات این غده بیشتر تحت تأثیر عوامل دارویی یا زمینه‌ای شکل می‌گیرد.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند