قرص برای پیشگیری از حاملگی، چی خوبه؟
یکی از روشهای جلوگیری از بارداری، مصرف قرص های ترکیبی ( حاوی استروژن و پروژسترون ) است.
قرصهای خوراکی پیشگیری از بارداری
پروژسترون (مینی پیل) در ایـن قـرصها تنها هورمون پـروژستـرون وجـود دارد. این نوع قرص ویژه خانمهای شیرده و یا مبتلا به فشار خون بالا می باشد. خانمهای شیرده می بایست ۶هفته پس از زایمان شروع بمصرف این قرصها کنند. بـسـته این قرصها ۲۸عددی می بـاشد.
نحوه مصرف آنها روزی یک قــرص سر ساعت معین از روز نخست قاعدگی میباشـد و پـس از اتـمـام یک بسـتـه قرص ،بسته جدید بدون وقفه آغـاز میــگردد.
در صورتی که مصرف قرص کمتر از ۳ساعت از زمان مقرر فراموش گردد بلافاصله پس از یادآوری آن قرص مصرف و مابقی قرصها نیز طبق روال مصرف میگردد اما هرگاه مصرف قرص بیش از ۳ساعت به تاخیر افتاد بلافاصله پس از یادآوری قرص فراموش شده مصرف گردیده و تا یک هفته میباید از یک روش ضد بارداری دیگر نیز استفاده نمود. اثر این قرصها از قرصهای ترکیبی پایین تر میباشد.
قرصهای خوراکی نوع ترکیبی
یکی از روشهای جلوگیری از بارداری، مصرف قرص های ترکیبی ( حاوی استروژن و پروژسترون ) است که به سه شکل یک مرحله ای( HD,LD ) دو مرحله ای و سه مرحله ای ( تری فازیک ) موجود می باشد. مصرف این قرصها بصورت روزانه است.مونو فازیک(تک مرحله ای): عبارتند از قرصهایی که میزان هورمون استروژن و پروژسترون در تمام آنها یک اندازه است.مانند قرصهایLD و HD و انواع جدیدتر(مارولون-روکین-یاسمین-یاز...)
دی فازیک(دو مرحله ای):
میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون در دو مرحله تغییر میکند.
تری فازیک(سه مرحله ای):
میزان هورمونهای استروژن و پروژسترون در سه مرحله به تدریج افزایش می یابد. بسته بندی قرصهای ترکیبی نیز دو گونه میباشد:
۱- بسته های ۲۱عددی: این بسته ها حاوی ۲۱عدد قرص موثر میباشد.
۲- بسته های ۲۸عددی: این بسته ها حاوی ۲۸عدد قرص بوده که ۲۱عدد آن موثر بوده و ۷عدد آن را قرصهای خنثی تشکیل میدهند. ۷قرص آخر تنها برای کمک به حافظه مصرف کننده میباشد.پس از قطع این قرصها معمولا طی 12-3 ماه قدرت باروری مانند قبل می شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼