۱۰۶۷۸۹
۳۰۷۷
۳۰۷۷

اقدام برای بارداری، چکاپ فراموش نشود

پیش از اقدام به هر کاری از پزشک خود بخواهید که آزمایشات و معاینات پیش از بارداری را برایتان تجویز کند.

آیا وارد دهه سوم زندگی خود شده اید و نیمی از آن را پشت سر گذاشته اید؟ آیا تصمیم دارید بچه دار شوید و فرزندتان را در آغوش بگیرید؟ حتما نگران هستید که شاید دیر شده باشد. درست است که قدرت باروری فرد با سن او ارتباط مستقیم دارد، اما با رعایت ۱۱ نکته ای که در این مقاله برایتان آورده ایم می توانید قدرت باروری خود را تقویت کنید و حس قشنگ مادر شدن را تجربه کنید.

۱- پیش از اقدام به بارداری چکاپ کامل انجام دهید
پیش از اقدام به هر کاری از پزشک خود بخواهید که آزمایشات و معاینات پیش از بارداری را برایتان تجویز کند. بیماری ها و مواردی هستند که هم روند باردار شدن و هم داشتن یک بارداری سالم را تحت الشعاع قرار می دهند و باید پیش از اقدام به بارداری مورد بررسی قرار بگیرند.

دیابت درمان نشده، فشار خون بالا، مسائل مخصوص بارداری نظیر آندومتریوز، فیبروم رحم و انسداد لوله رحمی همگی از جمله این بیماری ها و مشکلات هستند. پی بردن به مشکلات و بیماری های پنهان پیش از اقدام به بارداری می تواند روند باردار شدن را هموارتر کند.اگر 35 سال دارید و قصد دارید باردار شوید بخوانید

۲- خوراکی های تقویت کننده قدرت باروری بخورید
انتخاب خوراکی های سرشار از مواد مغذی که باعث افزایش قدرت باروری می شوند، می توانند سیستم تولید مثل شما را تقویت کنند. به همین خاطر باید خوراکی هایی مصرف کنید که سرشار از روی، منیزیم، فولیک اسید، ویتامین B۶، ویتامین C، ویتامین E، و بتاکاروتن باشند. یکی از بهترین خوراکی ها برای افزایش قدرت باروری بادام است.

بادام سرشار از ویتامین E است که یک ویتامین آنتی اکسیدان محسوب می شود. به این ویتامین، ویتامین باروری نیز گفته می شود، زیرا این ویتامین به جذب سایر ویتامین های محلول در چربی، که برای تولید هورمون های تولید مثل ضروری هستند، کمک می کند. به همین خاطر، ویتامین E برای افزایش باروری مردان نیز مفید است. بنابراین خوردن بادام را از همین الان شروع کنید.

۳- بر روی باردار شدن تمرکز کنید
اگر ماه اولی که اقدام به باردار شدن کردید، علامت مثبتی را که منتظرش هستید روی بیبی چک ندیدید، نگران نشوید. این یک حقیقت پزشکی است که به طور میانگین باردار شدن زنان ۳۵ ساله یا بالاتر، نسبت به زنانی که در سنین ۲۰ سالگی هستند کمی بیشتر طول خواهد کشید. بر اساس گزارش انجمن پزشکی باروری آمریکا، احتمال باردار شدن یک زن سالمِ ۳۰ ساله، در هر ماه ۲۰ درصد است.

این در حالیست که این احتمال در ۴۰ سالگی به ۵ درصد در ماه کاهش می یابد. بر اساس آمار انجمن پزشکی باروری آمریکا، در صورتی که زوج ها ۲ بار در هفته نزدیکی داشته باشند، حتی اگر زنان بین ۳۵- ۳۹ سال باشند، ۸۰ درصد این احتمال وجود دارد که در طی یک سال بارداری صورت گیرد.

۴- با ترازو آشتی کنید
داشتن اضافه وزن می تواند باروری را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا وزن اضافه می تواند با عملکرد هورمون ها و تخمک گذاری تداخل ایجاد کند. باید در خصوص کاهش وزن پیش از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

اگر تنها بین ۶- ۱۰ کیلوگرم اضافه وزن دارید و در اواسط ۳۰ یا ۴۰ سالگی هستید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که بیشتر مراقب خورد و خوراکتان باشید، در غیر این صورت نیازی به تعویق اگر ۳۵ سال دارید و قصد دارید باردار شوید بخوانیدانداختن برنامه های بارداری نیست. اما اگر پزشک کاهش وزن را به شما پیشنهاد کرد، بهتر است بدانید که بنا بر نتایج مطالعات انجام شده کاهش تنها ۵-۱۰ درصد از وزن کلی برای بهبود باروری کافی است.

۵- تخمک گذاری خود را پیگیری کنید
هر چه سن زنان افزایش یابد، مشکلات مربوط به تخمک گذاری، مانند تخمک گذاری نامنظم بیشتر شایع می شود. آیا به تازگی روند تخمک گذاری خود را بررسی کرده اید؟ بررسی تغییرات مخاط دهانه رحم (مخاط رقیق و لغزنده نشان دهنده نزدیک بودن زمان تخمک گذاری است.)، سنجیدن پایین ترین دمای بدن معمولا در زمان خواب یا استراحت (دمای بدن بلافاصله پس از تخمک گذاری افزایش می یابد.)، و استفاده از کیت های تشخیص تخمک گذاری، همگی می توانند به شما در پیگیری روند تخمک گذاری کمک کنند.

۶- بدانید چه زمانی نیاز به کمک دارید
در این دوران زمان بیش از پیش با ارزش است، به همین خاطر اگر زنان بالای ۳۵ سال، پس از ۶ ماه تلاش فعالانه هنوز باردار نشده اند، باید با تجویز پزشک آزمایش های احتمال باروری (برای تشخیص باروری یا ناباروری) انجام دهند. به زنان جوان تر معمولا توصیه می شود پیش از اقدام به انجام این آزمایشات به مدت یک سال به تلاش خود برای باردار شدن ادامه بدهند.

پزشک ممکن است برای تحت نظر گرفتن بیشتر سیکل تخمک گذاری، آزمایش های هورمونی تجویز کند ،و یا برای روش های درمانی تکمیلی شما را به متخصص باروری ارجاع دهد.

۷- ۲ تست با یک کیت
اخیرا کیت تشخیص بارداری به نام کلیر بلو وارد بازار جهانی شده که علاوه بر تشخیص باردار بودن فرد، تعداد هفته های سپری شده از زمان تخمک گذاری را نیز تخمین می زند. این تست بارداری جدیدترین اختراع در این زمینه است و اطلاعاتی که ارائه می دهد قابل اعتماد است.

هر چه بیشتر از روند تخمک گذاری و فعل و انفعالات بدن خود آگاه باشید، برای رویدادهای آتی آماده تر خواهید بود.

۸- ورزش کنید
فعالیت فیزیکی متوسط، مانند ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع، یوگا، و ورزش هایی نظیر شنا و دوچرخه سواری باعث اکسیژن رسانی و افزایش جریان خون به همه اندام های بدن و همچنین اندام های تولید مثل می شود. آیا از ورزش برای افزایش قدرت باروری استفاده می کنید؟

اگر سال ها از ورزش کردن شما می گذرد، با ۱۰ دقیقه پیاده روی در روز شروع کنید و به تدریج به آن را به ۳۰ دقیقه پیاده روی سریع برسانید. اگر مشکلات آرتروز دارید یا از صدمات زانو رنج می برید، برای کمتر شدن فشار روی مفاصلتان، شنا کردن و ایروبیک در آب را امتحان کنید.

۹- همسرتان نیز قدرت باروری خود را بررسی کند
زمانی که سخن از مشکلات باروری مرتبط با افزایش سن به میان می‌آید، گمان می رود که ایم مورد فقط مربوط به زنان است، در حالی که حقیقت چیز دیگری است و سن و سال می تواند قدرت باروری مردان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

بنا بر نتایج مطالعات انجام شده، قدرت باروری مردان پس از ۴۰ سالگی، هر سال ۷ درصد کاهش می یابد. اگر برای باردار شدن به مشکل بر خورده اید، همسر شما نیز باید با انجام آزمایشات و معاینات لازم میزان باروری خود را بررسی کند.

۱۰- روش های طبیعی افزایش قدرت باروری را نیز امتحان کنید
برای این کار می توانید به متخصص تب سنتی مراجعه کنید. شاید در اینجا راهی برای کمک به باردار شدن شما وجود داشته باشد. برخی از کسانی که این روش ها را امتحان کرده اند، سایرین را به استفاده از این روش ها تشویق می کنند.

در اقصی نقاط دنیا از طب سوزنی، طب فشاری، گیاهان دارویی، و سایر روش های درمانی جایگزین برای افزایش قدرت باروری استفاده می کنند. در صورت تمایل به مراجعه به متخصص طب سنتی، او را از درمان هایی که تا به حال انجام داده اید آگاه کنید، و حتما از معتبر بودن پزشک اطمینان حاصل کنید.

۱۱- عاداتی که باعث ایجاد اختلال در باروری می شوند را کنار بگذارید
سیگار کشیدن، نوشیدن زیاده از حد نوشیدنی های حاوی کافئین، و مصرف بیش از حد الکل، همگی باعث کاهش قدرت باروری زنان می شود. زیرا با گذر زمان، سن به فاکتوری کلیدی در سرعت و سهولت باروری در افراد تبدیل می شود.

بنابراین خودتان در جهت باروری خود مانع جدیدی ایجاد نکنید. درست است که ترک سیگار و کاهش مصرف کافئین و الکل کارهای آسانی نیستند. اما اگر در نهایت، شما را به هدفتان برای بارداری و داشتن فرزند نزدیک ‌تر کند، آیا ارزشش را ندارد؟


منبع: آتیسام

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.