۱۱۲۶۱۷
۹۳۹۸
۹۳۹۸

احتمال باردار شدن، بعد از بای پس معده

جراحی چاقی می‌تواند یک تغییر ناگهانی مثبت در باروری را ایجاد کند.

جراحی کاهش وزن (عمل جراحی بای‌پس معده نیز نامیده می‌شود) به یک عمل رایج و رو به افزایش تبدیل شده است. اما این جراحی چگونه می‌تواند باردار و بارداری را تحت تاثیر خود قرار دهد؟ در اینجا به نکاتی در این‌باره اشاره می‌کنیم که باید بدانید.

ممکن است احتمال باروری‌تان افزایش پیدا کند
جراحی چاقی می‌تواند یک تغییر ناگهانی مثبت در باروری را ایجاد کند. طبق گزارشی چاپ شده در مجله زنان، در نوامبر سال 2005، زنانی که به دلیل چاقی مشکل باروری دارند، پس از جراحی می‌توانند به صورت طبیعی‌تر تخمک‌گذاری کنند و احتمال باروری‌شان افزایش می‌یابد.
اگر شما دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستید، ممکن است میزان باروری‌تان پس از این عمل جراحی افزایش پیدا کند. مطالعه منتشر شده در دسامبر 2005 در مجله غدد درون‌ریز و متابولیسم گزارش کرده است که از دست دادن وزن بعد از عمل جراحی در زنان مبتلا به PCOS، منجر به برطرف شدن مشکلات متابولیک و اختلالات تولید مثلی شده است.

باید 18 ماه برای باردار شدن صبر کنید
امن‌تر و بهتر است که پس از انجام این جراحی، اجازه دهید وزن‌تان تثبیت شود و سپس باردار شوید. پس از جراحی، بدن تغییراتی بالقوه استرس‌زا و همچنین تحول تغذیه‌ای قابل توجهی را تجربه می‌کند، که این امر می‌تواند مشکلاتی را برای یک کودک در حال رشد در برداشته باشد.
برای حفاظت از زنان و جنین‌شان در برابر سوء‌تغذیه بالقوه، پزشکان توصیه می‌کنند که زنان تا 18 ماه پس از عمل جراحی باردار نشوند.

باید با دقت بر تغذیه خود نظارت داشته باشید
حتی با گذشت دوره اولیه بعد از عمل، بسیاری از زنان کمبودهایی تغذیه‌ای را تجربه خواهند کرد که می‌توانند در طی بارداری مشکل‌ساز باشند. مطالعه‌ای چاپ شده در آوریل ۲۰۰۶ در مجله آمریکایی علوم پزشکی نشان داد که شایع‌ترین عوارض تغذیه‌ای در ارتباط با عمل جراحی چاقی عبارت‌اند از کمبود B۱۲، آهن، کلسیم و ویتامین D.
در برخی موارد، بیماران پس از عمل جراحی می‌توانند سوزاندن پروتئین برای تأمین کالری و هم‌چنین سوء‌جذب چربی را تجربه کنند. پس از عمل جراحی، بسیاری از زنان تنها ۵۰۰ کالری در روز مصرف می‌کنند و اغلب آنها به مکمل‌ها و ویتامین‌های اضافی برای جبران کمبود مواد مغذی نیاز خواهند داشت.
هم‌چنین ممکن است در دوران بارداری به دلیل تهوع در دریافت مواد مغذی مورد نیاز خود فوق‌العاده مشکل داشته باشند، چون یک عارضه این عمل جراحی این است که می‌تواند باعث تشدید تهوع صبحگاهی در خانم‌ها شود.
اگر تهوع اشتهای‌تان را از بین برده می‌توانید با مشورت پزشک‌تان داروهایی ضد تهوع و ایمن در زمان بارداری را تهیه کرده و مصرف کنید.
برای اینکه مطمئن شوید که شما و کودک‌تان به اندازه کافی مواد مغذی دریافت می‌کنید، به یک متخصص تغذیه که در مورد جراحی کاهش وزن، متخصص و آگاه است نیز مراجعه کنید.

خطر ابتلا به عوارض
مطالعه‌ای که در سال 2005 در مجله زنان و زایمان به چاپ رسید نشان داد زنانی که عمل جراحی کاهش وزن انجام داده‌اند، مشابه کسانی که وزن سالم داشته‌، هرگز چاق نبوده‌اند و عمل کاهش وزن انجام نداده‌اند، در معرض ریسک ابتلا به فشار خون ناشی از حاملگی و دیابت بارداری قرار دارند.
اما از آنجایی که بسیاری از زنان که عمل جراحی کاهش وزن انجام داده‌اند، هنوز هم تا حدی اضافه وزن دارند، باید در دوران بارداری‌شان تحت نظارت دقیق‌تری قرار بگیرند.
شما هنوز هم در معرض خطر دیابت بارداری هستید (اگر جراحی کاهش وزن انجام داده‌اید اما باز هم کمی اضافه وزن دارید)، این خطر به مراتب نسبت به قبل از عمل جراحی کمتر است.
ممکن است با تصویری که از آینده بدن‌تان دارید، سخت کنار بیایید
یکی از بزرگ‌ترین اثرات احساسی بارداری روی زن‌ها پس از عمل جراحی کاهش وزن، خراب شدن مجدد تصویر ذهنی بدن‌شان است. آنها باید فکر این را بکنند که شکم‌شان دوباره رشد کرده و جلو می‌آید، هم‌چنین ممکن است برخی از اسکار‌های ایجاد شده در جراحی بر اثر بارداری کشیده شوند.
از لحاظ روانی، پذیرش افزایش وزن مجدد برای بسیاری از خانم‌هایی که جراحی کاهش وزن انجام داده‌اند دشوار است.

بنابراین برخی از زنان در دوران بارداری‌شان رژیم می‌گیرند که این می‌تواند تأثیر تغذیه‌ای منفی روی جنین داشته باشد. راه‌حل این است که سعی کنید تا تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی متعادل داشته باشید. پس از بارداری نیز با انجام ورزش‌های پس از بارداری می‌توانید دوباره وزن‌تان را کاهش دهید.
احتمال بیشتری هست که سزارین کنید
طبق مطالعه‌ای در مجله آمریکایی زنان و زایمان سال ۲۰۰۴، زنان بارداری که جراحی بای‌پس معده را انجام داده‌اند، به احتمال بیشتری به روش سزارین زایمان می‌کنند. هنوز دلیل این مورد و عوامل دخیل در آن کاملاً مشخص نیستند، اما خوب است که در این مورد با پزشک‌تان صحبت کنید.
آیا پزشک‌تان شما را در معرض ریسک بالا برای سزارین در نظر گرفته و اگر چنین است، علت آن چیست؟ از پزشک‌تان به طور کلی در مورد سزارین و فلسفه آن سؤال بپرسید. اگر هیچ گونه مشکل جدی سلامتی ندارید، آیا می‌توانید زایمان طبیعی انجام دهید؟ در زمان زایمان واژینال‌تان چه مشکلاتی ممکن است به وجود بیاید که موجب شوند پزشک‌تان سزارین را توصیه کند؟
هم‌چنین، ممکن است قادر باشید تا بر اساس توصیه‌های پزشک‌تان در مورد ورزش در دوران بارداری، افزایش وزن و شرکت در کلاس‌های آمادگی برای زایمان، از ریسک زایمان‌تان به روش سزارین بکاهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.