۱۳۶۸۶۹
۳۰۰۳
۳۰۰۳

دانستنی های قبل حاملگی، خانم‌ها بخوانند

تربیت فرزند کاری دشوار و پر از مشقت و شگفتی است.

تربیت فرزند کاری دشوار و پر از مشقت و شگفتی است. این کار مستلزم صبر و تحمل بسیار است گرچه ممکن است بسیاری از کتاب‌ها، مقالات و بروشور انجمن‌ها را در مورد نگهداری بچه مطالعه کرده باشید، اما یادتان نرود هیچ چیز نمی‌تواند بطور کامل شما را به یک پدر یا مادر نمونه تبدیل کند، مگر اینکه به این کار عشق ورزید و فعل خواستن را در خود صرف کرده باشید. سعی کنید قبل از به دنیا آمدن بچه شرایط یک والده خوب را در خودتان به وجود آورید، گرچه وقتی فرزندتان بدنیا بیاید. سوالی که از ذهن همه می‌گذرد این است که؛ «چه باید بکنم؟» در این گزارش روش‌های آموزشی مفیدی برای بچه‌داری جمع آوری شده است که در ذیل این مطلب به آن می‌پردازیم.

تربیت بچه آنقدر آسان نیست که به نظر می‌رسد
برخی افراد به ‌راحتی بچه‌دار می‌‌شوند. اما برای برخی دیگر اینقدر هم آسان نیست، اکثر انسان‌ها قبل از بارداری فکر می‌کنند هر زمانی که بخواهند می‌توانند صاحب بچه شوند. این فکر اشتباه است، سیستم فیزیولوژی آدم‌ها با هم فرق دارد.

بنابراین اگر شما به فکر فرزندآوری هستید برای بارداری باید برنامه‌ریزی کنید، باید همسران شرایط هم را مد نظر بگیرند و در این زمینه مطالعات کافی داشته باشند.

چند ماه اول بچه‌داری ممکن است خیلی عذاب آور باشد
گریه‌های نوزاد سیستم خواب شما را هم بهم می‌ریزد، به خصوص برای مادران که وظیفه شیردهی نوزاد را هم بردوش می‌کشند. در هر صورت در چند ماه نخست باید قید لذت بردن از خواب، دوش گرفتن منظم و خیلی چیزهای دیگر را بزنید. اگر برای چنین شرایطی آمادگی نداشته باشید قطعا دچار مشکل خواهید شد. پدران و مادران باید خود را برای این چند ماه عادت دهند تا ثمره بزرگ شدن فرزند که یک هدیه بسیار ارزشمند از طرف خداست را حس کنند. با کمی صبر و تحمل این تجربه سخت اما شیرین را پشت‌سر خواهید گذاشت.

سعی کنید یکسری عادات قبل از فرزند آوری را از یاد ببرید
بچه‌ها درچند ماهه اول از سیستم خواب شما پیروی نمی‌کنند آنها با ساعت داخلی خود کار می‌کنند و این ممکن است زمان خواب شما را بهم بریزد و برای شما بسیار ناخوشایند باشد. به این فکر کنید که این دوران تا آخر عمر که ادامه نخواهد یافت و پس از مدتی بچه‌ هم بزرگ و بزرگتر می‌شود و کم‌کم یکسری از عادات بزرگسالان را فراگرفته و به مرور زمان مشکلات نوزادی رفع می‌شود.

سعی کنید به نوزادتان، با حفظ ایمنی، استقلال دهید بطور مثال از همان دوران کودکی تخت یا تشک مجزا در اختیارش قرار داده تا کم‌کم روی پای خود بایستند.

خرج‌های بی‌مورد نکنید
کالسکه، صندلی ماشین، صندلی فنری، کیف‌خواب، انواع دستمال و چیزهای غیر ضروری دیگر. این وسایل جزء واجبات برای بزرگ کردن بچه محسوب نمی‌شوند. شما می‌توانید با مدیریت در خرید برای وسایل برای بچه، از هزینه‌ کردن‌های اضافی خوداری کنید. شاید نیمی از وسایل بالا آنقدر هم بکارتان نیاید. از خرید سیسمونی که امروزه بیشتر جنبه چشم هم چشمی به خودش گرفته جدا خوداری کنید اینکار جز دور ریختن پول که یک عمر زحمت کشیده‌اید نیست.

بسیاری از والدین جدید ترس آن دارند که نوزادشان به تنبلی مغز دچار شوند و سعی می‌کنند که به هر نحوی با آنها مثل یک دانش آموز برخورد کنند تا چیزی یاد بگیرند. اما یادتان باشد بچه‌ها برای تکمیل شدن کامل سیستم درونشان در چند ماه نخست نیاز به خواب و غذا دارند، یاد دادن می‌تواند اثر معکوس بر ذهنشان بگذارد. سعی نکنید در سیر طبیعی بزرگ شد کودکتان دخالت کنید گاهی اوقات واجب است تا آنها را بحال خودشان بگذارید اما مراقبت را به هیچ وجه کنار نگذارید.

کودکان خود را مشغول کنید
وقتی بچه‌ها به سنی رسیدند که می‌توانند روی پای خود بایستند و دنیای اطراف خود را لمس کنند شاید فکرکنید که دیگر از دغدغه‌های نوزادی‌شان راحت شده‌اید و کمتر به آنان توجه می‌کنید، یادتان نرود که بچه‌ها هر چه بزرگتر شوند بیشتر نیاز به توجه دارند و عدم توجه به آنها ممکن است بر روحیه آن‌ها تاثیر نامطلوب بگذارد. اگر در خانه مشغله‌هایتان زیاد شد سعی کنید توجه بچه را با یک اسباب بازی خاص یا هر وسیله بی‌خطر دیگر مشغول کنید تا آن‌ها هم بتوانند خلاقیت خود را بروز دهند و شما هم بتوانید به کارهای منزل خود برسید. اما این بدان معنی نیست که تمام توجه خود را از فرزندتان دور کنید عدم توجه به کودک خردسال‌تان ممکن است صدمات جبران ناپذیر روحی و حتی جسمی برای‌شان به جود آورد.

زیاد نگران پیشرفت نوزادتان نباشید
زمان دندان در آوردن، راه رفتن و سخن گفتن در میان نوزادن فرق دارد، به هیچ‌وجه بچه خود را با بچه‌های هم سن و سال دیگر، مقایسه نکنید پیش از موعد راه رفتن و سخن گفتن نتیجه کم هوش یا تیز هوش بودن بچه نیست، هر بچه با توجه به توانایی‌هایی که خداوند در نهاد وی گذاشته رشد و نمو می‌کند. هرگز سعی نکنید بچه را وادار به صحبت کردن و یا راه رفتن کنید. اگر زمان تکلم و یا راه رفتن فرزندتان بیش ازحد معمول طول کشید می‌توانید برای مشورت به دکتر اطفال مراجعه کنید.

نکته آخر
همسران قبل از اقدام به فرزندآوری این نکته را مدنظر داشته باشند که آیا هر دو از اینکه دارای فرزند شوند رضایت کامل دارند. به هیچ وجه نظر خود را بر دیگری تحمیل نکنید سعی کنید با مشورت با هم به یک جمع‌بندی درست و معقول برسید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.