۱۴۰۸۹۱
۴۰۸۹
۴۰۸۹

شوهری که کتک میزند، آیات قرآن تاییدش میکند؟

در قرآن نیامده که مرد به هر دلیلی خواست می تواند زنش را کتک بزند. در آیه ۳۳ یا ۳۴ سوره نساء آمده است که در صورت نشوز زن ها، اول زنانتان را موعظه کنید.

سوال
سلام.آیا صحیح است که مرد حق دارد زن را کتک بزند؟ چرا در قرآن چنین آیه ای آمده که اینجانب با چندین مرد صحبت کردم به راحتی می گفتند مرد در آخرین گام چنین حقی دارد و اگر صورت بگیره ایرادی ندارد...می دانم گام اول صحبت و پند زن است و... اما اکثر مردها این گام های ابتدایی را رعایت نمیکنند...آیا مرد در جایگاهی هست که خطای زن را به حدی تشخیص دهد که چنین کاری از وی سر بزند؟"آیا فقط زن خطا می کند که مستحق کتک باشد؟" اگر مرد مشکلی داشت زن باید سکوت کند؟ (دختری را میشناسم ک همسرش او را به حد شکستگی ها کتک میزد و قانون میگفت چون شاهد نداری کاری از دست ما بر نمی آید! حتی دست زن از قانون هم کوتاه است)آیا مرد در جایگاهی از قضاوت هست که چیزی که "باب میلش نیست" را به حساب مشکل زن بگذارد و با زن داد و فریاد و خشونت کند؟

جواب
با سلام و عرض تحیت. دوست محترم! چند نکته را باید به شما عرض کنیم: اولا در قرآن نیامده که مرد به هر دلیلی خواست می تواند زنش را کتک بزند. در آیه 33 یا 34 سوره نساء آمده است که در صورت نشوز (نافرمانی، بخصوص در مسائل زناشویی) زنها، اول زنانتان را موعظه کنید، و بعد در بستر خواب به آنها بی اعتنایی کنید، و در نهایت می توانید آنها را بزنید. بنابراین مسئله تنبیه بدنى را در مورد افراد وظیفه‏نشناسى مجاز شمرده که هیچ وسیله دیگرى در باره آنان مفید واقع نشود. این نوعی امر به معروف و نهی از منکر است که در مراحلی می تواند با تنبیه هم باشد. ثانیا این تنبیه باید به نحوی باشد که حتی باعث سرخ شدن بدن زن هم نشود، والا شوهر باید به همسرش دیه بدهد، و حتی اگر از لحاظ قانونی هم زن نتواند در دادگاه آن را اثبات کند، باز شوهر به مقدار دیه به همسرش بدهکار است. از امام باقر(ع) روایت شده که ایشان در باره معناى "زدن" در این آیه فرمودند، که باید با چوب مسواک و مثل آن باشد ـ (تفسیر مجمع البیان، ج2، ص95) ـ به عبارت دیگر، مراد از این تنبیه کتک کاری نیست، بلکه ابراز ناراحتی و خشم است؛ همین. البته این که برخی از مردان چه می کنند ربطی به آیه قرآن ندارد، و حتی اگر در آیه قرآن آمده بود که از گل کمتر به همسران خود نگویید باز هم این مردان کار خود را انجام می دادند. این تفسیر مشهور از این آیه است. مطالب دیگری هم در این باره می توان گفت و نشان داد چقدر این آیه گاهی بد فهمیده شده است.
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.