۱۵۴۷۶۰
۲ نظر
۱۳۶۵۴
۲ نظر
۱۳۶۵۴

ترک خودارضایی در دختران، ضروری است؟

عدم اعتماد به نفس از عوارض خود ارضایی است و ترک خود ارضایی ضرروری است.

عدم اعتماد به نفس از عوارض خود ارضایی است و ترک خود ارضایی ضرروری است. خود ارضایی دختران و خود ارضایی زنان به روابط جنسی آنان آسیب می‌رساند.

خودارضایی چیست؟
به تحریک مکانیکی آلت تناسلی که فرد به طور عمد با خود انجام می‌دهد تا به تخلیه هیجان منجر شود خود ارضایی گفته می‌شود. با اینکه خود ارضایی (استمنا در مردان و استشهاء در زنان) روشی انحرافی و غیر سالم برای ارضای میل جنسی است، متاسفانه آمار بالایی در بین پسران و دختران و حتی در میان زنان و مردان دارد. این عمل با خواسته شخصی و تحریک اندام جنسی توسط اجزا بدن و یا آلات مصنوعی، تا رسیدن به لذت جنسی ادامه پیدا می‌کند که در مردان با تخلیه منی و در زنان با اسپاسم عضلانی و لذت شدید در ناحیه مهبل همراه است. با وجود نیاز به تمایلات جنسی و خوب بودن آن برای سلامت بدن، خود ارضایی روشی است که نتیجه عکس بر بدن خواهد گذاشت. پس از دریافت احساس رضایت و آسودگی از خود ارضایی، عوارض منفی آن شروع می‌شود.
همانطور که بیان شدن خود ارضایی یا استمنا یکی از راه‌های انحرافی در ارضای میل جنسی است که متاسفانه امروزه نسل جوان را به خصوص در وضعیت فعلی جامعه و دشوار بودن امر ازدواج، در معرض آسیب‌های جدی قرار می‌دهد؛ از این رو، می‌توان آن را نوعی انحراف جنسی یا بیماری نامید که نیاز ضروری به درمان دارد.

عوارض خود ارضایی چیست؟
خود ارضایی بر اعصاب و روان تأثیر منفی دارد؛ زیرا شخص با تجسم صحنه‌هایی که وجود خارجی ندارند سعی در رفع شهوت می‌کند و این تجسم و خیال باعث فرسودگی قوای ذهنی و ناراحتی‌های روحی مانند: عصبانیت، بی‌حوصلگی، ضعف و سستی اراده و… می‌شود.
از عوارض فیزیکی آن می‌توان به تحلیل قوای جسمانی، ضعیف شدن چشم، کم خونی، رنگ پریدگی، نقصان قوای حافظه، لاغری، سرگیجه و … اشاره نمود.
بعضا اصرار به این امر منجر به نوعی اعتیاد به آن می‌شود که متاسفانه حتی بعد از ازدواج هم قابل ترک نیست. از عوارض مضر بر خانم‌ها، تاثیر منفی آن بر زندگی زناشویی است، به شکلی که در اثر خود ارضایی نمی‌توانند وظایف همسر داری را انجام دهند و از عمل زناشویی لذتی نمی‌برند.
از عوارض منفی خود ارضایی در دختران آشفتگی روح و روان فردی است؛ به شکلی که پس از انجام آن هیجان جنسی به یکباره به اوج می‌رسد و در یک مسیر صحیح تخیله نمی‌شود که نتیجه آن خلاء عاطفی، افسردگی، اضطراب و عدم اعتماد به نفس است. علاوه بر موارد ذکر شده، شرطی شدن در تحریک جنسی بزرگترین عارضه‌ای است که خود ارضایی می‌تواند بر سلامت جنسی بگذارد، به صورتی که دیگر فرد در یک رابطه جنسی سالم تحریک نمی‌شود و به سختی به ارگاسم می‌رسد. در واقع تا در یک موقعیت خاص که قبلا برای خود ایجاد کرده است قرار نگیرد، به ارگاسم نمی‌رسد.
یکی دیگر از مشکلات مهمی که زنان به آن دچار می‌شوند نارضایتی جنسی است که رفته رفته با بی‌میلی جنسی همراه می‌شود. بنابراین بایستی گفت ممکن است این افراد در دوره مجردی با خود ارضایی بتوانند نیازهای جنسی خود را برآورده کنند اما آینده طولانی زندگی مشترک و لذت به ارگاسم رسیدن با همسر خود را از دست خواهند داد.

در ادامه به دیگر عوارض خود ارضایی اشاره خواهیم کرد:
-گرفتگی عضلانی برای رسیدن به حالت اوج لذت جنسی یا ارگاسم: عضلات دستگاه تناسلی در مردان برای تخلیه‌ اسپرم و در زنان برای پمپاژ خون به ناحیه‌ تناسلی منقبض می‌شوند. بنابراین عضلات در استمنای اعتیاد گونه و زیاده از حد، همیشه در حال انقباض و گرفتگی قرار می‌گیرند که این خود باعث گرفتگی عضلانی می‌شود.
-انزال زودرس: حتی در کنار همسر و در مقاربت، انزال زودرس عارضه‌ای است که روابط صحیح را به خطر می‌‌اندازد.
-خستگی و کوفتگی مفرط: ایجاد زمینه برای احساس خستگی در افراد و رخوت بی‌حاصل پس از ارتکاب، از دیگر مسائل قابل توجه است. این حالت به دلیل صرف انرژی زیاد در اعمال جنسی که خود ارضایی را نیز شامل می‌شود، باعث کمبود انرژی و تخلیه ‌ذخایر گلیکوژن (نوعی قند) می‌شود که برای تأمین انرژی سلول‌های عضلانی لازم است. در نتیجه، خستگی و کوفتگی مفرط روی می‌دهد.
-اختلال‌های اجتماعی و فرهنگی: هدف واقعی میل جنسی و غریزه که ازدواج است به تدریج از افراد مبتلا به استمناء دور می‌شود و این افراد از مشغول شدن با خود رضایت پیدا می‌کنند و این امر، علاوه بر عوارض جسمانی و روانى، سبب پیدایش اختلال‌های اجتماعی و فرهنگی می‌شود.
-احساس بی‌‌کفایتی در حیات اجتماعی و بدبینی نسبت به دیگرانی که دارای حیاتی با نشاط‌اند، از دیگر عوارض استمناء است. احساس حسادت در این بین از مسائل ناگواری است که عواقب بدی برای فرد پدید می‌آورد.
-شخصیت اجتماعی و انسانی چنین افرادی به تدریج متزلزل‌تر شده، روز به روز بدتر می‌شود و از این حیث، زیان آن از این دید نیز انکار ناپذیر است.
-ناسازگاری خانوادگی و سردی در روابط بعد از ازدواج از عوارض دیگری است که منشأ بسیاری از اختلافات زوجین است؛ به ویژه در دختران، ابتلا به این کار، سبب می‌شود که تحریکات جنسی در آنها بی‌اثر باشد و از شوهر دلسرد شوند. این حالت برای کسانی بیشتر است که قبل از ازدواج چنین وضع و حالتی را داشته‌اند.
-کم شدن حافظه و قدرت یادگیری
-ضعف اعصاب و کم شدن قدرت تحمل در برابر مسائل
-خطر از بین رفتن پرده بکارت برای دختران بر اثر دستکاری زیاد

برخی از آسیب‌های روانی و شخصیتی استمناء عبارتند از:
-احساس محرومیت جسمی و روحی در صورت عدم انزال.
-آشفتگی‌های خُلقی مانند: افسردگى، غمگینى، بی‌ خوابى، بی‌اشتهایى، ناتوانی در انجام وظایف روزانه.
-ضعف اراده و گرفتاری در اخذ تصمیم‌های لازم تا حدی که فرد را چون غلامی حلقه به گوش و دچار جنگ و جدال می‌سازد.
-کاستی در اعتماد به‌نفس به‌ خاطر دلهره و وحشت فرد در حین ارتکاب از بیم رسوایى.
-درهم کوبیده شدن شخصیت فرد به‌خاطر سرزنش و تحقیر خود، به علت ارتکاب گناه
-فراهم شدن زمینه بی‌مبالاتی به‌خاطر احساس دائمی گناه از عمل.
-اضطراب دختران به‌خاطر وحشت آن‌ها نسبت به از دست دادن بکارت خود.

راه‌های ترک خود ارضایی
خودارضایی در بلند مدت می‌تواند صدمات سنگین و حتی در بعضی مواقع جبران ناپذیری بر شخص وارد کند، با وجود آنکه سن انجام خودارضایی معمولاً در دوران نوجوانی و جوانی است، اکثر مشکلات جسمی و روحی پس از ترک خودارضایی از بین می‌روند. انجام خودارضایی هم در ادیان دینی (مخصوصاً اسلام) نهی شده است، پس ترک خودارضایی واجب است.
برای انجام هر عملی پیش از همه اراده و تصمیم لازم است و در ترک خود ارضایی این مساله اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. تلاش برای تقویت اراده از گام‏‌های مهم در ترک خود ارضایی است. نگویید اراده از ما سلب شده است! ممکن است اراده انسان ضعیف شود؛ ولی هیچ گاه از بین نمی‌‏رود. نشانه اینکه هنوز اراده باقی است، این است که شخص عمل خود ارضایی را در حضور دیگران و در هر شرایطی انجام نمی‌‏دهد.

در زیر به مواردی اشاره می‌شود که انجام آن می‌تواند فرد را از رفتار پر خطر خودارضایی برهاند:
بعد از اراده و تصمیم راسخ به ترک خود ارضایی، اولین قدم در این راه پرهیز از دست ‏کاری با اندام جنسی است و بهترین راه گریز از این امر بودن در حضور دیگران و بیرون رفتن از خلوت و تنهایی خود است.
از پوشیدن لباس‏‌های تنگ و چسبان بخصوص در خانم‌ها
پرهیز از نگاه کردن به مناظر، فیلم‏‌ها و تصاویر تحریک کننده
از شنیدن و خواندن مباحث و مطالب جنسی و حتی شوخی‏‌های تحریک‏ کننده و فکر در مورد آن‌ها دوری کنید و اوقات فراغت خود را با مطالعه، ورزش و برنامه‌های جمعی پر کنید.
هر کاری که شما را به فکر خود ارضایی بیندازد آن کار را سریع ترک کنید.
شب‌ها تنها نخوابید و یا در جایی بخوابید که فرصت انجام این عمل نباشد.
از رفت و آمد با کسانی که شما را مستقیم و غیر مستقیم به خود ارضایی دعوت می‌کنند، دوری کنید و رابطه خود را با دوستان جلقی‌تان تا حد ممکن کم کنید.
استمداد از نیروی ایمان و عقاید مذهبی: با تمام وجود از خدا بخواهید تا از این عادت زشت نجات پیدا کند.
ورزش کردن در مواقعی که میل جنسی فشار زیادی بر شما وارد می‌کند.
روزه گرفتن: پیامبر اسلام (ص) فرمودند ای جوانان هر کسی از شما قدرت بر ازدواج ندارد روزه بگیرد که برای کنترل غریزه جنسی مفید است.
قبل از خواب مثانه تخلیه شود.
از نوشیدن افراط گونه آب و مایعات پرهیز شود.
هرگز نباید به رو خوابید.
سعی شود شکم به هنگام خواب، بیش از حد معمول پر نباشد.
از خوردن مواد غذایی محرک، مانند خرما، پیاز، مرچ، تخم‏ مرغ، گوشت سرخی، و غذاهای چرب اجتناب و به میزان ضرورت اکتفا شود.

خود ارضایی از نظر اسلام
آیین مقدس اسلام که از جانب خداوند و آفریدگار و صانع بشر است، استمناء را امری حرام و ناپسند ذکر کرده و در برابر آن موضع مخالف گرفته است. استمناء در تعبیرات اسلامی به عنوان نکاح با خود ذکر شده که مورد نهی است. قرآن می‌گوید: «فَمَنِ ابْتَغى وَراءَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ العادُونَ»؛ «هر کس با غیر از همسرش شهوتش را دفع کند از تجاوزکاران است.»
رسول خدا(ص) فرموده است: «نَاکِحُ الْکَفِّ مَلْعُونٌ؛ ازدواج کننده با کف دست، از رحمت خدا به دور است.»
در بعضی از روایات تعبیرات تکان دهنده‌تری آمده است. امام(ع) صادق می‌فرماید:
« ثَلَاثَهٌ لَا یُکَلِّمُهُمُ اللَّهُ یَوْمَ الْقِیَامَهِ وَ لَا یَنْظُرُ إِلَیْهِمْ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ النَّاتِفُ شَیْبَهُ وَ النَّاکِحُ نَفْسَهُ وَ الْمَنْکُوحُ فِی دُبُرِه؛ِ سه گروه‌اند که خدا در روز رستاخیز با آنان سخن نمى‌گوید و به آنان نظر رحمت نمى فرماید و برای ایشان عذابى دردناک است: آن که ریش خود را بکند، آنکه با خودش ازدواج کند (استمناء کننده) و آن کس که با او لواط شده باشد.»
بنابراین حرام بودن این عمل قطعی است و از گناهان کبیره می‌باشد و اگر کسی این کار را انجام داد باید غسل جنابت کند و اگر بدن او عرق کرد، با بدن یا لباسی که آلوده به عرق شده نمی‌تواند نماز بخواند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • سمیرا
    درباره ترک خودارضایی در دختران، ضروری است؟

    سلام من از ۷ سالگی ک تا الان ۱۹ سالمه خودارضای میکردم نمیدونستم این کار گناه الان هر کار برای ترک این گناه میکنم نمیتونم ترکش کنم ب نظر شما باید چیکا کنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.